Opinie o 1&1
Opinie o 1&1
Napisany 27 sierpień 2010 - 17:35
Zamierzam założyć darmowe konto na 1and1.pl. Proszę o opinie. I takie pytanko ode mnie: czy można mieć parę stron na tym koncie?
Napisany 28 sierpień 2010 - 19:36
Ostrzeżenie przed 1and1.
Zanim się złapiecie na super oferty 1and1 proszę przeczytajcie mój komentarz. Nie zróbcie tego samego błędu jak tysiące ludzi w USA i UK.
Wpiszcie w google "1and1 review" - Tysiące historii ludzi nabranych w butelkę przez tę kryminogenną firmę. Nie dajcie się nabrać na ich podpuchę!
Kilka przykładów z mojego doswiadczenia (i moich klientów):
1) Kasują mnie co roku za domeny dawno przetransferowane do innego providera.
2) Rezygnacja z usług jest praktycznie niemożliwa. Dzwonie że chce ich opuścic, oni potwierdzają, a za kilka dni przychodzi kolejna f-ra.
3) Ktoś mi ukradł domenę którą zarejstrowałęm u nich (1and1 UK). Powiedzieli, ze ktoś zadzwonił do nich i kazał przetransferować do jakiejś spamerskiej firmy powiązanej z Sedo (własność 1and1).
Co dziwne, kiedy ja chciałem zmienić własność jednej z moich domen ( byłem zobowiązany wyrokiem ICANN), to 1and1 zajęło to prawie 3 miesiące. Dopiero interwencja prawników ICANN zmusiła ich do działania (też nie było łatwo).
4) Wystawiają faktury za usługi o które nikt nie prosił. Mnóstwo ukrytych opłat o których nie ma mowy w regulaminie. Dowolnie zmieniają warunki umów i ceny. Jak odmawiasz zapłaty jesteś automatycznie kierowany do firmy windykacyjnej - założyli nawet własną firmę windykacyjną w UK.
5) Ich serwery w UK i US to kompletny joke. połącznie do baz danych zawodne, pingi straszne, prymitywny i przestarzały control panel.
6) Amerykanski odpowiednik polskiego UOKiK wydał im notę F (najgorsza) za brak poszanowania praw klientów i liczbę skarg (jak i również brak prób rozwiązywania problemów)
http://www.dc.bbb.or...&compid=1040770
Jeszcze raz apeluję abyście się powaznie zastanowili zanim się wpędzicie w hostingowe piekło. Ta firma funkcjonuje tylko dlatego, ze nabiera klientów a następnie doi z nicj kasę jak się tylko da najgorszymi możliwymi sposobami.
Wpisz w google 1and1 review i wszystko się wyjaśni. Niektóre historie naprawdę powodują dreszcze. Ludzie potracili firmy z powodu zaniedbań i oszustw po stronie 1and1.
(dla porównania wpisz na przykład HostGator review, znacznie większa amerykanska firma hostingowa)
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ
link: http://www.wykop.pl/...comment-2807469
Napisany 28 sierpień 2010 - 20:58
Wysłałem maila z prośbą o usunięcie, zobaczymy co zrobią.
Napisany 28 sierpień 2010 - 21:14
dopiero wczoraj po różnych forach czytałem o tabunach rejestrujących się, a dziś co forum to pytania:
"jak się wyrejestrować?"
ciekawi mnie czy to prawda że tak trudno się od nich uwolnić i z niecierpliwością czekam na info komu się udało.
Najlepszy tani hosting stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...
Napisany 28 sierpień 2010 - 21:17
Napisany 28 sierpień 2010 - 22:36
Zbieram punkty______________________________________________\/
PS. Co jest do wygrania? xD
Napisany 28 sierpień 2010 - 22:43
Napisany 28 sierpień 2010 - 22:47
Napisany 28 sierpień 2010 - 22:57
Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm
taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW
Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW#10
Napisany 28 sierpień 2010 - 23:26
można rozwiązać w ciągu 10 dni ale... ponoć za granicą były z tym trudności, dlatego ciekawy jestem czy ktoś się od nich uwolni, ile czasu mu to zajmie i ile straci na telefon
Malitek,
poza mailem wymagają trochę więcej informacji, z tego co czytałem telefon stacjonarny "udało się" obejść,
gdzieś też na forum ktoś podał linka do generatora numerów pesel ... jak to w Polsce
Najlepszy tani hosting stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...
Napisany 28 sierpień 2010 - 23:50
Obserwując temat tu, jak i na PiO, to odnoszę wrażenie, że Polaczkom nigdy się nie dogodzi.
No bo jak usługodawca śmie nakładać na DARMOWE konto limit 100MB per baza danych.
Że tak się zapytam - jaką to kobyłę trzeba mieć, żeby owe 100MB zapełnić?
Większość standardowych stronek firmowych, małych sklepów, for dyskusyjnych itp. będzie tego miejsca w bazie danych aż nadto.
Druga rzecz - to jak śmieją nie dać dostępu Shell do owych kont - przecież to jest w Polsce zasrany obowiązek...
Zawsze to była by okazja do kolejnego kombinowania, jak tu postawić sobie hlds'a, tspeak, ventrilo, bota irc, etc.
Trzecia rzecz - jakie to tragiczne, że dają możliwość użycia w tym DARMOWYM koncie tylko jednej domeny TLD rejestrowanej przez nich.
Źle też jest, że firma nie ukrywa, że nie odpowiada za dane klientów, i backupów nie będzie im udostępniać. Ale to wcale nie znaczy, że ich wewnętrznie nie robi
No i jak to źle, że dają aż na dwa lata domenę .pl za free...
Poza tym - sami tu analfabeci chyba na tym forum.
Jest w regulaminie promocji napisane wyraźnie, że umowa samoczynnie wygasa po dwóch latach.
Jest też, że wcześniejsze jej wypowiedzenie ma mieć charakter pisma wysłanego na adres korespondencyjny polskiej siedziby firmy.
A e-mail to raczej takim pismem nie jest...
Żeby nie było, że jestem jakiś zaślepiony, to komentarz co do samej oferty.
System lekko niedopracowany; tłumaczenie mające czasami wrażenie pochodzenia wprost z translatora; regulamin, którego niektóre punkty to zapętlające się masło maślane albo będące błędami rzeczowymi (np. nazwa domenowa to adres IP...); panel dosyć mocno nieintuicyjny; brak modułu przypominania hasła; tworzenie kontaktów firmowych w Registry.PL mimo wybrania opcji OSOBA PRYWATNA.
Ale myślę, że to kwestia dotarcia się punktów, i dlatego dali taki darmowy start, aby bez większych przeszkód wszystko dograć.
Napisany 29 sierpień 2010 - 00:02
Wpisz sobie w google 1and1 review. 1 na 1000 pozytywna opinia. Wszyscy piszą że wysyłają rachunki ludziom który wypowiedzieli umowy. W poniedziałek zadzwonię, może Polski oddział działa inaczej.
Napisany 29 sierpień 2010 - 00:09
Wchodzą jak ebay myśląc, że my tu dopiero internet dostaliśmy. Serwery gdzieś poza granicami, support ograniczony, backupu danych brak, jakieś problemy z whois, aktywacje telefoniczne niezbyt trafione, limity pozwalają na użycie tego konta na wizytówkę tylko, jedna domena, itd.
Jeśli ten pakiet jest wart 600zł to powodzenia w zbieraniu naiwnych. Bo kto by cokolwiek zapłacił za taką ofertę? To przecież ma w końcu konkurować z płatnymi ofertami. Jak dla mnie to nie jest konkurencja dla nikogo poza darmowymi hostingami. I jakoś nie widzę aby ktoś za takie coś płacił. Wpakują dużo $ w promocję tego i się nie zwróci.
Nie wiem czym się podniecać - domeną za kilka zł? Mnie to trochę śmieszy.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 29 sierpień 2010 - 00:15
Bo tu, jako, że owa umowa jest zawierana z firmą polską, to mają przy naszych ulubionych urzędach (szczególnie UOKiK) nieco mniejsze pole do popisu co do takich praktyk.
Napisany 29 sierpień 2010 - 09:50
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.
Napisany 29 sierpień 2010 - 11:40
zobacz jakie poruszenie to w internecie wywołało
znając ludzi to nabiją dosyć dużo osób w butelkę.
Już tu na forum widać, że paru założyło konto skuszeni domeną
Polak mądry po szkodzie
No nic - jak to mówią pożyjemy - zobaczymy
kogo cichym sponsorem
Pakiet "PROSTA" 2,5 Gb miejsca na Twoją stronę www, pocztę i bazy danych. Transfer miesięczny 16 Gb, możliwość podpięcia 50 domen - za jedyne 63 na rok --- ZOBACZ !!!!!!
Domena *.pl za 18,45 1-szy rok / odnowienie za 79,95 zł. ---- ZOBACZ CENY DOMEN !!!
Napisany 29 sierpień 2010 - 12:02
nvu, o 29 sierpień 2010 - 00:02, powiedział:
Nie wszyscy piszą tylko kolega wkleił komentarz z wykopu i teraz panikujesz, tak to byłeś pierwszy żeby tam konto załozyć
Nie mogę z Ciebie..
Napisany 29 sierpień 2010 - 12:08
http://webhostinggee...nd1_review.html
Z ciekawości zobaczymy : ) bo szczerze z jedną domeną to mi te konto zbędne..
Napisany 29 sierpień 2010 - 12:32
Edart, o 28 sierpień 2010 - 21:14, powiedział:
dopiero wczoraj po różnych forach czytałem o tabunach rejestrujących się, a dziś co forum to pytania:
"jak się wyrejestrować?"
ciekawi mnie czy to prawda że tak trudno się od nich uwolnić i z niecierpliwością czekam na info komu się udało.
Korzystałem z ich amerykańskiej oferty. Nie miałem ani problemu z uzyskaniem dostępu do domeny (mimo iż była darmowa), ani nie dostałem żadnych faktur po wypowiedzeniu umowy, ani nie doświadczyłem innych problemów. Wyniosłem się od nich z powodu gzipowania plików multimedialnych..
Trzeba tylko pamiętać iż nie wystarczy jedynie napisać że się rezygnuje. Otrzymuje się link do formularza rezygnacji i przez niego należy potwierdzić swój wybór. Wtedy nie ma żadnego problemu, a najwięcej problemów mieli ludzie którzy po prostu nie potrafili przeczytać zawiłości jakie funduje 1and1
Szwedzko-fińskie forum | Instalacja Shoutcast na VPS
Prywatny blog: rafal.se (o zmaganiach z przeciwnościami, codzienności itp)
Napisany 29 sierpień 2010 - 12:37
Prohost, o 29 sierpień 2010 - 00:09, powiedział:
Nie wypada Ci się wypowiadać w temacie o konkurencji, jaką jak by nie patrzeć jest 1&1. A jeśli wypowiadasz się już aż tak krytycznie, to zaoferuj chociaż coś podobnego. Dobrze wiesz, że nie jesteś w stanie(jak i większość firm w PL), zrobić podobnej promocji.
3 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych użytkowników