Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

Opinie o 1&1

174 odpowiedzi na ten temat

Opinie o 1&1

#41 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 792 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 21:05

Tak tutaj..

#42 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 10:26

Pamiętaj, że musi to być koniecznie Numer stacjonarny!
Może i zadzwoniło dzisiaj do mnie ale już kod nie przyjęło.

#43 tomiabc

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 46 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 11:31

domena została zarejestrowana (dostałem maila od dns.pl), ale od firmy 1and1 nic nie dostałem.

#44 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 11:54

Tak odnośnie mistrzów komórkowych, którzy jęczą, że im kodu nie przyjmuje.
Spowodowane to może być dwoma kwestiami - albo nadzwyczaj duże oszczędzanie pasma radiowego przez usługodawcę - ale wtedy to również i w rozmowach widać lichą jakość dźwięku, albo też niepoprawne nadawanie tonów DTMF przez terminal abonencki.
Skłaniał bym się co do tej drugiej kwestii raczej - bo niektóre telefony pomimo, że klawisze "piszczą" w głośniczku, to nie wysyłają zwrotnie tonów, niektóre nadają je troszkę bardziej zmodulowane - a wtedy "szklana kula" stojąca po drugiej stronie nie jest w stanie ich poprawnie wykryć.

Dziwię się tylko, że w dobie wszelakich VoIPów większość tak usilnie kombinuje, żeby podać tam jednak numer komórki...

A odnośnie nie-dochodzenia-maili.
Domena 1and1.pl nie posiada ustawionego rekordu TXT/SPF, więc te bardziej agresywne filtry antyspamowe odrzucają z niej wiadomości. Tym bardziej, że są wysyłane zewnętrznym mailerem z zupełnie innej klasy adresowej niż host @A.

#45 juvenito

Fan Juventusu!!! Kara LAMY!

• WHT Pro
  • 679 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 16:46

ja nie narzekam ;)
Jak dla mnie jest okej. Aktywacji dokonałem dzwoniąc na BOK.
Domena jest w ciągu 30 minut od zamówienia.

Dać polakowi palec to chcą całą rękę taka prawda.

#46 Wasekkk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Sieranski

Napisany 31 sierpień 2010 - 17:46

a ja wam powiem tak lepiej nie zakladajcie tam kont wpiscie sobie w google "1and1 reviev" sa tam masowe opinie ludzi. Oni w UK pierw zaczeli swoja dzialnosc i tez zrobili promocje lecz nie 2 lata za free ale 3 lata dostawalo sie po tych 3 latach przychodzilo do domu pelno rachunkow wynajmowali windykacieli az wkoncu w UK zalozyli wlasna firme wyndykacyjna, teraz tak robia na calym swiecie i przyszedl czas na polske radze nie zakladac tam hostingu bo przejedziecie sie na tym okolo 10 % klientow sie od nich uwolnilo reszte sciga sad itd. Ostrzegam.

#47 cybuch

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 21:47

No zobaczymy....wychodzilo by na to, ze miesiac przed koncem umowy warto by rozwiazac ;d

#48 bold91

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 22:18

Ludzie, zastanówcie się. To, co mówią w komentarzach nie jest prawdą. Windykacyjne firmy? O mój Boże, nie przesadzajmy. Gdyby tylu klientów (ile tam jest milionów użytkowników? nie pamiętam, ale sporo) się na tym przejechało i ścigałby ich sąd itd., sprawą zajęłyby się media - telewizja, prasa, portale internetowe. Na pewno byłoby o tym coś wiadomo. Ktoś napisał bzdurną recenzję i ludzie w to wierzą, taka prawda. Może jakość ich usług pozostawia wiele do życzenia, ale rachunków za nic nikt nikomu nie przyśle, bo jeżeli już to osoba klienta ma rację i ma prawo iść z tym do sądu bez obawy, że przegra. Tacy ludzie, jak Wasekkk tylko podsycają niepotrzebnie głupią atmosferę, która każe klientom rezygnować z usług tej firmy. Jest za darmo i tego się trzymajmy, a jeżeli chodzi o domenę to wymarzonej nazwy tam bym nie rejestrował. Nie wiadomo w końcu, czy nie będzie problemów z przenosinami :)

#49 HacKedByX*Team

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Michał

Napisany 31 sierpień 2010 - 22:53

Zobacz postWasekkk, o 31 sierpień 2010 - 17:46, powiedział:

a ja wam powiem tak lepiej nie zakladajcie tam kont wpiscie sobie w google "1and1 reviev" sa tam masowe opinie ludzi. Oni w UK pierw zaczeli swoja dzialnosc i tez zrobili promocje lecz nie 2 lata za free ale 3 lata dostawalo sie po tych 3 latach przychodzilo do domu pelno rachunkow wynajmowali windykacieli az wkoncu w UK zalozyli wlasna firme wyndykacyjna, teraz tak robia na calym swiecie i przyszedl czas na polske radze nie zakladac tam hostingu bo przejedziecie sie na tym okolo 10 % klientow sie od nich uwolnilo reszte sciga sad itd. Ostrzegam.

wszystko jest ładnie na stronie napisane ale jak by co to skopiujcie sobie te regulaminy i umowy z tą firmą żeby uniknąć przypału.
a poza tym wątpie żeby spróbowali wydymać Polskę bez mydełka, nawet gdyby spróbowali coś takiego zrobić to osoby z ich siedziby nie miały by fajnego życia (w Polsce chyba nie są tacy bogaci żeby wszędzie chodzić z ochroną a chętnych dresów zawsze jest dużo :), oczywiście ja tylko piszę co mogło by się stać i nikogo do niczego nie namawiam :) )
Polecam:GlowaNet.pl
Spolszczenie do WoltLab Burning Board lite - 0,5% :/

#50 kamilek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 244 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 09:43

Zobacz postmsq2, o 31 sierpień 2010 - 22:53, powiedział:

wszystko jest ładnie na stronie napisane ale jak by co to skopiujcie sobie te regulaminy i umowy z tą firmą żeby uniknąć przypału.
a poza tym wątpie żeby spróbowali wydymać Polskę bez mydełka, nawet gdyby spróbowali coś takiego zrobić to osoby z ich siedziby nie miały by fajnego życia (w Polsce chyba nie są tacy bogaci żeby wszędzie chodzić z ochroną a chętnych dresów zawsze jest dużo :), oczywiście ja tylko piszę co mogło by się stać i nikogo do niczego nie namawiam :) )

Ogarnij się dzieciaku, już to widzę jak za 30zł ludzie "niszczą, gwałcą i rabują" zwykłych "bogu ducha winnych" pracowników firmy 1&1. Pomyśl zanim napiszesz takie debilizmy.

@bold91 chyba mamy pierwszego pracownika 1&1 na forum
Między "pingiem" a "blastem" kąsam kogo popadnie...

#51 bold91

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 12:35

Zobacz postkamilek, o 01 wrzesień 2010 - 09:43, powiedział:

Ogarnij się dzieciaku, już to widzę jak za 30zł ludzie "niszczą, gwałcą i rabują" zwykłych "bogu ducha winnych" pracowników firmy 1&1. Pomyśl zanim napiszesz takie debilizmy.

Hehe nie :) Sam założyłem tam konto, ale mail jeszcze nie doszedł (może to i lepiej?) :) Tylko patrzę trzeźwo na tę sytuację... (staram się)

#52 juvenito

Fan Juventusu!!! Kara LAMY!

• WHT Pro
  • 679 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 13:22

Panowie nie róbcie spamu w temacie.

Oferta dobra. A czy wydymają kogoś? Przekonamy się.

#53 HacKedByX*Team

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Michał

Napisany 01 wrzesień 2010 - 13:55

[OT]

Zobacz postkamilek, o 01 wrzesień 2010 - 09:43, powiedział:

PO co się denerwujesz, a poza tym pisząc mojego posta sugerowałem się jednym, podobnym zdarzeniem, ale nie będę się sprzeczał z osobą za którą myśli telewizor .
[/OT]
Polecam:GlowaNet.pl
Spolszczenie do WoltLab Burning Board lite - 0,5% :/

#54 adamer

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 17:55

Dzwoniłem dzisiaj do tego konsultanta, trochę go wypytałem i:

- nie jest tak, że to jest za darmo przez dwa lata, a zapłacić za ten pakiet mamy dopiero po dwóch latach - pakiet jest całkowicie darmowy
- konsultant wyraźnie zaznaczył, że jeśli nie zapłacimy za przedłużenie hostowania naszej domeny u nich po tych dwóch latach, to pakiet automatycznie wygasa i nic nie trzeba płacić - np. jak ktoś o tym zapomni to nic nie musi wypełniać (jakichś wymówień itp.)

Czy mówił prawdę to przekonamy się za dwa lata, ale myślę, że to będzie tak jak niektórzy mówią - jakość i support będzie słaby, ale będzie za darmo i wykiwać nas nie wykiwają.

#55 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1172 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 01 wrzesień 2010 - 19:00

Zobacz postadamer, o 01 wrzesień 2010 - 17:55, powiedział:

nie jest tak, że to jest za darmo przez dwa lata
[...]
zapłacić za ten pakiet mamy dopiero po dwóch latach
[...]
pakiet jest całkowicie darmowy
W końcu zdecyduj się...

Jest to darmowe, czy nie?
Czy po 2 latach płacimy za te 2 lata, czy płacimy za trzeci rok normalnie?
W jednym zdaniu chyba wszystkie możliwości zawarłeś :)
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#56 adamer

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 20:11

Zobacz postBlueMan, o 01 wrzesień 2010 - 19:00, powiedział:

W końcu zdecyduj się...

Jest to darmowe, czy nie?
Czy po 2 latach płacimy za te 2 lata, czy płacimy za trzeci rok normalnie?
W jednym zdaniu chyba wszystkie możliwości zawarłeś :)

Tak, źle to napisałem :)

Miałem na myśli, to że niektórzy pisali o tym, że nie płacimy nic przez dwa lata, ale będziemy musieli za nie zapłacić po skończeniu umowy (za cały pakiet zapłacimy dopiero po dwóch latach), a konsultant zdecydowanie powiedział, że tak w cale nie jest i pakiet jest całkowicie darmowy - zapewnił :)

#57 kamilek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 244 postów

Napisany 01 wrzesień 2010 - 20:25

A koszt utrzymania domeny w okresie 2 lat? Coś o tym jest w regulaminie?
Między "pingiem" a "blastem" kąsam kogo popadnie...

#58 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • 1662 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 01 wrzesień 2010 - 21:19

Za darmo. Ludzie, za darmo, a Wam się nie chce przeczytać regulaminu?

Po dwóch latach będziesz się zastanawiać czy zostać tam na dłużej czy nie.

#59 lucaspl

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 104 postów

Napisany 02 wrzesień 2010 - 07:35

Zamówiłem pierwszego dnia, nie aktywowałem, nie kontaktowałem się, a wczoraj i tak mi wszystko sami aktywowali.

#60 zoozool

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 229 postów

Napisany 02 wrzesień 2010 - 12:00

Sami mi aktywowali mi konto :D
a nie dzwoniłem, a nie aktywowałem tel(bo nie dzwonili)

2 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników