Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

poczta bez limitów wysyłania maili

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

poczta bez limitów wysyłania maili

#1 nigraS

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 22 sierpień 2010 - 19:44

Mam forum www.telefonyforum.pl, forum jedzie na skrypcie phpBB3 i skonfigurowane jest poprawnie z Gmail.
Podczas wysyłanie masowej korespondencji w którymś momencie Gmail blokuje wysyłanie, jaką polecacie pocztę na której nie będzie ograniczenia wysyłania?

#2 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4092 postów
  • Firma:WHT

Napisany 22 sierpień 2010 - 19:48

Tylko własny VPS + odpowiednia konfiguracja lub ewentualnie któryś z serwisów do mailingów.
Chcesz zarobić na stronie lub ją wypozycjonować? Polecam Dodany obrazek oraz SeoPilot

#3 wood

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 850 postów

Napisany 22 sierpień 2010 - 19:55

jak duży jest ten mailing?

#4 nigraS

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 22 sierpień 2010 - 20:07

13649 zarejestrowanych z czego około 1000 maili już nie działa. Na dzień dzisiejszy można powiedzieć, ze jest około 11000 działających maili.

aha i szukam darmowego rozwiązania.

#5 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2391 postów

Napisany 22 sierpień 2010 - 20:19

Nie znajdziesz.
Zapewne dlatego, że także i docelowe serwery SMTP, do których chcesz wysyłać owe wiadomości, to także mają swoje wewnętrzne limity przyjęć z danego adresu IP.

Pozostaje ci zainwestować w porządny skrypt, który będzie wysyłał to kolejkując wysyłkę w czasie - np. 100 maili na 10 minut.

#6 nigraS

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 23 sierpień 2010 - 08:46

zmieniać skrypt, to ciężka sprawa, gdyż bazę trzeba odpowiednio pod dany skrypt ustawiać.
nie wiecie może czy jest jakiś mod do phpBB3 umożliwiający wysyłanie maili w odstępach?

#7 miwda

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 23 sierpień 2010 - 17:51

Macie jakieś doświadczenia z tym softem (pommo)?
Interesowałaby mnie wysyłka około 2500 wiadomości i nie wiem, czy jest już konieczny specjalny serwer do tego, czy wystarczy wirtualny z jakimś "sprytnym" skryptem ;)

#8 miwda

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 23 sierpień 2010 - 18:42

Wirtualny hosting w polsce, wykupione publiczne polskie IP.

#9 nigraS

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 23 postów

Napisany 31 sierpień 2010 - 11:17

ok, mam jeszcze prośbę o instrukcję poprawnej konfiguracji, w necie po Polsku nic nie znalazłem na ten temat.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników