zmiana hostingu z home na inny
zmiana hostingu z home na inny
Napisany 13 marzec 2010 - 21:04
Definitywnie zmieniam hosting. Uciekam z home.
Na które firmy zwrócić uwagę jeżeli brałbym przede wszystkim pod uwagę support i podejście do klienta (mniej szablonowe i na odwal się niż w home)?
Mój budżet to około 400 zł na rok ale jakby mogło być mniej to byłoby super.
Oczywiście parametry serwera też są ważne: kilka-kilkanaście GB pojemności, dobry transfer (kilkanaście stron ale bez dużego ruchu), duża ilość baz danych.
Z góry dziękuję za podpowiedzi :-)
Napisany 13 marzec 2010 - 21:39
O której bym nie pisał, zawsze błyskawicznie jest odpowiedź. Ceny może nie są najniższe, ale jeśli cenisz sobie dobry support, to na prawdę warto.
Pamiętaj tylko, że zużywane przez Ciebie zasoby są pilnowane i rozliczane zgodnie z posiadanym przez Ciebie planem.
Jeśli więc wybierzesz prohost, to weź najpierw okres testowy i sprawdź, jak to u Ciebie wygląda.
Może wygląda to na początku groźnie, ale gwarantuje Ci, że na serwerze nie ma kogoś, kto zajeżdża serwer, a Tobie brakuje zasobów
Napisany 13 marzec 2010 - 21:41
kolejno mniejsza firma: prohost.pl
i tak już zdecydowanie inna półka ale z szybkim supportem i serwerami w niemczech: linuxpl.com, przykładowo dzisiaj wysyłałem zgłoszenie i odpowiedź dostałem po minucie i jest tak zawsze, bardzo sprawnie działa również support w vipower.pl
Ten post był edytowany przez wood dnia: 13 marzec 2010 - 21:52
Napisany 13 marzec 2010 - 22:55
Dzięki za podpowiedzi. Popatrzę sobie na ich ofertę.
Pierwszy raz słyszę o hosterii. Patrząc na ich stronę i portfolio mają naprawdę dużych klientów.
Nie ma powodów do obaw, że płacąc np. 600 zł rocznie będę dla nich takim klientem jak dla firm typu nazwa czy home?
Napisany 13 marzec 2010 - 23:08
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| W naszej ofercie już serwery w Polsce |
Napisany 13 marzec 2010 - 23:10
behemoth, o 13 marzec 2010 - 21:39, powiedział:
O której bym nie pisał, zawsze błyskawicznie jest odpowiedź. Ceny może nie są najniższe, ale jeśli cenisz sobie dobry support, to na prawdę warto.
Pamiętaj tylko, że zużywane przez Ciebie zasoby są pilnowane i rozliczane zgodnie z posiadanym przez Ciebie planem.
Jeśli więc wybierzesz prohost, to weź najpierw okres testowy i sprawdź, jak to u Ciebie wygląda.
Może wygląda to na początku groźnie, ale gwarantuje Ci, że na serwerze nie ma kogoś, kto zajeżdża serwer, a Tobie brakuje zasobów
Podpisuję się pod tym rękoma i nogami - polecam!
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost
Napisany 13 marzec 2010 - 23:30
Faktycznie oferują taką szybką pomoc?
Bo np. półtorej godziny temu wrzuciłem stronę w oparciu o wp na jednym z tańszych hostingów. Pokazał się jakiś błąd bazy danych z prośbą o kontakt z adminem. Wysłałem email do admina z prośbą o pomoc i tak czekam od półtorej godziny na jakąkolwiek odpowiedź i nic.
Chodzi mi o to, że pomoc mi jest potrzebna rzadko ale jak jest potrzebna to powinna być szybka. Bo klient czeka albo ja muszę iść spać
Napisany 13 marzec 2010 - 23:40
monday, o 13 marzec 2010 - 23:30, powiedział:
Napisany 13 marzec 2010 - 23:55
hekko, o 13 marzec 2010 - 23:40, powiedział:
Nie wiem jak jest z ich supportem. Ale właśnie dostałem odpowiedź. Już sprawa załatwiona. Trochę późno ale najważniejsze, ze podpowiedź w sprawie błędu była słuszna.
Napisany 14 marzec 2010 - 00:26
Napisany 14 marzec 2010 - 03:04
Napisany 14 marzec 2010 - 07:14
monday, o 14 marzec 2010 - 00:26, powiedział:
Offtopem mówiąc:
dobre pytanie
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost
Napisany 14 marzec 2010 - 08:52
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| W naszej ofercie już serwery w Polsce |
Napisany 14 marzec 2010 - 09:41
Dlaczego prohost?? Bo oferują support 24/7/365 i czas reakcji na zgłoszenie w 5 minut
Czyli coś idealnego dla ludzi ceniących niezawodnośc oraz bardzo szybki kontakt z supportem
Napisany 14 marzec 2010 - 10:44
Napisany 14 marzec 2010 - 10:49
Co do wyboru to trzeba kilka firm na test wybrać a potem testować.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.
Napisany 15 marzec 2010 - 21:38
Poważnie myślę o dwóch ofertach:
1. standard iq.pl za 427zł
2. platinum biznes prohost za 370zł
W przypadku iq martwi mnie limit baz danych i brak z ich strony elastyczności w tym zakresie (korespondowałem).
Jeżeli chodzi o prohost to b. poważnie obawiam się o limit cpu 5% i blokadę przy jego przekroczeniu. Zupełnie nie czuję tego. W przypadku transferu na podstawie danych historycznych jestem w stanie coś oszacować. W tym przypadku nic.
W iq tez jest limit 5% ale czy też jest takie restrykcyjne podejście? (pisałem ale na razie pozostaję bez odpowiedzi).
Napisany 15 marzec 2010 - 22:50
wiadomo że na słabszym serwerze 5% to mniej niż na mocniejszym.
Najlepszy tani hosting stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...
Napisany 15 marzec 2010 - 23:09
Edart, o 15 marzec 2010 - 22:50, powiedział:
wiadomo że na słabszym serwerze 5% to mniej niż na mocniejszym.
i tu właśnie liczę na Waszą profesjonalną ocenę. Ja się nie znam.
@BOSS, chyba zrozumiałem sugestię właściwie.
Pytałem się w prohost co w przypadku przekroczenia limitu cpu. Dostałem odpowiedź, że blokowane jest konto. Zapytałem się czy można wtedy poprzez ftp pracować nad optymalizacją skryptu. Dostałem odpowiedź, że nie. To trochę przeraża.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników