A może poleasingowy?
A może poleasingowy?
Napisany 25 grudzień 2005 - 00:41
http://www.allegro.p...p?item=78442688
Ja zdecydowałem się na rozwiązanie pośrednie -- będzie dual Xeon 1.8 z 2 GB RAM, ale z obecnymi dyskami IDE (przy kontach shellowych są bardzo mało obciążone, więc nie ma sensu ich jednak teraz wymieniać).
Napisany 26 styczeń 2007 - 03:05
IBM X232 PIII 1.13GHz 512Mb 4x18.1G HARD DRIVES
jakies 450zl
http://factorydirect.ca/catalog/product_sp...hp?pcode=IB2320
Kupilem sobie kiedys taki... do poczty w domu...
Napisany 30 styczeń 2007 - 22:55
Z doświadczenia pracy z tymi używanymi dl360'kami... Miałeś jakieś pady (chodzi mi o hardware) ??
Napisany 27 luty 2007 - 14:09
vantes, o 30.01.2007, 22:55, powiedział:
Z doświadczenia pracy z tymi używanymi dl360'kami... Miałeś jakieś pady (chodzi mi o hardware) ??
Sorry ze tak pozno, ale cos mi powiadamiaczka mailowa o odpowiedziach w tematach przestala dzialac..
Tak - byly pady. Padaja w sumie tylko plyty glowne - przez ~poltorej roku padly mi jakos 3 plyty. W jednej spalilo sie gniazdo drugiego CPU (serwer sie zrestartowal i automatycznie wylaczyl ten socket - dzialal dalej normalnie na jednym CPU). W pozostalych padaly kontrolery SCSI na plycie. Tez nic naglego - ot zaczynaly sie pojawiac niepokojace komunikaty w logach dot. scsi (restart scsi bus, czasem rozne errory etc). Nie byly to bynajmniej problemy z dyskami bo po wymianie plyty wszystko zaczelo dzialac prawidlowo.
Mialem tez raz problem z zasilaczem - takie wady ciezko wykryc - podejrzewam ze kupilem juz maszyne z ta wada, ktora objawila sie po paru/nastu tygodniach pod obciazeniem (przypadkowe restarty maszyny).
W tym momencie mam fajne zrodlo tych maszyn - biore je od Niemca ktory sprowadza je z USA / Kanady paletami - ostatnia partie mialem prosto z AOL ;-) Maszyny chyba ani razu nie otwierane.. Nawet metki maja na sznureczkach od nowosci :-)
Zreszta o czesci nie trzeba sie bac - na ebayu kupisz absolutnie wszystko - zasilacze za 20-30$, plyty za 20-30$, generalnie taniocha i ogromny wybor.
pozdr.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników