Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

A może poleasingowy?

23 odpowiedzi na ten temat

A może poleasingowy?

#21 T

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 873 postów

Napisany 25 grudzień 2005 - 00:41

Znalazłem coś fajnego, może kogoś zainteresuje:
http://www.allegro.p...p?item=78442688

Ja zdecydowałem się na rozwiązanie pośrednie -- będzie dual Xeon 1.8 z 2 GB RAM, ale z obecnymi dyskami IDE (przy kontach shellowych są bardzo mało obciążone, więc nie ma sensu ich jednak teraz wymieniać).

#22 Kris

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 123 postów

Napisany 26 styczeń 2007 - 03:05

Stary temat ale moze sie komus przyda

IBM X232 PIII 1.13GHz 512Mb 4x18.1G HARD DRIVES
jakies 450zl

http://factorydirect.ca/catalog/product_sp...hp?pcode=IB2320

Kupilem sobie kiedys taki... do poczty w domu... :( i Fierwalla :)
PoModl Sie Za Wszystkich I Wszystko O Wszystkich I Wszystko

#23 vantes

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 42 postów

Napisany 30 styczeń 2007 - 22:55

Pytanie do Adama:
Z doświadczenia pracy z tymi używanymi dl360'kami... Miałeś jakieś pady (chodzi mi o hardware) ??

#24 Adam Szendzielorz

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 734 postów

Napisany 27 luty 2007 - 14:09

Zobacz postvantes, o 30.01.2007, 22:55, powiedział:

Pytanie do Adama:
Z doświadczenia pracy z tymi używanymi dl360'kami... Miałeś jakieś pady (chodzi mi o hardware) ??

Sorry ze tak pozno, ale cos mi powiadamiaczka mailowa o odpowiedziach w tematach przestala dzialac.. :P

Tak - byly pady. Padaja w sumie tylko plyty glowne - przez ~poltorej roku padly mi jakos 3 plyty. W jednej spalilo sie gniazdo drugiego CPU (serwer sie zrestartowal i automatycznie wylaczyl ten socket - dzialal dalej normalnie na jednym CPU). W pozostalych padaly kontrolery SCSI na plycie. Tez nic naglego - ot zaczynaly sie pojawiac niepokojace komunikaty w logach dot. scsi (restart scsi bus, czasem rozne errory etc). Nie byly to bynajmniej problemy z dyskami bo po wymianie plyty wszystko zaczelo dzialac prawidlowo.

Mialem tez raz problem z zasilaczem - takie wady ciezko wykryc - podejrzewam ze kupilem juz maszyne z ta wada, ktora objawila sie po paru/nastu tygodniach pod obciazeniem (przypadkowe restarty maszyny).

W tym momencie mam fajne zrodlo tych maszyn - biore je od Niemca ktory sprowadza je z USA / Kanady paletami - ostatnia partie mialem prosto z AOL ;-) Maszyny chyba ani razu nie otwierane.. Nawet metki maja na sznureczkach od nowosci :-)

Zreszta o czesci nie trzeba sie bac - na ebayu kupisz absolutnie wszystko - zasilacze za 20-30$, plyty za 20-30$, generalnie taniocha i ogromny wybor.
pozdr.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników