Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

Problemy z RoundCube

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

Problemy z RoundCube

#1 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1313 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 28 luty 2010 - 21:08

Mam problem z roundcube. Pobrałem co trzeba, wrzuciłem do var/www/webmail, odpaliłem instalator, zrobiłem bazę danych i nie bardzo wiem co dalej. Jestem w trzecim etapie instalacji, wchodzę na logowanie i jakie mam dane wpisać ? Te do konta root czy do bazy danych ? Gdzie się ustawia te parametry. Poza tym mam problem bo mam jeszcze trzecie pole o nazwie serwer, co tam należy wpisywać, localhost ? Jak się go pozbyć ? Instalowałem zgodnie z tutorialem dostępnym na stronie no ale niestety paru rzeczy nie rozumiem. Podobno jest jakieś repozytorium dzięki któremu w konsoli wpisuje się apt-get install roundcube-webmail i nie trzeba się bawić w proces instalacyjny przez przeglądarkę. Niestety pokazuje mi że nie zna takiego pakietu. W pliku tekstowym gdzie są adresy repozytoriów, dałem do roundcube pod Debiana ale nadal twierdzi że nie zna takiego albo że nie może do znaleźć. Nie wiem co dalej mam zrobić. Jest jakiś tutek po polsku jak należy się z tym obchodzić. Całość siedzi na dedyku (komputer w domu) Debian 5 Lenny z zainstalowanym Apache2, MySQL5, PHP5, odpowiednimi bibliotekami i dodatkami, Webmin (Gdzie są pliki językowe w webminie, chcę przetłumaczyć całego na język Polski) i środowisko graficzne żeby było na początek łatwiej. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję :)

Pozdrawiam

#2 drajvver

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 191 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 01 marzec 2010 - 17:33

http://packages.debi...words=roundcube :)

Do serwerów nie używa się środowisk graficznych, więc lepiej od początku ucz się w konsoli pracować :)

#3 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1313 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 01 marzec 2010 - 18:23

Byłem na tej stronie kilka razy i dalej nie wiem jak co mam zrobić :)

Co do Środowiska graficznego to służy ono do podglądu tego co robię w konsoli, przyjąłem taką strategię: robię wszystko w konsoli, w graficznym tylko podgląd dla mnie, żebym miał pewność że czegoś nie zepsułem :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników