Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

Serwery dedykowane w Holandii

19 odpowiedzi na ten temat

Serwery dedykowane w Holandii

#1 czekolada7042

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 05 listopad 2005 - 06:26

witam. szukam jakiś serwerów dedykowanych z lokalizacją w Holandii.
podajcie jakieś linki

#2 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów
  • Firma:własna

Napisany 05 listopad 2005 - 09:06

www.leaseweb.com :P Radze wejsc sobie na wht.com (webhostingtalk.com) do dzialu z ofertami serwerow dedykowanych. Wyszukaj sobie autora Leaseweb i bedziesz miec jedna z aktualnych ich ofert:)

#3 czekolada7042

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 06 listopad 2005 - 00:54

drogo mają a jak z jakościa?

#4 hyhyhy

xxx

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 446 postów
  • Firma:Tey.pl
  • Imię:Arturo

Napisany 06 listopad 2005 - 03:25

jakos bez zarzutow, malo awarii, przewaznie niezawodnoscw 98%, polecam leaseweb, pozdrawiam.

#5 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów

Napisany 06 listopad 2005 - 15:14

drogo maja w pierwszym miesiacu, bo dochodzi setup, ewentualnie oplaty za inne dostatki. W nastepnym miesiacu cena jest juz atrakcyjna (99 euro za 2,8 HT,1 Gb ram itd) nie jest wygorowana cena. Co do jakosci- zadnych zastrzezen..

#6 ShopPratch

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 07 listopad 2005 - 11:33

koliber a gdybys miał skonfrontować jakość leaseweb a np. hosteurope.de?
potrafisz wskazać lepsze jakościowo rozwiązanie?

#7 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów

Napisany 07 listopad 2005 - 16:08

o host sie ie wypowiem bo poprostu tej firmy nie znam.. oferte maja ciekawa, ale co do jakosci to nie wiem. natomast co do leaseweb mialem stycznosc z ta firma i moge ja polecic. Czesto maja oferty na wht.com ktore naprawde sa atrakcyjne biorac pod uwage ich "normanych cen". Oczywiscie nie oznacza to, ze np w 4 miesiacu umowy placisz juz normalna cene (minimalny okres to 3 miasiace umowy). Co do lacz to rowniez mozna spac spokojnie. Rzadko kiedy zdarza sie jakas wieksza awaria (mi sie ani razu nie zdarzylo czegos zlego zauwazyc w dostepie do serwera). Zeby miec jednak w pelni spokoj radze dokupywac do serwera DRAC (30 euro miesiecznie)- bo niestety ale support ich jest drogi jak na polskie warunki (24 euro 15 min, 99 za godzine). Ogolnie moge polecic Leaseweb bo to duza i pewna firma. A host'a nie znam wiec nie wypowiem sie.

#8 TheSaint

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 07 listopad 2005 - 16:15

Ostatnio wlasnie na WHT.com nie za dobrze sie o nich wypowiadali. Podobno ostatnio maja dosyc czesto awarie ;) najlepiej poprostu wejsc na wht.com i poczytac :(
http://www.helpphp.com - PHP Community Board

#9 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów

Napisany 07 listopad 2005 - 16:36

awarie sie zawsze zdarzaja, ale w 90% to wina samych klientow ktorzy biora maszyne i mysla ze potrafia sie nia zajmowac, skonfigurowac. A jak cos padnie to robia afere ze leaseweb chce kase za pomoc. No coz, jesli ktos nie umie czegos to poprostu sie za to nie bierze. Tez czytalem o tym na wht, ale mowie- wiekszosc "zlego" to poprostu blad klienta i jego nieuzasadnione pretensje. Awarie na laczach maja rzadko (przyniamniej nie zauwazylem takowej). Wszystko mozna zalatwic i wszystko mozna naprawic. Kto madry to bierze DRAC (do maszyn DEll'a) i problem po czesci znika.

#10 ertcap

prawie jak ettercap

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 712 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 10:51

koliber2 powiedział:

awarie sie zawsze zdarzaja, ale w 90% to wina samych klientow ktorzy biora maszyne i mysla ze potrafia sie nia zajmowac, skonfigurowac
Nie.
Ostatnio LW mial kilka powazniejszych awarii calej swojej sieci.
Chociaz mysle, ze stosunek cena/jakosc jest u nich naprawde bardzo dobra.

pzdr.

#11 webtech

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 14:00

Prawda. Byla jakas awaria w siecie LW. Jednakże, jestem zmuszony zgodzić się z Kolibrem. Ludzie biorą dedyka nie mając większego pojęcia jak sobie z nim radzić. Bardziej dla mało znających się polecam Fully Managed w LW -ale tu już ceny są wysokie.

pozdr
WebTech
www.webtech.pl
Domeny za 1 pln.

#12 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 16:58

nawet przy zalozeniu ze sie bierze dedyka w LW i ma sie kogos kto sie zna na rzeczy to jednak radze brac rowniez wspomaninego DRAC'a. Niby koszt to 30 euro, ale za to ma sie naprawde swiety spokoj i nie trzeba sie martwic ze cos walnie i samemu sie tego nie da naprawic. Wiadomo ze koszt jakiejkolwiek operacji ze strony LW chociazby najprostszej to conajmniej 24 euro. Mi kiedys zaproponowali dolozenie RAM do 2 Gb- koszt: 19 euro miesiecznie + 99!! za wlozenie kosci. No ale coz.. takie sa warunki i nie da sie tego przeskoczyc... no chyba ze sie ma wieksza ilosc maszyn- wtedy mozna negocjowac;)

#13 ednet

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 741 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 17:09

na stronie http://www.leaseweb....=dedicatedlinux pisze ze połączenie wynosi od 20 do 200 GB. Czy to jest transfer miesięczny?
Nie kumam.
Chyba że to jest podstawowy pakiet a reszte transferu sie dokupuje.

wojtek

#14 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1543 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 08 listopad 2005 - 17:29

wojt-ek: ich strona jest mocno nieaktualna. patrz tak jak juz tu ktos pisal na wht .com

#15 epox

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 18:13

Wiesz @wojt-ek trzeba się z nimi skontaktować drogą poczy elektronicznej ;) innego sposobu nie widze. Ja tam wole konto resellerskie w pewnej firmie. Serwer jest o tyle wrednym urządzeniem że się sam nie naprawi Dodany obrazek

#16 ShopPratch

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 18:34

epox:
np w jakiej?

#17 epox

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 08 listopad 2005 - 19:49

Mam w małej firmie Ełckiej (warmińsko-mazurskie) nie chcę narazie nic mówić bo są na starcie (stronka niedopracowana) i wszyscy by ich nazwali "wielkim krzakiem"
Podam ich stronkę jak wystartują z promocją swoich usług bo narazie mają stałych klientów takich jak ja ;)

#18 AlexG

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 28 postów

Napisany 12 listopad 2005 - 22:14

koliber2 powiedział:

awarie sie zawsze zdarzaja, ale w 90% to wina samych klientow ktorzy biora maszyne i mysla ze potrafia sie nia zajmowac, skonfigurowac. A jak cos padnie to robia afere ze leaseweb chce kase za pomoc. No coz, jesli ktos nie umie czegos to poprostu sie za to nie bierze. Tez czytalem o tym na wht, ale mowie- wiekszosc "zlego" to poprostu blad klienta i jego nieuzasadnione pretensje. Awarie na laczach maja rzadko (przyniamniej nie zauwazylem takowej). Wszystko mozna zalatwic i wszystko mozna naprawic. Kto madry to bierze DRAC (do maszyn DEll'a) i problem po czesci znika.

Sorry może za laickie pytanie, ale co to DRAC ?
Pozdrawiam
Alex Grabiowski

#19 koliber2

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 163 postów

Napisany 12 listopad 2005 - 22:31

DRAC to Dell Remote Access Card czyli rozwiazanie Dell'a ktore umozliwia w sumie pelna kontrole nad serwerem. Mozna np uruchomic serwer awaryjnie (z sieci), mozna przejrzec ewentaulnie logi gdy maszyna padnie, mozna ja wylaczyc, wlaczyc itd... w sumie mozliwosci jest sporo.. Na cale szczescie nie korzystalem z mozliwosci DRAC'a ani razu, ale wiem ze ludzie biora i placa za ten dodatek bo wychodzi taniej anizeli wolac pomoc leaseweb. Gdzies mialem link z opisem mozliwosci DRAC'a. Jak znajde to wkleje..:)

#20 darko

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 37 postów

Napisany 15 grudzień 2005 - 11:09

Hej
a ja mam takie pytanie, teraz mam z nimi taki mały problem, otóż wziąłem u nich serwer, mam osobę która mi to wszystko ustawi itd, ale niestety serwa nie ma. Pytałem ich się wcześniej ile czasu potrzebują na postawienie boxa to powiedzieli 3-5 dni roboczych. Myślę sobie ok, zamówiłem w niedzielę, to mówię w piątek najpóźniej będzie, napisałem do nich dziś z ciekawości jak idą prace a oni na to ze maja mało czasu i zę zrobią za 5-6 dni dopiero. Teraz moja strona siedzi na hostingu i niestety serw nie wyrabia, a ISP się złości na mnie. Mam drugi serw z któego miałem zrezygnować ale mówię sobie ze moze go zostawić i tam umieścic stronkę.
Tylko jak tui załatwić z leaseweb? Wsadziłem w nich 148Euro, zwrócą mi chociaż część? bo w końcu serwer jeszcze nie działa i to z ich winy się spóźnia :-/ Niby termin mam na 3 miechy ale nic jeszcze nie działa.
Co byście radzili zrobić? Mam już taki mętlik w głowie, że nie wiem co zrobić.
Z góry dzięki za pomoc.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników