Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

Jaki hosting i domeny wybrac dla kilku stron www

5 odpowiedzi na ten temat

Jaki hosting i domeny wybrac dla kilku stron www

#1 szaszkin

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 17:28

Mam do postawienia dwie strony internetowe:
1. niewielkie przedsiębiorstwo florystyczne (kilkanaście podstron + niewielka galeria)
2. niewielkie przedsiębiorstwo stolarskie (kilka podstron +niewielka galeria)
Jaki hosting wybrać? Lepiej na jednym koncie postawić te strony czy dla każdej oddzielnie robić konta?
Co należy zrobić aby miały domenę .pl i gdzie to zrobić żeby było najtaniej.
Jak pewnie już zauważyliście jestem laikiem jeśli chodzi o ustawianie nazw w domenach i chciałbym konkretny kurs na ten temat.

Z góry dziękuje

#2 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 31 sierpień 2010 - 17:32

Lepiej na jednym koncie postawic te strony czy dla kazdej oddzielnie robic konta?
Taniej wyjdzie, jak kupisz jeden.

#3 szaszkin

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 19:10

Rozwijając ten temat dalej czy mając hosta na Netlook moge hosta ustawić na domenytanio.pl?
Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi :)

#4 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1272 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 31 sierpień 2010 - 19:57

Domeny i konta WWW możesz mieć w zupełnie różnych firmach - tylko domeny skierujesz poprzez dnsy otrzymane od usługodawcy konta WWW.

#5 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 310 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 31 sierpień 2010 - 21:27

Jeśli domena, to bierz w glowanet.pl -> najtaniej w tej chwili z tego co wiem.Hosting też tam mam i sprawuje się bardzo dobrze, więc również polecam.Weź okres testowy i sprawdź i czy spełnia Twoje oczekiwania.

#6 szaszkin

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 13:51

Wielkie dzięki za wskazówki, temat można uznać za zamknięty gdyż odpowiedzieliście na wszystkie pytania przeze mnie postawione.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników