Opinie o 1&1
Opinie o 1&1
Napisany 12 październik 2011 - 14:03
Napisany 22 październik 2011 - 16:56
Kochani odradzam wam na poważnie zakładanie tam jakiegokolwiek konta i instalowanie programów typu sklep internetowy a nie daj Boże wymagający LOADER IONCUBE.
Przestrzegam wszystkich co mają jakiekolwiek pojęcie o tym co to jest HOSTING. Dałem się nabrać jak dziecko z pierwszej klasy na reklamy w gazetach itd... w efekcie jesteśmy tydzień do tyłu z pracą itd..... i jeszcze wyszedłem na idiotę przed znajomemu któremu to poleciłem.
Napomnę tylko, że czytając opinie na tym forum odnośnie działania tej firmy wydawało mi się, że są one rozpuszczane celowo przez zagrożoną konkurencję.
Zamówiliśmy usługę w promocji domena plus serwer na rok w tym 1/2 roku gratis, podczas instalacji skryptu serwer zażądał zmiany ustawień co było jak najbardziej zrozumiałe biorąc pod uwagę wymagania skryptu PHP.
W dniu wczorajszym dodzwonienie się na darmową infolinię graniczyło z cudem, wieczorem strona firmy 1and1.pl normalnie się wieszała error 400 ileś czy 500 itd....
W dniu dzisiejszym po dodzwonieniu się (na numer 22 397 43 16) okazało się, że telefon alarmowy w dziale technicznym odbiera KSIĘGOWA (skąd inąd bardzo miła kobieta) no ale ona mi nie pomoże bo wiadomo ona się nie zna ;;
Po wielu prośbach, że potrzeba z adminem zamienić tylko pięć zdań w końcu znalazł się fachowiec ale po pierwsze sam za bardzo nie jarzył co to loader jest a po drugie kulturalnie poinformował mnie, że nic nie może zrobić bo serwery są w Niemczech czy gdzieś tam i oni dostępu nie mają a technik w Niemczech jak niema czegoś napisane na kartce to nic nie zrobi
Reasumując Serwer w promocji nadaje się do trzymania zdjęć i stron w HTML.
Złożyliśmy wypowiedzenie umowy mailem, dodatkowo wysyłamy list polecony PRIORYTET w poniedziałek i czekamy na zwrot pieniędzy – bośmy jeszcze za to zapłacili.<BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">
Dla porównania posiadam serwery w nazwa.pl i proszę tego nie traktować jako reklamę tej firmy ale:
- telefon odbiera zawsze fachowiec a przynajmniej się stara nim być
- wszelkie rekonfiguracje o ile nie ma do nich dostępu przez panel załatwiane są na maila
- itd... itd...
W firmie home.pl też kiedyś miałem przyjemność coś dla innego kolegi załatwiać i nie było najmniejszych problemów.
Konkludując spokojnie powróciłem na łono naszej polskiej sprawdzonej firmy, nazwy nie piszę by nie było, że reklama
Reasumując jeśli nie masz co zrobić z wolnym czasem w piątek po południu i w sobotę przez pół dnia, masz lub posiadasz nadmiar wolnych minut na koncie lub lubisz wydawać pieniądze, nie wierzysz opiniom fachowców z forum, masz silne nerwy i twardą d…. wtedy możesz spokojnie zakładać tam konto i się użerać.
Jeszcze raz naprawdę odradzam.
Poniżej załączam zrzut z ekranu byście nie myśleli, żem zmyślał.
Pozdrawiam serdecznie
Napisany 22 październik 2011 - 17:30
Napisany 31 październik 2011 - 21:53
Szkoda, że wcześniej nie zainteresowałem się opiniami o 1&1 a teraz jestem w czarnej d.... .
To co oni wyprawiają to się w pale nie mieści.
Nie wiem, czy mają taki kosmiczny burdel w systemie, czy to celowe działanie.
Zarejestrowałem domenę w 1&1, miałem 14 dni na opłacenie (zgodnie z umową). Już po 2 dniach zaczęli przysyłać monity, że zalegam.
Grzecznie odpisałem, że mam 14 dni cytując ustępy umowy.
Znowu monit.
Dzwonię na infolinię i grzecznie wyjaśniam. Ci z infolinii to ani be ani me ani kukuryku, ale coś bąka,że to może system tak działa.
Znowu monit.
Po 14 dniach zapłaciłem jak należy.
I co? Minęło kilka dni i wyłączyli, że niby to piąty monit i oni zrywają umowę.
Na infolinii panienka, grzecznie z nią rozmawiałem, bo co ona winna, że pracuje w [ch.....j] firmie. Ale jak za drugim razem zaczęła mi wciskać, że się umawialiśmy, że oni się tym zajmą jutro to mnie z lekka zirytowała.
Myślę, że w Ein und Ein tak klientów nie traktują. Tu polaczków to można ( i jeszcze polskimi rękoma).
Pytanie: W związku z tym, że przysłali mi pdfa, że rozwiązują umowę, co mogę zrobić żeby szybko (3-4 dni) przenieść się gdzie indziej, no i jeszcze odzyskać wpłacone pieniądze.
NIGDY WIĘCEJ 1&1
Ten post był edytowany przez krzysztof-8 dnia: 31 październik 2011 - 21:55
Napisany 01 listopad 2011 - 07:29
Poszukaj jakiejś dobrej firmy hostingowej, tutaj na forum w dziale opinie o firmach na pewno coś znajdziesz dla siebie, pobierz wszystko z konta w 1&1 (backup) i uciekaj od nich jak najszybciej. Sam widzisz po wcześniejszych opiniach tej firmy na tym forum jaka ona jest i jak traktuje klientów. Nie wiem za bardzo jak zabrać się za odzyskiwanie pieniędzy od nich, ale na początek powinieneś zagłębić się w ich regulamin i poczytać o zwrotach kosztów. Może w tym czasie znajdzie się jakiś forumowicz, który pomoże Ci albo opisze tutaj w kolejnym poście jak walczyć o zwrot gotówki.
Napisany 07 listopad 2011 - 14:42
Zgodnie z przepisami Umowy Zawarte w formie Elektronicznej itd.. przysługuje nam prawo ze zrezygnowania z UMOWY i tak zrobiliśmy, mailem oraz listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru wysłaliśmy wypowiedzenie oraz informacje gdzie pieniądze mają zostać zwrócone,
Umowa została rozwiązana,konto zlikwidowane - dostępu do niego na dzień dzisiejszy nie ma.
JEDNAK PIENIADZE NIE ZOSTAŁY ZWRÓCONE NA KONTO od dnia 22 października 2011 a jest jak wiemy 7 listopad 2011.
Tydzień temu dzwoniąc na numer telefonu 22 397 43 16 - pracownik infolinii powiedział iż faktycznie UMOWA ZOSTAŁA ROZWIĄZANA i pieniądze są przygotowane do odesłania i napewno do piątku pojawią się na koncie.
WNIOSKI :
NA DZIEŃ DZISIEJSZY NIEMA ANI PIENIĘDZY NA KONCIE ANI DOSTĘPU DO USŁUGI - DRAMAT
NA PYTANIE KIEDY ZWRÓCĄ PIENIĄDZE - ZAPDA CISZA I PANI NIE WIE CO POWIEDZIEĆ
Ten post był edytowany przez Miłosz dnia: 07 listopad 2011 - 14:52
formatowanie posta
Napisany 02 grudzień 2011 - 20:08
Napisany 16 grudzień 2011 - 14:31
Zastanawiałem się po raz kolejny nad hostingiem w 1&1, ale zaniepokoil mnie zapis o ograniczeniu ilości procesów. Napisałem więc kilka dni temu zapytanie o jakie procesy chodzi, czy systemowe np. httpd, pgsql... czy skrypty np w joomli.
Czekałem 4 DNI i w koncu lakonicznie odpisali, ze chodzi o skrypty. Ani słowa jak są traktowane zapytania do MySQL wysyłane ze skryptów przez joomlę (ograniczenie w przypadku mojego pakietu = 15). Może być tak, ze kilku userów odpyta bazę nara i koniec połączenia,
Generalnie nic się nie dowiedziałem!!!
CZTERY dni - ręce opadają.
UWAGA: nie podawajcie im danych personalnych w trakcie NIEZAKOŃCZONEGO procesu zamówienia. Np. w trakcie się rozmyślicie. Dostaniecie fakturę pomimo tego, ze proces nie został zakończony. Przećwiczyłem to jakiś czas temu.
Napisany 30 styczeń 2012 - 13:52
23-01-2012 Wykupiłem hosting.
Po tygodniu pisania i mailowania nic nie działa. Porażka. Pracowniacy na infolini to nie są technicy. Nic nie wiedzą nic nie mogą. W TPSA można więcej załatwić.
Napisany 30 styczeń 2012 - 14:04
Napisany 30 styczeń 2012 - 14:26
Nie polecam!
Oszukuja!
Wszystko, ale nie to!
Odradzam!
Napisany 02 luty 2012 - 22:59
Napisany Wczoraj, 12:11
widzę tylko napis "zaloguj się" i trzeba tam wpisać numer klienta,
nigdzie nie mogę znaleźć napisu "zarejestruj się",
jak to zrobić?
Napisany Wczoraj, 14:21
Autosurf mSurf.eu | Wymiana Lubię To mLike.eu | Autosurf 7Surf.eu | PlusTo.pl wymiana G +1
Napisany Wczoraj, 14:26
już teraz wiem
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników