Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Hosting plus dwie domeny

6 odpowiedzi na ten temat

Hosting plus dwie domeny

#1 maniek-07

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 16:39

Witam.
Chcę założyć własne portfolio oraz stronkę firmy.
Potrzebuje dobrego hostingu do max 10 gb (więcej mi nie trzeba - a nawet i mniej może być)
Do portfolio będę używał WordPress a na stronkę firmy coś podobnego.
Strona firmy będzie bardziej informacyjna, dane kontaktowe, jakie usługi świadczy, parę fotek i to wszystko (także nie wiele).
Portfolio graficzne ma być. Więc chciałbym abyście mi polecili jakiś dobry hosting i na tym samym albo innym
domeny. (myślę ze chyba lepiej na tym samym.)

Nie znam się na tym a dobrze, a wiec chciałbym się również dopytać paru rzeczy... A mianowicie:
Jak wykupie serwer i na nim będę trzymał pliki, a wykupie dwie domeny to nie będzie problemu z podpięciem?
W jednym katalogu mam jedną stronę w drugim drugą i strony działają nie zależnie.

Mam nadzieję, że dobrze opisałem to co chciałem. Jak coś uzupełnię informacje.

A no i chciałbym wydać (+-) 70 zł na serwer + 1 domena no i tam jeszcze jedna domena - myślę że razem ze wszystkim zmieszczę się w okolicach 100zł.

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

#2 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3646 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 10 marzec 2010 - 16:44

Domenę i serwer możesz zakupić gdziekolwiek i zakupione domeny podpiąć pod każdy serwer.
Kazdy podkatalog z domeną będą działać niezależnie, ale na jednym koncie i generować ruch i zużycie zasobów jako jedno konto.

Najlepiej wybierz domenę w promocji, gdzie najtańsze odnowienie. I serwer tam gdzie uznasz, że będzie najbardziej odpowiedni.

Nasza propozycja:

http://www.mzhost.co...arehosting.html

Proponuję serwer SW8000, jeszcze trwa promocja -30%. Kod zniżkowy:ZIMA2010

Niestety kwota 100 złotych razem, trochę jest to mało na 10 GB dysku na serwerze.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#3 maniek-07

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 16:53

Zobacz postMZone Group, o 10 marzec 2010 - 16:44, powiedział:

Niestety kwota 100 złotych razem, trochę jest to mało na 10 GB dysku na serwerze.

Jak wspomniałem, 10GB to max. także może być mniej :)

#4 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 10 marzec 2010 - 17:22

Napewno jest potrzeba 10GB?

Zakup u nas Mini za 22zł rocznie, a w przypadku chęci powiększenia, tylko dopłacasz różnicę w cenie :)

http://glowanet.pl/hosting.html

Pozdrawiam
Adam

#5 maniek-07

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 17:32

Zobacz postN3T5kY, o 10 marzec 2010 - 17:22, powiedział:

Napewno jest potrzeba 10GB?

Zakup u nas Mini za 22zł rocznie, a w przypadku chęci powiększenia, tylko dopłacasz różnicę w cenie :)

http://glowanet.pl/hosting.html

Pozdrawiam
Adam

Myślę, że nie :)

#6 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3646 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 10 marzec 2010 - 17:38

Nie wiem który pakiet, w takim razie byłby odpowiedni dla Ciebie.

Jeśli może być mniejszy to może: SW4000

masz tam:

4GB powierzchni na www,email i SQL

http://www.mzhost.co.uk/sw4000.html

http://www.mzhost.co.uk/promocje.html

Okres testowy u nas to do 14 dni. Zapraszam!

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#7 Hekko.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1273 postów
  • Firma:HEKKONET
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Gałązka

Napisany 10 marzec 2010 - 22:41

Jeśli już przejrzysz wszystkie oferty i nie znajdziesz nic odpowiedniego, zapoznaj się proszę z
ofertą kont www w Hekko.pl. Wstępnie proponuję pakiet EasyPack+ z 4GB powierzchni i 10GB
transferu miesięcznego, powinno to zaspokoić całkowicie Twoje potrzeby.

Koszt tego pakietu to 68,32 zł brutto za rok. Serwery zlokalizowane są w Polsce, w Gdańsku.

Koszt domen zależny od końcówki i tego czy konto będzie na firmę czy osobę prywatną
W 100 zł zmieścisz się bez problemu.

W razie jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników