Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Software do sprzedaży plików video.

3 odpowiedzi na ten temat

Software do sprzedaży plików video.

#1 tomek__w

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 07 marzec 2011 - 03:18

Witam

Poszukuje gotowego skryptu gdzie użytkownicy mojej strony mogliby kupić ode mnie pakiet danych, za które mogliby ściągnąć pliki video w różnym formacie i kodekach lub je obejrzeć online.
Np. użytkownik kupuje pakiet 10GB i za to może ściągnąć lub obejrzeć sobie pliki. Czyli każde ściągnięcie musiałoby być w jakiś sposób zliczone i odjęte od pakietu danego użytkownika.

Czy spotkał może się ktoś z gotowym skryptem? A może jakąś stroną, która działa na podobnych zasadach?
Jeżeli nie ma gotowego rozwiązania to gdzie ewentualnie szukać informacji jak to zrobić?

Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.

#2 mFilmy.com

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 212 postów
  • Imię:Kamil

Napisany 08 marzec 2011 - 14:41

Skrypty pobierania megavideo, zajrzyj do "Giełda", ale nie polecam kupować, gdyż takie serwisy są powoli zamykane...

#3 Maja

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 14 marzec 2011 - 20:45

Zobacz posttomek__w, o 07 marzec 2011 - 03:18, powiedział:

Witam

Poszukuje gotowego skryptu gdzie użytkownicy mojej strony mogliby kupić ode mnie pakiet danych, za które mogliby ściągnąć pliki video w różnym formacie i kodekach lub je obejrzeć online.
Np. użytkownik kupuje pakiet 10GB i za to może ściągnąć lub obejrzeć sobie pliki. Czyli każde ściągnięcie musiałoby być w jakiś sposób zliczone i odjęte od pakietu danego użytkownika.

Czy spotkał może się ktoś z gotowym skryptem? A może jakąś stroną, która działa na podobnych zasadach?
Jeżeli nie ma gotowego rozwiązania to gdzie ewentualnie szukać informacji jak to zrobić?

Z góry dzięki za jakiekolwiek sugestie.

Myślę, że można skorzystać z czegoś co już istnieje, np. biteo.p. Można tam umieszczać pliki video i je sprzedawać. Co prawda cenę ustala się dla pojedynczego pliku a nie dla transferu, ale za to nie trzeba niczego tworzyć od nowa.

#4 DJ Mentos

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów
  • Imię:Daniel
  • Nazwisko:Kossakowski

Napisany 22 kwiecień 2011 - 17:03

Może to trochę rozwiązanie na około? Chociaż nie wiem, ale ja bym zaproponował zapoznanie się z dokumentacją IceCasta. Z obrazem nie ma problemu (kodek Theora), dodatkowo wspiera on strumienie "kodowane", wymagające podania hasła do uruchomienia.

W połączeniu z jakimś nieskomplikowanym skryptem do zarządzania strumieniami może okazać się trafnym rozwiązaniem.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników