Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

biznes-host.pl vps leży

5 odpowiedzi na ten temat

biznes-host.pl vps leży

#1 patwork

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 03 listopad 2010 - 10:31

Ktoś ma może podobny problem z biznes-host? Mam u nich wykupiony vps jeszcze na najbliższy rok, niestety host od wczoraj około godziny 14-tej nie odpowiada, nawet na pingi. Wcześniej zdarzały się pady, ale nie dłuższe niż 2-3 godziny i raczej w środku nocy.

Podobno modyfikują panel administratora, na razie jak się zaloguję na stronie to dostaję informację "Status: Serwer włączony", co niestety nie jest prawdą. Próba restartu zwraca komunikat (pod XXXX jest nr mojego vps):

Proszę czekać... Wykonanie polecenia może potrwać do 30 sekund....
Bład podczas restartowania serwera: object_doesnt_exist: name: vzXXXX.vm ERR: 17

Ja rozumiem, że jest aktualizacja oprogramowania na maszynie matce i w ogóle, ale dlaczego nie można tego robić bez wyłączania wszystkiego na taki długi czas? To już jakieś 20 godzin offline... Na dodatek, jak do tej pory pomoc techniczna reagowała dość sprawnie, tak teraz nie dostałem odpowiedzi na wczorajsze zgłoszenie awarii.

#2 hicky

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 144 postów
  • Firma:KJK Chrom

Napisany 03 listopad 2010 - 15:32

Zadzwoń do nich . (Na obydwa Numery)

Jeżeli to nie pomoże, to wyślij maila do nich jeszcze raz.

Dobrze ci radzę, sprzedaj tego vps-a.. I poczytaj opinie o Logout.pl . To ta sama, jedna firma.
Rozrywkowy portal : Najarani-bogowie.com| Domeny : GłowaNet.pl | Akcesoria : KJK Chrom | Hosting: Joi.pl | HostDell.pl |

#3 patwork

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 03 listopad 2010 - 18:21

Już działa, dostałem info, że "vps nie podniósł się po przenosinach". Czekam na maila z informacjami co to były za przenosiny.

Co do opinii, to o każdej firmie można znaleźć coś negatywnego. ;)

#4 N0Name

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 358 postów
  • Firma:magicts.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 09 luty 2012 - 17:30

Moj Vps leży strona biznes-host.pl również leży mógłby ktoś to potwierdzić ?

Strona już działa, vps dalej leży ..

Ten post był edytowany przez N0Name dnia: 09 luty 2012 - 17:32

Szukasz Darmowego Kanału na Serwerze Teamspeak3? Zajrzyj na MAGICTS.pl - IP TS3: ts3.magicts.pl:9987

#5 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1033 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 09 luty 2012 - 17:31

U mnie ich strona śmiga, a do VPS;a nie dałeś IP, także nie mogę sprawdzić. Sprawdź co pokazuje Ci tracert

#6 mpm1122

Często na forum

• Użytkownicy
  • 64 postów

Napisany 09 luty 2012 - 17:33

Nie odkopujemy tych tematów i to jeszcze z 2010 roku :F . Radziłbym ci założyć nowy temat :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników