Zacznijmy od wydzielonego wpisu z innego wątku:
Skrypta.pl, o 23 sierpień 2010 - 18:29, powiedział:
widzisz na polskim rynku brakuje uczciwosci, znajdz mi prosze jedna firme ktora w ogole podaje konkretne parametry lub czas reakcji w SLA... wszyscy maluja kota farbkami zeby lepiej wygladal a niedoswiadczony klient widzi 99,9% i wydaje u sie ze bedzie dzialac non-stop.. jest to wprowadzanie w blad moim zdaniem a jelsi uwazasz ze nie ma problemu to zobacz ile dziennie jest postow o wadliwych uslugach firm hostingowych tylko na tym forum...
ja nie mam problemu z czasem reakcji nawet 5 dni w tanich vps'ach tak dlugo jak jest to wyraznie podane w SLA, niestety wiekszosc dokumentow SLA to zwykly marketingowy chlam z ogolnikami ktory sprawia wrazenie niezawodnego
Zgadzam się w zupełności. Nigdzie nie napisałem że nie ma problemu. Po prostu spytałem z ciekawości bo zawsze dobrze jest dowiedzieć się czegoś czego się nie wie. Polakom po prostu brakuje odpowiedzialności za to co sprzedają, stąd najczęstszą odpowiedzią od supportów jest tekst typu: "reagujemy tak szybko jak to jest możliwe" A w przypadku problemu ludzie dowiadują się że czas reakcji wynosi ok 24h. Zresztą nie oszukujmy się.. konta shared nie powinny być używane stricte produkcyjnie.