GrandBB, o 14 listopad 2011 - 15:34, powiedział:
A to, że Tobie się nie podoba witryna - nie musi, Klienci ankietowali według swoich własnych upodobań i taki content powstał, a zrobić żart w stylu logotypu, danych firmowych i kontaktowych to dziecko z podstawówki potrafi, ale to już opinia o Twojej firemce.
Tak z czystej ciekawości, co jest takiego złego w minimalnej wizytówce? Dobry design nie polega na wepchaniu na ekran przeglądarki tyle informacji i lampek ile się da tylko umiejętności przedstawienia informacji w przystępnej formie, a to strona regdosa robi doskonale. Minimum formy i maksimum treści - jedyne co mogę zarzucić to szare linie w tle czynią szary tekst niezbyt czytelnym.
Pamiętając jak wyglądała twoja strona kiedyś, muszę przyznać że widzę poprawę. Nowa szata graficzna nie wylewa mi się za okno tak jak stara, nie jest tak "głośna" i nie ma już tego niepoważnego "globka", jednak dalej nie jest dobrze. Dalej wygląda bardziej jak serwis posklejany na PHP-Nuke przez gimnazjalistę w 2004 roku niż "front" firmy sprzedającej usługi w sieci
Na stronie znajduje się gigantyczna ilość informacji ale słaba typografia sprawia że "przelecenie" strony aby wyłuskać interesujące informacje jest niemożliwe. Albo stawiamy na symbolikę, albo opisy. Tekst + drobne ikonki albo duże ikony + minimalne opisy. Ty nie dość że wpychasz duże, ciężkie optycznie (do tego jeden z animacją) bloki z ilustracjami po lewej i prawej... które tak naprawdę nie zawierają dużo danych tylko mają ładnie wyglądać, to "oblewasz" te grafiki wielolinijkowymi opisami, a żeby było mało każda ma też button "szczegóły" (dlaczego raz tak a raz "więcej" skoro kontekst ten sam?), który jest jedynym sposobem na ujrzenie szczegółów. Dlaczego nie mogę kliknąć na gigantyczną grafikę z nazwą pakietu? (apropo, lepiej sobie odpuścić nagłówki z grafik ich treść można wepchnąć w html z css).
Tak jak koledzi radzili, odżałuj parę zł i wykosztuj się na jakiegoś grafika-magika od realnej strony, bo obecnie słabiutko.