Software do sprzedaży plików video.
Software do sprzedaży plików video.
Napisany 07 marzec 2011 - 03:18
Poszukuje gotowego skryptu gdzie użytkownicy mojej strony mogliby kupić ode mnie pakiet danych, za które mogliby ściągnąć pliki video w różnym formacie i kodekach lub je obejrzeć online.
Np. użytkownik kupuje pakiet 10GB i za to może ściągnąć lub obejrzeć sobie pliki. Czyli każde ściągnięcie musiałoby być w jakiś sposób zliczone i odjęte od pakietu danego użytkownika.
Czy spotkał może się ktoś z gotowym skryptem? A może jakąś stroną, która działa na podobnych zasadach?
Jeżeli nie ma gotowego rozwiązania to gdzie ewentualnie szukać informacji jak to zrobić?
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Napisany 08 marzec 2011 - 14:41
Napisany 14 marzec 2011 - 20:45
tomek__w, o 07 marzec 2011 - 03:18, powiedział:
Poszukuje gotowego skryptu gdzie użytkownicy mojej strony mogliby kupić ode mnie pakiet danych, za które mogliby ściągnąć pliki video w różnym formacie i kodekach lub je obejrzeć online.
Np. użytkownik kupuje pakiet 10GB i za to może ściągnąć lub obejrzeć sobie pliki. Czyli każde ściągnięcie musiałoby być w jakiś sposób zliczone i odjęte od pakietu danego użytkownika.
Czy spotkał może się ktoś z gotowym skryptem? A może jakąś stroną, która działa na podobnych zasadach?
Jeżeli nie ma gotowego rozwiązania to gdzie ewentualnie szukać informacji jak to zrobić?
Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.
Myślę, że można skorzystać z czegoś co już istnieje, np. biteo.p. Można tam umieszczać pliki video i je sprzedawać. Co prawda cenę ustala się dla pojedynczego pliku a nie dla transferu, ale za to nie trzeba niczego tworzyć od nowa.
Napisany 22 kwiecień 2011 - 17:03
W połączeniu z jakimś nieskomplikowanym skryptem do zarządzania strumieniami może okazać się trafnym rozwiązaniem.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników