Małe badanko
Małe badanko
Napisany 04 grudzień 2005 - 03:34
Pytanie kieruję do osób korzystających z usług hostingowych:
Wybierz dwie cechy -- jedną negatywną (która najbardziej Cię denerwuje), a drugą pozytywną (która najbardziej Ci się podoba) w ofercie hostingowej z której aktualnie korzystasz. Nie podawaj nazw firm, chodzi tylko o cechy. Po jednej dobrej i jednej złej, nie wiecej -- postaraj się wybrać tę, która ma dla Ciebie największe znaczenie. Mogą to być drobiazgi -- drobiazgi też mają znaczenie!
Napisany 04 grudzień 2005 - 08:29
Dobrze gdy serwer nie leży zbyt długo (wysoki uptime serwera).
Napisany 04 grudzień 2005 - 10:55
POzytywna - duzo jest tych zalet
"HTML na stronie bierze sie z printa. A to co dasz do printa zalezy od Ciebie.", copryright MaXyM :D
Napisany 04 grudzień 2005 - 11:38
- zły support (np.: kontakt tylko przez mail (brak telefonicznego/irc), tylko w dni robocze 9-17, olewanie klientów, uważanie ich za debili, wbijanie się na root i gadanie, że rzekomo jesteś shakowany, bo masz dziwne procesy - pozdrowienia dla OVH)
+ szerokie możliwości upgrade'u i konfiguracji software ("infrastruktura" nie stoi na przeszkodzie, a dostosowuje się do klienta)
Napisany 04 grudzień 2005 - 15:40
+ przede wszystkim szybki i kompetenty support.
Napisany 04 grudzień 2005 - 16:05
- Obsługa techniczna, generalnie chodzi o to że gdy coś padnie to ja powinienem dostać od razu maila co się stało bez zadawania pytania... (dziwi mnie to trochę że admini odpowiadają szablonowymi wiadomościami pojedynczym osobą – przecież można napisać jedno wyjaśnienie i rozesłać do wszystkich użytkowników... tylko wtedy wszyscy by wiedzieli że coś padło :> no ale cóż liczy się uczciwość usługodawcy a o to ciężko...)
Napisany 04 grudzień 2005 - 18:43
A jaki to polski hosting provider daje SLA 100%, ze tak zapytam? ;-)
www.neteasy.pl
Napisany 04 grudzień 2005 - 23:08
Reasumując to chodziło mi o to żebym wiedział czy przerwa spowodowana jest jakąś niewielką usterką i wszystko wróci do normy za 5 min. a nie np. uderzeniem pioruna w serwer :> (wiem wiem przesadziłem
Napisany 04 grudzień 2005 - 23:18
www.neteasy.pl
Napisany 04 grudzień 2005 - 23:29
patryk powiedział:
Napisany 04 grudzień 2005 - 23:37
Ale muszę się zgodzić z Tobą dedyk to dedyk...
No ale już nie zaśmiecajmy tu bo odchodzimy od tematu
Napisany 05 grudzień 2005 - 21:49
pozytywna - Dobry support, firma która oferuje swoje usługi za odpowiednią cene (czytaj: cena-jakość
Minus - kompletne olewanie (wybaczcie
Napisany 05 grudzień 2005 - 22:28
Minus - kompletne olewanie klienta.
Pozdr.
Napisany 06 grudzień 2005 - 15:10
Napisany 05 styczeń 2006 - 15:19
+ za dużo miejsca i transferu i w miare dobrą prędkość
- za brak WHM na tak dużym koncie, nieodpowiadanie na maile o tel. już nie wspominając, brak jakiejkolwiek pomocy w wypadku np. [tu się ośmiesze] podpięcia domeny.
Gdy zaproponowałem że mogą wykożystać mój logotyp [mojego autorstwa] i ja nie chce do niego żadnych praw, nie uzyskałem odpowiedzi na mail`a jak z reszta na kilka innych z najbliższych 2-3 miesięcy :| i to załamuje... z resztą... wystarczy wpisać w google nazwe tego hostingu a dowiecie się wszystkiego
[logotyp]
info dla firmy oferującej dla mnie usługi hostingowe
jestem bardzo zadowolony z mojego hostingu gdyż jest bardzo tani i oferuję dużo możliwości
P.S.
Napisany 05 styczeń 2006 - 16:24
Napisany 06 styczeń 2006 - 10:04
ale w sumie ostatnio nic takiego się nie dzieje co by mogło mnie niepokoić i jestem zadowolony z tego hostingu, i chyba tylko dlatego że nie prowadze zadnej strony bo nie mam na to czasu
Pozdrawiam
Sorry za OffTopic`a :mrgreen:
Napisany 06 styczeń 2006 - 22:26
- : tony spamu, filtry i inne fukcje zawodza, dostaje pelno tego na poczte, serwery po za granicami EUropy (ale przy dobrze dzialajacej maszynie nie jest to az tak duzy problem)
+: genialnie dzialajace serwery, mam strone na PostNuke i zero padow baz SQL, serwer dziala bez zadnych przerw, do tego szybka reakcja na maile od adminow oraz elastyczne podejscie do klienta w sprawie tworzenia indywidualnych pakietow hostingowych
Napisany 07 styczeń 2006 - 11:33
+ [jak poprzednio] za przestrzeń i transfer oraz w ostatnich czasach sporą niezawodność serwerów
- [list]Serwery w USA,
[*]Brak odpowiedzi na maila,
[*]nieodpowiadający telefon,
[*]brak własnej strony z danymi firmy [jest "o mnie" na allegro ale...],
[*]znane są przypadki, gdy w pełni załadowane konto zostaje usuwane bez powiadomienia bądź usuwana zostaje jego zawartość [czyt. wyczyszczona],
[*]brak jakichkolwiek informacji w wypadku braku dostępności serwera przez dłuższy okres,
[*]brak powiadomienia z wyprzedzeniem o planowanych wyłączeniach serwera,
[*]serwer zazwyczaj nie działa w godzinach dziennych a nie nocnych jak powinno być podczas modyfikacji,
[*]kilka niedomówień prawnych
[list]
chcesz znać moja reakcje? patrz 2 część 1 linijki sygnaturki
pozdrawiam
Napisany 07 styczeń 2006 - 12:14
- ukryte koszty, czy też "gwiazdki" przy niektorych opcjach, podpisane małą czcionką np. "za dopłatą" (nie tyczy sie avx)
+- autorski bardzo słabo rozbudowany panel.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników