[Kolokacja] Niemcy
[Kolokacja] Niemcy
Napisany 30 sierpień 2010 - 09:43
Panowie, chciałbym abyście poradzili mi serwerownie u naszego zachodniego sąsiada - głównym atutem mają być jak najniższe czasy połączeń zarówno dla Polaków jak i Anglików (Holandia i inne kraje mile widziane). Interesuje mnie tylko i wyłącznie kolokacja, ew. bardzo mocne serwery dedykowane w okolicy ~48GB ramu i Quad-Xeonów ~56xx.
HostEurope.de wypada dość imponująco, lecz nie prowadzą oni kolokacji - dziwi mnie ten fakt. Czy mają coś oni do ukrycia? Dodam, że chcę uruchomić duży projekt, który wymaga ogromnego bezpieczeństwa jak i zaufania w stosunku do Usługodawcy.
Z góry dzięki za wszelkie propozycje.
Napisany 30 sierpień 2010 - 09:56
Napisany 30 sierpień 2010 - 10:39
Hetzer.de - dość wysokie czasy połączeń.
SerweryDlaCiebie.pl również zostały zweryfikowane - wysoki ping, brak kolokacji
PS. Jakie według Niemców DataCenter jest godne rekomendacji? (Porównanie, Polacy -> ATMAN/WDC)
Napisany 30 sierpień 2010 - 10:45
Napisany 30 sierpień 2010 - 10:46
kaczus, o 30 sierpień 2010 - 10:39, powiedział:
SerweryDlaCiebie.pl również zostały zweryfikowane - wysoki ping, brak kolokacji
Ja bym sprawdził to jeszcze raz... bo co najwyżej pingi powinny się różnić w okolicach do 5 ms... nie więcej, a oferta hetznera jest naprawdę dobra.
myloc.de
netdirekt.de
ngz-server.de = unitedcolo.de
I jeszcze zapomniałem dopisać:
http://www.plusserver.de/
Ten post był edytowany przez ViPower dnia: 30 sierpień 2010 - 10:54
Napisany 30 sierpień 2010 - 11:04
Napisz na priv to dam namiar na dobrego handlowca od nich, mówi po angielsku i po niemiecku, z adminami także idzie się w obu językach porozumieć.
Od lat utrzymuję tam pewne zasoby i jestem bardzo zadowolony, przez kilka lat mieli może jedną "wpadkę". To, z czego nie byłem super-zadowolony, ale to w żadnej lokalizacji, to usługa remote-hands. No, może poza Beyond.pl w Polsce - tam raczej nie ma co narzekać. Jeśli jednak masz porządną, przekierowaną konsolę, nie powinno to stanowić większego problemu.
A ile U masz do skolokowania i jakie przewidujesz pasmo, może sensownie będzie podłączyć się do naszej szafy w Berlinie? Zapraszam na priv.
Artur Pajkert
OGICOM Sp. z o.o
Napisany 30 sierpień 2010 - 11:23
Na początkową kolokację przewidzieliśmy po 3 maszyny dwu poziomowe (500W hot-swap) z sukcesywnym zwiększaniem przepustowości pasma, które na jedną maszynę będzie maksymalnie wynosiło 50mbps.
//Edit
@ViPower - bardzo dziękuje za rzetelną pomoc PLUS PIĘĆ
Napisany 30 sierpień 2010 - 16:51
Napisany 15 wrzesień 2010 - 21:54
rh-tec.de
velia.net
cs-arena.com
Dino Strzeminski
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników