Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

mod_fcgid 2.2 -> 2.3.5

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
3 odpowiedzi na ten temat

mod_fcgid 2.2 -> 2.3.5

#1 teac

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 06 marzec 2010 - 12:54

Witam,

Skonfigurowałem serwer HTTP, aby korzystał z mod_fcgid (+suexec). Paczka w repozytorium Debiana
jest w wersji 2.2 i taką też zainstalowałem. Właściwie bez większych konfiguracji cały zestaw spokojnie
ze sobą współpracuje. Zależy mi jednak na wersji najnowszej fcgid (2.3.5), która leży m.in. w repo
squeeze'go. Paczka się bez problemu zbudowała pod lennym i po uruchomieniu Apache wszystko
wydawało się w porządku. Kiedy jednak wylistowałem procesy serwera okazało się, że było około
190 spawnów, kiedy dla wersji 2.2 nie przekroczyło mi nigdy 12. Mam na serwerze ponad 200
vhostów i wygląda na to, że zwyczajnie dla każdego vhosta tworzył się nowy proces. Moje pytanie,
skąd taka rozbieżność? Konfig fcgid jest niemal identyczny, właściwie jedyna dyrektywa fcgid jakiej
użyłem to IPCConnectTimeout (FcgidConnectTimeout dla 2.3.5). Już nawet nic bym sobie z tego nie
robił, ale po kolo 2h vhosty się wieszały z komunikatami typu "mod_fcgid: can't apply process slot"
oraz "(22)Invalid argument: mod_fcgid: can't lock process table in pid XXXX".
Dodam, że chyba na wszystkie możliwe sposoby próbowałem konfigurować najnowsze fcgid.
Bawiłem się FcgidMaxProcessesPerClass, FcgidMaxProcesses, FcgidIdleTimeout i FcgidProcessLifeTime,
niestety bez większych sukcesów. Liczba spawnów bez przerwy rośnie aż osiągnie punkt krytyczny
dla serwera i się wyłoży.
Mógłbym prosić o jakąś pomoc? Jak uzyskać funkcjonalność z wersji 2.2 bez mordowania maszyny
taką ilością procesów?

Pozdrawiam

#2 teac

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 07 marzec 2010 - 14:39

Nie mogę/potrafię edytować wiadomości.
W każdym razie temat nieaktualny.

Pozdrawiam

#3 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1662 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 07 marzec 2010 - 16:01

Mógłbyś opisać co było problemem ?

#4 huan

Stały użytkownik

• Firma Gold
  • PipPipPipPipPip
  • 130 postów
  • Firma:REDKORN
  • Imię:Przemysław
  • Nazwisko:Peron

Napisany 02 lipiec 2010 - 17:13

Niestety tak działa właśnie wersja 2.3.5. Trzeba wrócić do wersji starszej, aby procesy były tworzone na podstawie użytkownika, a nie vhosta.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników