Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

Opinie o 1&1

174 odpowiedzi na ten temat

Opinie o 1&1

#1 jeffmills

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 20 postów

Napisany 27 sierpień 2010 - 17:35

Witam,

Zamierzam założyć darmowe konto na 1and1.pl. Proszę o opinie. I takie pytanko ode mnie: czy można mieć parę stron na tym koncie?

#2 colargol

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 19:36

Pozwolę sobie zacytować opinię jednego użytkownika z wykop.pl:

Ostrzeżenie przed 1and1.

Zanim się złapiecie na super oferty 1and1 proszę przeczytajcie mój komentarz. Nie zróbcie tego samego błędu jak tysiące ludzi w USA i UK.

Wpiszcie w google "1and1 review" - Tysiące historii ludzi nabranych w butelkę przez tę kryminogenną firmę. Nie dajcie się nabrać na ich podpuchę!

Kilka przykładów z mojego doswiadczenia (i moich klientów):
1) Kasują mnie co roku za domeny dawno przetransferowane do innego providera.
2) Rezygnacja z usług jest praktycznie niemożliwa. Dzwonie że chce ich opuścic, oni potwierdzają, a za kilka dni przychodzi kolejna f-ra.
3) Ktoś mi ukradł domenę którą zarejstrowałęm u nich (1and1 UK). Powiedzieli, ze ktoś zadzwonił do nich i kazał przetransferować do jakiejś spamerskiej firmy powiązanej z Sedo (własność 1and1).
Co dziwne, kiedy ja chciałem zmienić własność jednej z moich domen ( byłem zobowiązany wyrokiem ICANN), to 1and1 zajęło to prawie 3 miesiące. Dopiero interwencja prawników ICANN zmusiła ich do działania (też nie było łatwo).
4) Wystawiają faktury za usługi o które nikt nie prosił. Mnóstwo ukrytych opłat o których nie ma mowy w regulaminie. Dowolnie zmieniają warunki umów i ceny. Jak odmawiasz zapłaty jesteś automatycznie kierowany do firmy windykacyjnej - założyli nawet własną firmę windykacyjną w UK.
5) Ich serwery w UK i US to kompletny joke. połącznie do baz danych zawodne, pingi straszne, prymitywny i przestarzały control panel.
6) Amerykanski odpowiednik polskiego UOKiK wydał im notę F (najgorsza) za brak poszanowania praw klientów i liczbę skarg (jak i również brak prób rozwiązywania problemów)
http://www.dc.bbb.or...&compid=1040770

Jeszcze raz apeluję abyście się powaznie zastanowili zanim się wpędzicie w hostingowe piekło. Ta firma funkcjonuje tylko dlatego, ze nabiera klientów a następnie doi z nicj kasę jak się tylko da najgorszymi możliwymi sposobami.

Wpisz w google 1and1 review i wszystko się wyjaśni. Niektóre historie naprawdę powodują dreszcze. Ludzie potracili firmy z powodu zaniedbań i oszustw po stronie 1and1.

(dla porównania wpisz na przykład HostGator review, znacznie większa amerykanska firma hostingowa)

NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ

link: http://www.wykop.pl/...comment-2807469

#3 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 792 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 20:58

Heh fajnie ;) mam u nich 2 konta :) na siebie i firmę : )

Wysłałem maila z prośbą o usunięcie, zobaczymy co zrobią.

#4 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 28 sierpień 2010 - 21:14

śmiać mi się chce,
dopiero wczoraj po różnych forach czytałem o tabunach rejestrujących się, a dziś co forum to pytania:
"jak się wyrejestrować?"
ciekawi mnie czy to prawda że tak trudno się od nich uwolnić i z niecierpliwością czekam na info komu się udało.

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#5 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 21:17

Ja zarejestrowałem się dla testu, i jak zobaczyłem że 1 domena to ... zobaczymy napisałem im maila.

#6 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1172 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 28 sierpień 2010 - 22:36

O kurcze... to ja się chyba jeszcze wstrzymam z rejestracją u nich konta.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#7 kamilek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 244 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 22:43

No to nazbierają adresów email do swoich (i nie tylko) działań marketingowych ;)
Między "pingiem" a "blastem" kąsam kogo popadnie...

#8 cybuch

Często na forum

• Użytkownicy
  • 55 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 22:47

z tego co pamietam umowe mozna rozwiazac w ciagu 10 dni od jej zarejestrowania? bo faktycznie widze, ze moze byc lipa straszna, a swojego hosta mam na unixstormie, wiec narzekac nie moge ; ) wystarczy wyslac mail czy jak?

#9 Malitek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 22:57

Zalozcie mail strikte pod to i juz ..niehc spamuja
cs-serwery.pl - Hosted by UnixStorm

Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm

taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW

Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW

#10 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 28 sierpień 2010 - 23:26

cybuch,
można rozwiązać w ciągu 10 dni ale... ponoć za granicą były z tym trudności, dlatego ciekawy jestem czy ktoś się od nich uwolni, ile czasu mu to zajmie i ile straci na telefon

Malitek,
poza mailem wymagają trochę więcej informacji, z tego co czytałem telefon stacjonarny "udało się" obejść,
gdzieś też na forum ktoś podał linka do generatora numerów pesel ... jak to w Polsce ;)

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#11 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 28 sierpień 2010 - 23:50

Bla bla bla.
Obserwując temat tu, jak i na PiO, to odnoszę wrażenie, że Polaczkom nigdy się nie dogodzi.
No bo jak usługodawca śmie nakładać na DARMOWE konto limit 100MB per baza danych.
Że tak się zapytam - jaką to kobyłę trzeba mieć, żeby owe 100MB zapełnić?
Większość standardowych stronek firmowych, małych sklepów, for dyskusyjnych itp. będzie tego miejsca w bazie danych aż nadto.
Druga rzecz - to jak śmieją nie dać dostępu Shell do owych kont - przecież to jest w Polsce zasrany obowiązek...
Zawsze to była by okazja do kolejnego kombinowania, jak tu postawić sobie hlds'a, tspeak, ventrilo, bota irc, etc.
Trzecia rzecz - jakie to tragiczne, że dają możliwość użycia w tym DARMOWYM koncie tylko jednej domeny TLD rejestrowanej przez nich.

Źle też jest, że firma nie ukrywa, że nie odpowiada za dane klientów, i backupów nie będzie im udostępniać. Ale to wcale nie znaczy, że ich wewnętrznie nie robi ;)

No i jak to źle, że dają aż na dwa lata domenę .pl za free...

Poza tym - sami tu analfabeci chyba na tym forum.
Jest w regulaminie promocji napisane wyraźnie, że umowa samoczynnie wygasa po dwóch latach.
Jest też, że wcześniejsze jej wypowiedzenie ma mieć charakter pisma wysłanego na adres korespondencyjny polskiej siedziby firmy.
A e-mail to raczej takim pismem nie jest...

Żeby nie było, że jestem jakiś zaślepiony, to komentarz co do samej oferty.
System lekko niedopracowany; tłumaczenie mające czasami wrażenie pochodzenia wprost z translatora; regulamin, którego niektóre punkty to zapętlające się masło maślane albo będące błędami rzeczowymi (np. nazwa domenowa to adres IP...); panel dosyć mocno nieintuicyjny; brak modułu przypominania hasła; tworzenie kontaktów firmowych w Registry.PL mimo wybrania opcji OSOBA PRYWATNA.
Ale myślę, że to kwestia dotarcia się punktów, i dlatego dali taki darmowy start, aby bez większych przeszkód wszystko dograć.

#12 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 00:02

Jest w regulaminie promocji napisane wyraźnie, że umowa samoczynnie wygasa po dwóch latach.

Wpisz sobie w google 1and1 review. 1 na 1000 pozytywna opinia. Wszyscy piszą że wysyłają rachunki ludziom który wypowiedzieli umowy. W poniedziałek zadzwonię, może Polski oddział działa inaczej.

#13 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 903 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 29 sierpień 2010 - 00:09

To taki pierwszy lepszy darmowy zachodni hosting przecież, tylko dają domenę za kilka zł.

Wchodzą jak ebay myśląc, że my tu dopiero internet dostaliśmy. Serwery gdzieś poza granicami, support ograniczony, backupu danych brak, jakieś problemy z whois, aktywacje telefoniczne niezbyt trafione, limity pozwalają na użycie tego konta na wizytówkę tylko, jedna domena, itd.

Jeśli ten pakiet jest wart 600zł to powodzenia w zbieraniu naiwnych. Bo kto by cokolwiek zapłacił za taką ofertę? To przecież ma w końcu konkurować z płatnymi ofertami. Jak dla mnie to nie jest konkurencja dla nikogo poza darmowymi hostingami. I jakoś nie widzę aby ktoś za takie coś płacił. Wpakują dużo $ w promocję tego i się nie zwróci.

Nie wiem czym się podniecać - domeną za kilka zł? Mnie to trochę śmieszy.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#14 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 00:15

Nie opieram się na goglach, tylko na ichszym regulaminie i polskim prawie.
Bo tu, jako, że owa umowa jest zawierana z firmą polską, to mają przy naszych ulubionych urzędach (szczególnie UOKiK) nieco mniejsze pole do popisu co do takich praktyk.

#15 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 677 postów
  • Firma:DG

Napisany 29 sierpień 2010 - 09:50

Może 1&1 jest cichym sponsorem ;)
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#16 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów
  • Firma:smoko.pl / SMOKO NETWORKS
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Gryszczuk

Napisany 29 sierpień 2010 - 11:40

FIERCIO ;)

zobacz jakie poruszenie to w internecie wywołało :D
znając ludzi to nabiją dosyć dużo osób w butelkę.

Już tu na forum widać, że paru założyło konto skuszeni domeną :), zaczęło teraz czytać opinie i już chce się wypisać :)

Polak mądry po szkodzie :)

No nic - jak to mówią pożyjemy - zobaczymy :D

TYM

kogo cichym sponsorem :D ??

SMOKO.pl - Hosting Dla Ciebie

Pakiet "PROSTA" 2,5 Gb miejsca na Twoją stronę www, pocztę i bazy danych. Transfer miesięczny 16 Gb, możliwość podpięcia 50 domen - za jedyne 63 na rok --- ZOBACZ !!!!!!

Domena *.pl za 18,45 1-szy rok / odnowienie za 79,95 zł. ---- ZOBACZ CENY DOMEN !!!

#17 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 705 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 29 sierpień 2010 - 12:02

Zobacz postnvu, o 29 sierpień 2010 - 00:02, powiedział:

Wpisz sobie w google 1and1 review. 1 na 1000 pozytywna opinia. Wszyscy piszą że wysyłają rachunki ludziom który wypowiedzieli umowy. W poniedziałek zadzwonię, może Polski oddział działa inaczej.

Nie wszyscy piszą tylko kolega wkleił komentarz z wykopu i teraz panikujesz, tak to byłeś pierwszy żeby tam konto załozyćDodany obrazek
Nie mogę z Ciebie..Dodany obrazek
 BayerLeverkusen.pl - serwis kibiców Bayeru Leverkusen! 

#18 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 12:08

http://www.webhostin...m/reviews/1and1
http://webhostinggee...nd1_review.html

Z ciekawości zobaczymy : ) bo szczerze z jedną domeną to mi te konto zbędne..

#19 Raffuss

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 407 postów
  • Imię:Rafal

Napisany 29 sierpień 2010 - 12:32

Zobacz postEdart, o 28 sierpień 2010 - 21:14, powiedział:

śmiać mi się chce,
dopiero wczoraj po różnych forach czytałem o tabunach rejestrujących się, a dziś co forum to pytania:
"jak się wyrejestrować?"
ciekawi mnie czy to prawda że tak trudno się od nich uwolnić i z niecierpliwością czekam na info komu się udało.

Korzystałem z ich amerykańskiej oferty. Nie miałem ani problemu z uzyskaniem dostępu do domeny (mimo iż była darmowa), ani nie dostałem żadnych faktur po wypowiedzeniu umowy, ani nie doświadczyłem innych problemów. Wyniosłem się od nich z powodu gzipowania plików multimedialnych..

Trzeba tylko pamiętać iż nie wystarczy jedynie napisać że się rezygnuje. Otrzymuje się link do formularza rezygnacji i przez niego należy potwierdzić swój wybór. Wtedy nie ma żadnego problemu, a najwięcej problemów mieli ludzie którzy po prostu nie potrafili przeczytać zawiłości jakie funduje 1and1 :D ot taki ich urok.. ;)
Polska ziemia, szwedzki klimat, fińskie fascynacje: Podcast Łosiowisko (dostępny: www, rss, itunes, radio wnet)
Szwedzko-fińskie forum | Instalacja Shoutcast na VPS

Prywatny blog: rafal.se (o zmaganiach z przeciwnościami, codzienności itp)

#20 Sebak

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1141 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 29 sierpień 2010 - 12:37

Zobacz postProhost, o 29 sierpień 2010 - 00:09, powiedział:

Nie wiem czym się podniecać - domeną za kilka zł? Mnie to trochę śmieszy.

Nie wypada Ci się wypowiadać w temacie o konkurencji, jaką jak by nie patrzeć jest 1&1. A jeśli wypowiadasz się już aż tak krytycznie, to zaoferuj chociaż coś podobnego. Dobrze wiesz, że nie jesteś w stanie(jak i większość firm w PL), zrobić podobnej promocji.

3 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych użytkowników