Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Level3 w Polsce

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

Level3 w Polsce

#1 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1813 postów

Napisany 17 październik 2005 - 14:01

Apropo ostatniego tematu dotyczacego "słabych" pingów do zagranicy:

Spółka Level 3 Communications, Inc. - jeden z największych dostawców infrastruktury internetowej - uruchomiła w Warszawie punkt dostępowy do swoich łączy. Firma podpisała już dwa pierwsze kontrakty z polskimi firmami - Telekomunikacją Kolejową Sp. z o.o. oraz ATM S.A. Dla polskich odbiorców oznacza to dostęp do globalnych łączy o bardzo dużej przepustowości oraz szybszy Internet. Wliczając Polskę Level 3 obsługuje 23 największe rynki Europy.

"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#2 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2298 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 17 październik 2005 - 14:36

Z ciekawszych informacji technicznych o samej firmie:

Dziennik Internautow powiedział:

Sieć światłowodowa Level 3 obejmuje 23.000 mil (37030 km) i obecnie obsługuje 23 największe rynki europejskie oraz 77 rynków w Ameryce Północnej. Dodatkowo firma obsługuje sieci miejskie w 36 metropoliach, m.in. w Londynie, Paryżu, Amsterdamie, Brukseli, Düsseldorfie, Hamburgu, Berlinie, Monachium i Frankfurcie. Level 3 utrzymuje także znaczną przepustowość sieci na systemach kabli transatlantyckich o dużej szybkości.

Jesli wiecej firm bedzie korzystac z lacz level 3 jako lacz dostepowych (na przyklad poprzez tktelekom) to jest szansa na poprawe ruchu do europejskich serwerowni.

Calosc artykulu na http://di.com.pl/news/11612,2.html
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#3 ertcap

prawie jak ettercap

• Moderatorzy
  • 712 postów

Napisany 18 październik 2005 - 17:16

Fobi powiedział:

Jesli wiecej firm bedzie korzystac z lacz level 3 jako lacz dostepowych (na przyklad poprzez tktelekom) to jest szansa na poprawe ruchu do europejskich serwerowni.
A teraz masz zly ruch?
A i tak wiekszosc udzialow w rynku ssaczy ma TePsa a oni chyba raczej teraz nie beda zabierali sie za podlaczanie do kolejnego operatora (bo niedawno z DTAGem sie spieli). Ale moge sie mylic...

pzdr.

#4 Irvin

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 43 postów

Napisany 19 październik 2005 - 12:57

Eem... Mi się wydaje że tepsie nie będzie sie spieszyć do poprawienia jakości usług... A jeśli już to zgadnijcie kto za to zapłaci :P

#5 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2298 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 19 październik 2005 - 13:38

ertcap powiedział:

A teraz masz zly ruch?
A i tak wiekszosc udzialow w rynku ssaczy ma TePsa a oni chyba raczej teraz nie beda zabierali sie za podlaczanie do kolejnego operatora (bo niedawno z DTAGem sie spieli). Ale moge sie mylic...

Bardziej tutaj widze zwiekszajaca sie ilosc klientow innych sieci niz tepsy.

Kiedys ruch uzytkownikow tepsy to bylo prawie 80% obecnie jest w granicach 50%. Zwieksza sie udzial sieci kablowych i mam nadzieje, ze dojdziemy do momentu gdzie tepsa bedzie miala 30% rynku na uslugi dostepowe.
"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#6 Duch

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 86 postów

Napisany 20 październik 2005 - 11:59

Ja także mam taką nadzieję :D

#7 zenek

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 47 postów

Napisany 20 październik 2005 - 13:12

Fobi - skąd masz te informacje?

#8 Ece

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 409 postów

Napisany 21 październik 2005 - 20:10

zenek powiedział:

Nasz admin jest bardzo madry i wie. Poza tym niedlugo stawia flaszke - kto wpada ;]

#9 Adam Szendzielorz

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 734 postów

Napisany 21 październik 2005 - 23:02

Ece powiedział:

zenek powiedział:

Nasz admin jest bardzo madry i wie. Poza tym niedlugo stawia flaszke - kto wpada ;]

Fobi ma racje :D
Obecnie ruch do TPNETu stanowi ok. 40-50%.
Jezeli kogos interesuja szczegoly moge ponownie zapuscic moja maszynke ktora dokladnie w % podaje ruch wychodzacy do prawie wszystkich krajowych ASow :D
pozdr.

Wysłany 2005-10-21, 23:03:

Aaaa no i kiedy i gdzie ta flaszka ? :-) JA NIC NIE WIEM
:evil: :evil: :evil:

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników