Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Ile czeka się na odpowiedź BOKu/admina?

17 odpowiedzi na ten temat

Ile czeka się na odpowiedź BOKu/admina?

#1 gskaruz

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 39 postów

Napisany 16 listopad 2005 - 17:09

Chyba każdy z was ma gdzieś wykupiony hosting czy serwer.
Ile średnio czekacie na odpowiedź mailową kogoś z BOKu lub admina?
O home.pl wiem że działa błyskawicznie (to już legenda), ale reszta?

Ja u swojego usługodawcy czekam dość długo - czasem parę godzin, czasem po 2 dniach muszę się przypomnieć telefonicznie. A chodzi o taki drobiazg jak dodanie domeny do DNSów.

Nawiasem mówiąc gdyby nie dobre serwery i łącza to pewnie dawno bym zrezygnował.

A jak to jest u was?

#2 Karol Głowacki

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 119 postów

Napisany 16 listopad 2005 - 17:17

Ja mam w ota.pl... i wogóle nie mam czegos takiego jak helpdesk :/ Niepolecam
Dawniej "maxkali1"

#3 Jacek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów
  • Imię:Jacek
  • Nazwisko:Kowalski

Napisany 16 listopad 2005 - 17:39

oxy.pl, na gadulcu (o ile są dostępni) - do 5 min.

#4 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3128 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 16 listopad 2005 - 19:05

livenet.pl - od paru godzin do doby..

#5 Piotr Mikołajski

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 208 postów

Napisany 16 listopad 2005 - 23:47

Kei.pl - kilkanaście minut, przypuszczam że to kwestia tempa przesyłu maila. Telefonicznie od razu, podobnie jak w Progreso :)
Piotr "Mikołaj" Mikołajski
Rózga Świętego Mikołaja

#6 Kacper Warda

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 18 postów

Napisany 17 listopad 2005 - 00:16

gskaruz:

gskaruz powiedział:

Chyba każdy z was ma gdzieś wykupiony hosting czy serwer.

gskaruz, weź poprawkę na to, że połowa forumowiczów to właściciele/admini firm hostingowych, więc podziel wyniki wszystkich postów na dwa :).

#7 gskaruz

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 39 postów

Napisany 17 listopad 2005 - 16:40

Mój przypadek - amm.net.pl
Zleciłem dodanie domeny do DNS we wtorek o 19:50, dodali dziś (czwartek) o 12:55.

#8 gt8

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 47 postów

Napisany 17 listopad 2005 - 22:11

ja mam netlook.pl
Odpowiedzi w helpdesku sa najczesciej kolo godziny. (w srodku swiat podajrze w tedy byla Wielkanoc odpowiedz dostalem po paru godzinach, a w zwykly dzien to kolo 45minut) Wiec realny support caly rok. Polecam

#9 Pat

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów
  • Firma:EvoGroup.pl

Napisany 17 listopad 2005 - 23:12

Nie korzystam zbyt często, ale:

progreso.pl - od ręki via GG / mail / cokolwiek
home.pl - helpdesk / mail - bardzo dobre timingi :)
»»Projektowanie stron www, pozycjonowanie, hosting (progreso.pl z 15 % zniżką za pomocą kodu "evo") - www.evogroup.pl ©

#10 Grupa PFF

Bój się!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 466 postów
  • Firma:Grupa PFF
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Michalski

Napisany 18 listopad 2005 - 14:59

2be.pl - też szybko (nawet w niedziele, nawet w Święto)

#11 Śledziu

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 18 listopad 2005 - 15:15

Ja mam webd.pl i różnie z nimi bywa, bo w godzinach pracy (gdzieś ok 8 do 17) to szybko odpowiadają (max 30 min). Poza tymi godzinami to można się sporo naczekać, a najpewniejsze jest to ze odpowiedź będzie następnego dnia.

#12 Kris

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 123 postów

Napisany 19 listopad 2005 - 01:40

Progreso.pl z predkoscia swiatla :)
Sotiko.pl Podobnie
Home jak wyzej ( lecz wczesniej zadarzalo sie chwile poczekac )
PoModl Sie Za Wszystkich I Wszystko O Wszystkich I Wszystko

#13 ramze5

Często na forum

• Użytkownicy
  • 67 postów

Napisany 19 listopad 2005 - 08:57

Cal.pl
W miare szybko, od paru minut do max. godziny nawet w niedziele i swieta, co jest ogromnym plusem.

• Goście

Napisany 06 grudzień 2005 - 21:45

Jestem w aikmedia.com . Support odpowiada niemal natychmiast. Telefon odbieraja nawet o 4 nad ranem :-)

#15 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów

Napisany 08 grudzień 2005 - 15:24

Acha, na mejlu home.pl czekam parę godzin do doby.. więc zapewne wybierają sobie komu szybciej odpowiedzieć (kto zapłacił więcej), a komu później (np. taki tam e-mail :)

#16 camXe

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 10 grudzień 2005 - 22:29

Chciałbym podzielić się doświadczeniem z:

cal.pl [Ace] - na odpowiedź na zadane pytanie czekalem od 30 min do 5h, wszystkie problemy o ile jakies wystapily byly od reki zalatwiane, ogólnie jestem zadowolony z tego hostingu. Stabilny, szybki mila obsluga i rozsadna cena. ping 47-48ms uptime: 99%

ota.pl [konto bez limitu/cpanel] - na odpowiedz albo czekam kilka godzin albo wogole nic nie odpisuja i trzeba im napisac jeszcze raz. Serwer raczej wolny ale za te smieszne pieniadze ok, 4+ ping 53ms uptime 97%

e-serwer.net [Serwer Mini] - Bardzo szybki, zero problemow tak naprawde nawet nie wiem jak wyglada sprawa z kontaktem bo nigdy nie potrzebowalem sie z nimi kontaktowac, ping 39-40ms :) uptime 99%

megaserwer.pl [MEGA100] - a wlasciwie mega50 :), to bylo tak ze kupilem mega50 ale po kilku miesiacach w przeprosiny za mala [24h] awarie dostelem bezplatny upgrade do mega100 :) kontakt wysmienity, to byl moj pierwszy hosting Administrator udzielal mi 1 lekcji na temat php oraz mysql :) wskazywal strony oraz pomogl zarejestrowac pierwsza domene. limit transferu na koncie przekraczalem 3 razy a dotego zamiast 12 miesiecy oplaconego hostingu mialem go ponad 18 :) wielki + dla tego pana administratora. Dzisiejszy ping 150ms :) widac cos sie zepsulo lub maja za duzo klientow. uptime 99%

megahosting.pl - oplacilem serwer na 12 miesiecy, po 3 wykasowali mi konto 0 odpowiedzi na maile oraz gg, mysql dzialal tylko 1h na 24 :) uptime ponizej 70%

#17 aftereight

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 80 postów

Napisany 14 grudzień 2005 - 09:47

Sponsi powiedział:

Acha, na mejlu home.pl czekam parę godzin do doby.. więc zapewne wybierają sobie komu szybciej odpowiedzieć (kto zapłacił więcej), a komu później (np. taki tam e-mail :)
Myślisz, że przed odpisaniem na list sprawdzają, ile kasy wpłynęło od klienta? Hyhy. A może to raczej kwestia stopnia skomplikowania zapytania? :)
Przy okazji, home.pl ma dwa adresy, info i admin - który masz na myśli?

#18 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3128 postów

Napisany 14 grudzień 2005 - 16:15

aftereight ..właściwie to wątpię, żeby to było zależne od kasy.. trochę tak dla jaj to rzuciłem, stąd moja buźka z przymrużonym oczkiem..

choć z drugiej strony może być tak, że jacyś doborowi klienci (płacący po 600-1200 rocznie) mają jakąś lepszą obsługę.. to by nawet było sensowne i jakbym ja był takim klientem, to bym się z tego jak najbardziej radował..

pytania były raczej niezbyt zaawansowane... o spam i takie tam..

adresu już nie pamiętam, ale było to chyba bok@home.pl..

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników