Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Zakres PTSN lub ISDN – zakres MSN lub DDI.

2 odpowiedzi na ten temat

Zakres PTSN lub ISDN – zakres MSN lub DDI.

#1 piotrek21

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 23 marzec 2010 - 15:33

Witam,

Mam oto taką notkę:

Nasze zamówienia zostały odrzucone przez operatora Dawcę z komunikatem: "Podany nr nie jest PSTN"
Zamówienia było wystawione zgodnie z informacjami dostępnymi w procesie ZPN. Proszę o weryfikację i informację czy są to numery ISDN a jeśli tak, to jaki jest numer główny(główne) oraz (jeśli takie są) proszę podać numery MSN, DDI dla tego numerów głównych, które są także przenoszone.

Muszę podać zakres
PTSN lub ISDN – zakres MSN lub DDI.

Czy miał ktoś kiedyś z tym styczność i mógłby mi powiedzieć coś na ten temat ?

Pozdrawiam

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

#2 guziec

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 326 postów
  • Firma:TUROX.PL
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Cofala

Napisany 23 marzec 2010 - 18:47

Zobacz postpiotrek21, o 23 marzec 2010 - 15:33, powiedział:

Witam,

Mam oto taką notkę:

Nasze zamówienia zostały odrzucone przez operatora Dawcę z komunikatem: "Podany nr nie jest PSTN"
Zamówienia było wystawione zgodnie z informacjami dostępnymi w procesie ZPN. Proszę o weryfikację i informację czy są to numery ISDN a jeśli tak, to jaki jest numer główny(główne) oraz (jeśli takie są) proszę podać numery MSN, DDI dla tego numerów głównych, które są także przenoszone.

Muszę podać zakres
PTSN lub ISDN – zakres MSN lub DDI.

Czy miał ktoś kiedyś z tym styczność i mógłby mi powiedzieć coś na ten temat ?

Pozdrawiam

Ale dokładnie to o co chodzi? DDI to zakres numeracyjny który pozwala się bezpośrednio wdzwonić na wewnętrzny nie musząc czekać na zapowiedź IVR. Np możesz od operatora dostać 12 numerów telefonicznych od (32)218-04-80 do (32)218-04-91 i mając wewnętrzne numery w firmie od np 80 do 91 - to jeśli ktos zadzwoni na 218-04-85 centrala przekieruje go bezpośrednio na wewnętrzny 85. MSN to mniej więcej to samo, tylko w sieci ISDN - masz jedną linię i na niej kilka numerów - zalety technologii cyfrowej. W każdej puli numerów jeden jest wiodący czyli główny.

Czyli podaj swój numer główny i zakres numerów DDI lub MSN (jeśli takowe posiadasz).

TUROXPL - solidny hosting dla wymagających.

#3 piotrek21

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 23 marzec 2010 - 18:59

Rozumiem i dzięki bardzo za objaśnienie o to mi z grubsza chodziło, jednak mam jeszcze pytanie czy ma to jakieś przełożenie na łącza szerokopasmowe ?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników