Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Ovh down?

Ovh down?

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
148 odpowiedzi na ten temat

Ovh down?

#1 filip955

filip955

    Regularny użytkownik

  • Użytkownicy
  • 100 postów

Napisany 14 maj 2010 - 11:19

Coś mi nie działa, koledze też. Przez proxy nie łączy.
Akurat jak miałem cronjoba uruchamiać ;|

Jakieś 3min down. close

#2 Marb

Marb

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 4 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Bartkiewicz

Napisany 14 maj 2010 - 11:28

Padło po drodze, dokładnie w tym miejscu
f-ee4-i.F.DE.NET.DTAG.DE (62.154.14.230)

#3 lazy

lazy

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 123 postów
  • Skąd:Gdańsk

Napisany 14 maj 2010 - 11:32

Padło po drodze, dokładnie w tym miejscu
f-ee4-i.F.DE.NET.DTAG.DE (62.154.14.230)


w limie nie ma pradu wiec odlecial jak na razie plix, bgp sie owe 3 min przelaczalo

#4 Gość_N3T5kY_*

Gość_N3T5kY_*
  • Goście

Napisany 14 maj 2010 - 11:34

Firefox nie może odnaleźć serwera www.plix.pl.


Tyle w tej sprawie. Ale już chyba leci inną drogą.

lazy szybszy ;)

#5 xorg

xorg

    Webmaster & programista

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów
  • Skąd:Łódź
  • Firma:Web Systems
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Bort

Napisany 19 czerwiec 2010 - 16:37

lezy od kilku minut

#6 xorg

xorg

    Webmaster & programista

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów
  • Skąd:Łódź
  • Firma:Web Systems
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Bort

Napisany 19 czerwiec 2010 - 16:48

może tylko tobie padło bo akurat twój isp miał coś nie tak ? sprawdzałeś to z kilku dostawców ?

Tak, z kilku.

Powoli wstaje, niestety mój serwer leży dalej :)

#7 wood

wood

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 850 postów

Napisany 04 lipiec 2010 - 21:18

Czy działa wam normalnie ovh? U mnie strasznie przymula zrobiłem dla testu pingi z looking glass różnych operatorów i dostaję ping na poziomie 5000ms ?!

edit: u mnie zaczęło działać z normalną prędkością

#8 bartek1234

bartek1234

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 12 lipiec 2010 - 06:55

Dziwne, że nikt jeszcze nie napisał na wht o dzisiejszych problemach z OVH. Mój dedyk padł ale już chyba działa dobrze. Inni dalej mają problemy. U mnie strony ovh.pl, ovh.de, ovh.fr itp. nie pingują, ale same strony się włączają

PING ovh.fr (213.186.33.33): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0
Request timeout for icmp_seq 1
Request timeout for icmp_seq 2
Request timeout for icmp_seq 3
Request timeout for icmp_seq 4

Były już dwa pady (05:31 / 06:01) oraz (06:45 / 07:10). Ja osobiście także ich doświadczyłem.

http://travaux.ovh.n...details&id=4366

http://twitter.com/search?q=ovh

Jak jest u Was?

#9 www.follownet.pl

www.follownet.pl

    Stały użytkownik

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 164 postów
  • Skąd:Szczecin
  • Firma:FollowYou
  • Imię:Piotr

Napisany 12 lipiec 2010 - 08:03

Mogę jedynie potwierdzić, całe OVH leżało. Sprawdzałem z różnych lokalizacji, z Polski, Niemiec, Holandii, totalny pad.

#10 mały_host

mały_host

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 28 postów

Napisany 12 lipiec 2010 - 08:11

U mnie dostęp z playset ( play ) był non stop ale już z internetu - toya po kabelku nie i tak do 8 rano

#11 jurdziol

jurdziol

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 158 postów

Napisany 12 lipiec 2010 - 08:15

http://smokeping.ovh...cgi?target=PING - widzimy tutaj przerwe u wszystkich pingowanych operatatorach

#12 kafi

kafi

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3412 postów

Napisany 12 lipiec 2010 - 08:35

U mnie strony ovh.pl, ovh.de, ovh.fr itp. nie pingują, ale same strony się włączają

Stron ovh.* nie masz co pingować, bo one nigdy na ICMP Echo ci nie odpowiedzą ;)

#13 verde

verde

    drverde

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów
  • Skąd:z tąd
  • Firma:-------
  • Nazwisko:--------

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:33

 Serwery padły teraz mi żaden nie odpowiada( 8 sztuk ) . Strona ovh leży ( nie wchodzi mi ) i to czy polska niemiecka, francuska ...





Ogólnie co się dzieję może ktoś szczegółowo wie.

#14 bartek1234

bartek1234

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:33

nie wiem, co się stało, ale moja strona w ovh przestała odpowiadać (neostrada, lubuskie). Strony ovh.pl, ovh.de też nie działają. Inne strony w sieci, które są na ovh też nie działają.

PS: mój admin, powiedział, że u niego działa

#15 ednet

ednet

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 986 postów
  • Skąd:3miasto

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:36

1 gda-ru3.neo.tpnet.pl (213.25.2.61) 24.004 ms 70.814 ms 23.968 ms
2 * gda-r1.tpnet.pl (212.160.0.5) 28.483 ms 22.951 ms
3 war-r4.tpnet.pl (194.204.175.89) 28.979 ms 27.962 ms 27.967 ms
4 pos0-5-1-0.ffttr1.FrankfurtAmMain.opentransit.net (193.251.250.109) 56.982 ms 62.965 ms 80.950 ms
5 * * *
6 * * *
7 * * *
8 * * *
9 * * *
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *

to chyba nie OVH ale coś "po drodze".


Edit: Juz dziala.
Ed

#16 Miłosz

Miłosz

    Weteran WHT

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4026 postów
  • Skąd:Tuchola
  • Firma:Sys-Com / M-Networks Sp. z o.o.
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:37

chyba PL-IX poleciał..

#17 patryk

patryk

    og. carpe diem.

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2089 postów
  • Skąd:Wwa

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:40

Ktoś zdolny rozgłosił TPsowe trasy via PL-IX i się zrobił mały sajgon ;).

#18 bartek1234

bartek1234

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:45

ile czasu może potrwać naprawa takiej awarii?

#19 patryk

patryk

    og. carpe diem.

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2089 postów
  • Skąd:Wwa

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:47

Zależy od operatora. Datahouse/eTop wyfiltrowali co trzeba w 10 minut. OVH z tego co widze nie bardzo.

#20 Adami

Adami

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 219 postów
  • Skąd:Brzeg
  • Imię:Adam

Napisany 23 lipiec 2010 - 12:59

Przy dobrych wiatrach może do 1h będzie działać ;]





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników