Korzystam z hostingu www.vplus.pl . Do tej pory wszystko było dobrze. Jednak teraz się przeprowadziłem, zmieniłem dostawcę internetu i pojawiły się problemy.
Otóż nie mogę się połączyć z serwerem mojego hostingu..
Gdy podaje adres, pojawia się w oknie przeglądarki informacja "Ustalanie adresu serwera vplus.pl", a po jakimś czasie pojawia się komunikat, iż nie udało się nawiązać połączenia.
Sam serwer działa dobrze, bo poprosiłem o sprawdzenie osób z innych sieci i nie mają żadnych problemów.
Problem zauważyłem dwa tygodnie temu, gdy jeszcze nie miałem podłączonego internetu. Znajomy powiedział mi, iż czasem nie można wejść na niektóre strony, a czasem wszystko działa. Udało mi wejść w poprzedni poniedziałek u znajomego na chwilę na stronę www.vplus.pl, lecz już kilka dni później nie mogłem się tam dostać. Tak samo było w następnym tygodniu, w poniedziałek i wtorek mogłem się dostać, później już nie.
Niestety nie mam możliwości zmienienia dostawcy internetu.
Zarówno mój admin, jak i support hostingu mówią, iż nie ma żadnych blokad, ograniczeń.
Próbowałem znaleźć informacje na ten temat u różnych osób i dowiedziałem się czegoś takiego:
2. Natomiast admina swojej sieci zapytaj jakie porty sa blokowane, jakie uslugi sa zablokowane, popros o dnsy swojej sieci i adres IP zewnetrzny sieci. Mozesz rowniez poprosic go aby przydzielil Tobie zewnetrzny adres IP abys mogl przetestowac sobie przez 2-3 dni, czy wtedy rowniez bedziesz mial problemy z wejsciem na swoje forum.
Jeśli chodzi o drugi 'pomysł', to admin sprawdzał z zewnętrznego IP i nic to nie pomogło, nie mógł się połączyć.. a porty podobne nie są blokowane.
Tak więc narazie nie mogę się dostać na ftp, oraz na żadną stronę na serwerze.. jedyne co działa i jest związane z nim, to mail info@vplus.pl, nic więcej (oczywiście jeśli chodzi o mnie, bo u innych działa).
Możecie mi jakoś pomóc, coś doradzić?