Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Obraz z kamery w świat

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
11 odpowiedzi na ten temat

Obraz z kamery w świat

#1 mario1973

Często na forum

• Użytkownicy
  • 62 postów

Napisany 15 styczeń 2011 - 14:23

Jako, że nie jestem zbyt biegły w temacie streamingu, chciałbym Was spytać o radę. Owszem co nieco wygooglowałem, ale może niepotrzebnie wyważam prawie otwarte drzwi..

Co potrzebuję ?
Mam kamerkę, z której lokalnie oglądam obraz przez RTSP. Chciałbym puścić to w net za pośrednictwem serwera (niech on weźmie na siebie większy ruch). Jaki soft najprostszy zaproponowalibyście na Linuxa, żeby to wykonać ?

M
Dobry katalog stron to miejsce na każdą, wartościową witrynę. Polecam też kolejny katalog. I...... jeszcze jeden katalog.

#2 potty

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 179 postów
  • Imię:Maciej

Napisany 15 styczeń 2011 - 16:04

twoj komp - dedykk(duuze lacze) - odbiorcy

#3 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 16 styczeń 2011 - 04:13

Chcesz aby wysylal go w formie video czy zdjec np. jpg?
Bo moze wysylac jako zdjecia i potem player laczy i wysyla np. jedno zdjecie na sekunde a jak video to troche wiekszy plik ;)

Jak video to mozesz zwyklego winampa i do tego wtyczke nsv czy cos takiego. A jak przez zdjecia to zaraz poszukam i dam, bo tez kiedys tak wysylalem ;)

#4 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów

Napisany 16 styczeń 2011 - 05:18

Juz nie mogłem edytować ;)

Jak chcesz to moge poszukac wysylanie jako jpg, bo zapomnialem kompletnie a spac ide zaraz XD

Pozdro.

#5 mario1973

Często na forum

• Użytkownicy
  • 62 postów

Napisany 18 styczeń 2011 - 17:37

Chciałbym, aby ludzie oglądali płynny obraz z kamery - live.
Najlepiej gdyby dało się to wbudować w jakąś stronę.
Dobry katalog stron to miejsce na każdą, wartościową witrynę. Polecam też kolejny katalog. I...... jeszcze jeden katalog.

#6 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów

Napisany 18 styczeń 2011 - 18:08

No to dedyka, albo vpsa bierz lub jakis serwe shoutcast, i nadawaj poprzez winampa + wtyczke nsv

#7 Jerry

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 15 postów

Napisany 06 czerwiec 2011 - 14:44

Ja polecam ze serwisy, które już oferują taką usługę, bez konieczności żmudnej konfiguracji czy inwestowanie w vps:

http://www.livestream.com/
http://www.justin.tv/
http://www.ustream.tv/

#8 szaq

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 13 czerwiec 2011 - 07:10

Osobiście polecałbym Ci zapoznanie się z kombajnem, jakim jest VLC. Odtwarzasz, przetwarzasz, zapisujesz, streamingujesz, robisz co chcesz.
Wszystko dostępne z poziomu konsoli, ale z pulpitu też :)

#9 Raffuss

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 407 postów
  • Imię:Rafal

Napisany 26 lipiec 2011 - 20:03

Zobacz postszaq, o 13 czerwiec 2011 - 07:10, powiedział:

Osobiście polecałbym Ci zapoznanie się z kombajnem, jakim jest VLC. Odtwarzasz, przetwarzasz, zapisujesz, streamingujesz, robisz co chcesz.
Wszystko dostępne z poziomu konsoli, ale z pulpitu też :)
Czy do tego nie potrzeba jakiegoś serwera z zewnątrz? Ja tego tworu nie mogłem za żadne skarby odpalić żeby działało mi to z kamerą..
Polska ziemia, szwedzki klimat, fińskie fascynacje: Podcast Łosiowisko (dostępny: www, rss, itunes, radio wnet)
Szwedzko-fińskie forum | Instalacja Shoutcast na VPS

Prywatny blog: rafal.se (o zmaganiach z przeciwnościami, codzienności itp)

#10 UPhost.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1158 postów
  • Firma:UPhost
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 26 lipiec 2011 - 20:18

witam.

dobry temat :) chciałbym udostępnić kamerę z mojego zagajnika na świat w google :) jak tego dokonać ? kamerka vi lan ? i jakiś adres przekierować na ip mojego internetu ? ip niestety zmienne i nie zawsze mi się będzie chcialo ustawiać przekierowanie hosta w rekordach....
UPHost.pl - Serwery www, Serwery Reseller, Serwery za SMS, ! VPS od 18,50 zł Miesięcznie Polska lokalizacja ! Intel Xeon X3430 Quad Core w Polsce już od 271 zł miesięcznie ! Internet JEST NASZ !

#11 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 26 lipiec 2011 - 20:31

Jeżeli masz funckje DynDns to ustaw sobie na routerze a następnie w strefach dns ustaw rekord CNAME

np.

kamera.domena.pl CNAME DYNDNS

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#12 UPhost.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1158 postów
  • Firma:UPhost
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 26 lipiec 2011 - 20:32

Zobacz postKamikadze, o 26 lipiec 2011 - 20:31, powiedział:

Jeżeli masz funckje DynDns to ustaw sobie na routerze a następnie w strefach dns ustaw rekord CNAME

np.

kamera.domena.pl CNAME DYNDNS

ok sprawdzę router bo resztę wiem.
UPHost.pl - Serwery www, Serwery Reseller, Serwery za SMS, ! VPS od 18,50 zł Miesięcznie Polska lokalizacja ! Intel Xeon X3430 Quad Core w Polsce już od 271 zł miesięcznie ! Internet JEST NASZ !

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników