Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

Opinie o 1&1

174 odpowiedzi na ten temat

Opinie o 1&1

#21 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 903 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 29 sierpień 2010 - 15:22

Zobacz postSebak, o 29 sierpień 2010 - 12:37, powiedział:

Nie wypada Ci się wypowiadać w temacie o konkurencji, jaką jak by nie patrzeć jest 1&1. A jeśli wypowiadasz się już aż tak krytycznie, to zaoferuj chociaż coś podobnego. Dobrze wiesz, że nie jesteś w stanie(jak i większość firm w PL), zrobić podobnej promocji.

Przecież prawie każda firma daje darmowe domeny. Tyle, że nie oferują tak ograniczonej oferty jak darmowy hosting, a biorą kasę za normalne konta.

Nie widzę sensu tworzenia takiego czegoś. Nie wiedzą chyba, że w pl jak jest za darmo to wezmą nawet jak nie jest potrzebne, a jak przyjdzie płacić to niespodzianka bo ta oferta nie jest konkurencyjna.

A z zagranicznej oferty wiadomo, że płatne się nie będą zbytnio różnić od tego.

Moim zdaniem następny ebay.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#22 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 903 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 15:46

Zobacz postskrypta, o 29 sierpień 2010 - 15:38, powiedział:

ty nie musisz widziec sensu bo to nie twoja firma, ja widze sens zalozenia konta na 2 lata chocby seo'wcow szczegolnie tych hobbystycznych pod zaplecza i zaloze sie ze zakladaja po kilka na rozne sooby, kolejna pula IP klasy C

Przeczytaj co napisałem jeszcze raz. Zakładanie konta za darmo a płacenie za nie to dwie różne rzeczy. Za darmo to u nas wszystko idzie.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#23 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 903 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 16:24

Zobacz postskrypta, o 29 sierpień 2010 - 16:10, powiedział:

jak firma 1&1 przedstawi swoja oferte platna w polsce to bedzie mozna sie do niej ustosunkowac, poki co przedstawila tylko darmowa wiec o niej jest dyskusja

Chyba nie znasz ich oferty zagranicznej.

Serwerów w pl nie wstawią. Backupu nie ma w ich ofercie zagranicznej. Limity domen i mysql są takie same (mysql w największych planach też ma 100mb). Podpinać można małą ilość domen jeśli ich u nich nie kupiłeś. Cron dopiero w planie za 30 euro/miesiąc ;)

Oferta płatna będzie podobna u nas.

#24 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 29 sierpień 2010 - 19:39

Zobacz postRaffuss, o 29 sierpień 2010 - 12:32, powiedział:

Korzystałem z ich amerykańskiej oferty. Nie miałem ani problemu z uzyskaniem dostępu do domeny (mimo iż była darmowa), ani nie dostałem żadnych faktur po wypowiedzeniu umowy, ani nie doświadczyłem innych problemów. Wyniosłem się od nich z powodu gzipowania plików multimedialnych..

Trzeba tylko pamiętać iż nie wystarczy jedynie napisać że się rezygnuje. Otrzymuje się link do formularza rezygnacji i przez niego należy potwierdzić swój wybór. Wtedy nie ma żadnego problemu, a najwięcej problemów mieli ludzie którzy po prostu nie potrafili przeczytać zawiłości jakie funduje 1and1 :D ot taki ich urok.. ;)

i właśnie od tego jest to forum aby potencjalny klient dowiedział się coś od osób które już korzystały/ją
z uslug firmy.
jasno wytłumaczyłeś jak zrezygnować, wiadomo że im większy "moloch" tym więcej biurokracji,
ale teraz jestem ciekawy czy Ci którzy już się zarejestrowali a chcą wyrejestrować, też tak szybko i łatwo to zrobią :)

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#25 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1313 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 29 sierpień 2010 - 19:59

Tak czytam ten temat i czytam i czytam i czytam... i dochodzę do wniosku ze to będzie kolejna masówka i moloch jak nazwa.pl czy home.pl jeno z gorszym supportem, gorszą jakością i cholera wie czym jeszcze gorszym... a u nas jak dają coś za free to się wszyscy rzucają a potem będzie płacz jak po dwóch latach walną za***isty rachunek ;)

#26 bold91

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 21:15

Zobacz postPawel_15, o 29 sierpień 2010 - 19:59, powiedział:

Tak czytam ten temat i czytam i czytam i czytam... i dochodzę do wniosku ze to będzie kolejna masówka i moloch jak nazwa.pl czy home.pl jeno z gorszym supportem, gorszą jakością i cholera wie czym jeszcze gorszym... a u nas jak dają coś za free to się wszyscy rzucają a potem będzie płacz jak po dwóch latach walną za***isty rachunek ;)
Rachunek, ale za co? Za darmowy hosting?

Pytanko: czy jak ktoś zarejestrował się, nie wziął żadnej domeny (bo najwidoczniej nie można jej potem przenieść), czy musi się bać o dodatkowe koszty po okresie tych dwóch lat (czy takowe koszty ogólnie istnieją?(?

#27 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1313 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 21:28

A cholera wie co im odwali... Nagle się okaże że hosting jest płatny i wyślą do iluś tysięcy osób rachunki i będzie wesoło ;) Ja myślałem że oni tam dedyki dają za free a tu zwykły shared jest... :D

#28 miwda

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 21:53

W regulaminie jak i na całej stronie było z 3 albo 4 razy napisane, że można zrezygnować bez opłat, nie było też żadnych cen podanych. Chyba że białą czcionką na białym tle (cholera, wiedziałem że czegoś nie sprawdziłem :D). Chyba nie ma czego się, aż tak bać - chyba ktoś pilnuje tych praw konsumentów ;). Na pewno na ich oferte skusilo się bardzo dużo osób, w tym takich, które znają się dobrze na tej tematyce, więc raczej nikt nie będzie im płacił za darmową usługę.

#29 krzywyxxx

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 22:02

A jak nie dokończyło się telefonicznego uwierzytelniania swojej tożsamości i podało się swoje dane i po 30 dniach się tego nie dokona. To czy po 2 latach mogę zarządzać jakiś opłat ? Nie dokonałem na szczęście jeszcze tego uwierzytelnienia. Zadzwonił do mnie ten automat ale jednak zmieniłem zdanie. Później wysłali mi e-maila cytuje "Uwaga! Jeżeli aktywacja pakietu nie nastąpi w ciągu 30 dni od momentu złożenia
zamówienia, pakiet zostanie automatycznie anulowany." Czy warunkiem akceptacji tego regulaminu jest dokonanie uwierzytelnienia przez telefon ?

#30 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 903 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 23:04

Zobacz postPawel_15, o 29 sierpień 2010 - 19:59, powiedział:

Home czy nazwa to może i masówka ale poziom trzymają. 1&1 nie wypada zbyt dobrze.

#31 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 09:22

Zobacz postskrypta, o 29 sierpień 2010 - 23:12, powiedział:

czytac regulamin, umowa wygasa po 2 latach samoczynnie, regulamin domen ie ma restrykcji, wylacznie nask
a to hostinh vedzie dobry czy nie to sie wkrotce okaze

Nic się nie okaże bo ich rejestracja via tel nie działa z moim Playem :) Taki delikatny falstart

#32 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 310 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 30 sierpień 2010 - 10:04

Działa z play'em. Sprawdzone na sobie :)

#33 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 12:25

Po rozmowie z konsultantem mają usunąć moje konta, zobaczymy.

#34 hust

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 16:22

Zobacz postWoofeR, o 27 sierpień 2010 - 22:33, powiedział:

Jedynie po IP. Przynajmniej dla domeny w pakiecie.

Nie prawda. Loguje na ftp po domenie. Trzeba sobie dostęp FTP zrobić w panelu.

#35 Kotlin

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 16:46

1und1 ma siedzibę w Złotych Tarasach? :)

#36 Crossik

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 16:51

ile czekałeś na połączenie z konsultantem nvu?

#37 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1313 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 19:50

Według tego co podaje Google, mają siedzibę w Złotych Tarasach... pewnie przy jakimś stoliku w kawiarence :)

#38 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 19:52

Zobacz postPawel_15, o 30 sierpień 2010 - 19:50, powiedział:

Według tego co podaje Google, mają siedzibę w Złotych Tarasach... pewnie przy jakimś stoliku w kawiarence :)
To, że ciebie nie stać na wykup miejsca w biurowcu Złotych Tarasów (taak! tam z tyłu jest biurowiec!) to cóż... Napisz gdzie Ty masz siedzibę tego swojego planowanego w widoku profilu "krzaczyra".

#39 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 19:57

Crossik chwile

#40 adamer

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 30 sierpień 2010 - 20:46

Zobacz postnvu, o 30 sierpień 2010 - 19:57, powiedział:

Crossik chwile

Dzwoniłeś na infolinię (22 3974316) czy jakis inny numer?

2 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych użytkowników