Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Dobra, zaawansowana książka MySQL dla programisty

3 odpowiedzi na ten temat

Dobra, zaawansowana książka MySQL dla programisty

#1 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1589 postów

Napisany 08 styczeń 2011 - 19:43

Hi

poszukuje jakiejś zaawansowanej książki dla programisty (może być też "normalna" - ale aby tłumaczone były trudne składnie, a nie select * from tabela :D ) związanej z MySQL / zaawansowanymi zapytaniami - funkcjami wbudowanymi w MySQL i wszystkim inne co potrzebne :)

Zna ktoś coś ?
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#2 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 08 styczeń 2011 - 20:11

http://helion.pl/ksi...orow,phappo.htm
ja mam to i stoi i zbiera kurz... mogę spylić za 50zł, przesyłka na mój koszt.
Twarda oprawa, idealny stan, zero zniszczeń, nawet na rogach.

Przejrzyj pdf-a na helionie, może Ci podpasuje... ja teraz dosłownie pożeram wszystko o e-commerce, ideologii projektowania itd. itp., ale na programowanie chyba już za późno : )

#3 Mateusz Sojda

Software engineer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 355 postów
  • Firma:WHT

Napisany 08 styczeń 2011 - 22:07

Polecam http://dev.mysql.com/doc/

#4 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1505 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 08 styczeń 2011 - 23:56

Polecam dokumentację i własne doświadczenia na zapytaniach i książki ogólne na temat SQL-a.
O funkcjach wbudowanych to korzystam z: MySQL Almanach - http://helion.pl/ksi...dyer,msqalm.htm daje szybkie podstawy.

Ale książka nie zastąpi Ci szperania w necie i prób, ostatnio miałem potrzebę UPDATE części danych na podstawie wyników z innej tabeli i tak jak w przypadku jednego pole to UPDATE + SELECT jest dość prostym i popularnym rozwiązaniem tak zastosowanie UPDATE + LEFT JOIN okazało się być zbawienne przy aktualizacji kilku różnych pól a nie spotkałem się z tym ani w książkach ani w dokumentacji wprost, pojawiło się w komentarzach do dokumentacji na stronie MySQL-a.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników