Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Problem z dostępem do serwera

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
27 odpowiedzi na ten temat

Problem z dostępem do serwera

#21 Leone

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 24 październik 2005 - 21:12

barteq, masz zapewne racje, ale jak dla mnie to 'czarna magia' ;) Rozumiem częściowo o co chodzi, lecz raczej tego nie zrobie.. po prostu jestem za ciemny (jeśli o takie sprawy chodzi).
Nawet nie wiem, czy mogę zmienić serwer dns (a jeśli tak, to na jaki?), bo został on ustalony niby przez admina..

#22 bezsciemy

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 194 postów

Napisany 24 październik 2005 - 21:20

A spróbuj
ipconfig /renew

#23 barteq

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 24 październik 2005 - 21:29

bezsciemy - zobacz screenshota - Dhcp włączone : nie
Tak więc działania w stylu /renew nic nie dadza... Trzeba ręcznie podać DNS'y i tyle.

Leone W pierwszym poście od góry masz informację jak wejść do właściwości połączenia. Jeśli tam się znajdziesz w rubryce Serwery Dns wywal wpis 10.0.0.1 i dodaj 194.204.159.1 a niżej 194.204.152.34. Są to serwery TPSA. W razie czego mini spis innych jest tu: http://www.i-net.pl/dns/
Jest jeszcze jedna możliwość.. Jeśli ustawienia są dodane ręcznie to ktoś to musiał zrobić, więc poproś tego 'ktosia', żeby zmienił DNS za ciebie. To by było na tyle.
I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna.
I zaprzestaną działania wasze routery a wasze niewiasty nosić będą pakiety w kubłach, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów,
404 i request timeout.
www.kretyn.com

#24 Leone

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 24 październik 2005 - 22:10

wielkie dzięki.. teraz wszystko bardzo dobrze działa (i tak jakby szybciej ;) )
Powiedz mi jeszcze jedno - czy to nic nie zepsuje i wszystko będzie teraz w porządku?

#25 barteq

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 24 październik 2005 - 22:42

No nic nie zepsuje.. Heh. Ustawienia sieci dopasowujesz do infrastruktory ale to tyczy sie tylko adresu ip, bramy i maski, a DNS'y to twój prywatny wybór, tak samo jak serwery proxy.

P.S. (-aux) Hm. czuję si wyrozniony. Dziwny stan... Polecam innym ;))

Pozdrawiam,
Barteq

#26 Leone

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 26 październik 2005 - 07:34

Witam ponownie..
Niestety znowu nie chce działać, pojawia się ten sam błąd..
Ustalanie adresu serwera vplus.pl
I po pewnym pojawia się komunikat, że nie da się połączyć.
Próbowałem zmienić dny u siebie, jednak to nic nie dało, problem nadal jest..

Co można teraz zrobić?

Wysłany Sro Paź 26, 2005 8:54 am:

I tym razem nie mogę się połączyć nawet przez IP (62.75.214.125), pojawia się komunikat:
Połączenie zostało odrzucone podczas próby kontaktu z serwerem 62.75.214.125

#27 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2029 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 26 październik 2005 - 12:27

Moze w nocy byly jakies prace nad serverem.
Sprawdz teraz mi dziala.
.

#28 Leone

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 26 październik 2005 - 13:24

ehh.. teraz rzeczywiście działa.. mogłem o tym pomyśleć, że to jakieś prace, ale jednak do tej pory były jakieś informacje, że coś będą robić, a tym razem nic..

Nie mniej, problemu już nie ma.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników