Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Problem z ispcp

4 odpowiedzi na ten temat

Problem z ispcp

#1 vdx

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 24 luty 2010 - 17:17

Witam, mam problem a mianowicie:
Zainstalowałem ISPCP omega 1.0.3-1. i wpisuje:

perl ./ispcp-setup

Wyskakuje 1 okno z takim czyms:
Please enter a fully qualified hostname. [87]:

wpisuje tu moją domenę jaką mam podpiętą czyli straznicy-teksasu.pl

Po tym wyskakuje:

WARNING: straznicy-teksasu.pl is not a "fully qualified hostname". Be aware you
cannot use this domain for websites.

Ale się instaluje, i tam wybieram admin.straznicy-teksasu.pl jako panel iscp jest napisane, że:

Congratulations you installed ispCP '1.0.3 OMEGA' successfully!

Please type http://admin.straznicy-teksasu.pl in your browser and
log in with your Administrator Account to use ispCP.

Lecz jak wchodzę w adres http://admin.straznicy-teksasu.pl to nie wchodzi mi tylko wyskakuje, że połączenie zostało przerwane.
Nie wiem czemu tak jest za dobrze się na tym nie znam ale jak by ktoś wiedział czemu tak jest proszę o podpowiedź. Z góry Dziękuję i Pozdrawiam!

#2 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2029 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 24 luty 2010 - 17:20

Lecz jak wchodzę w adres http://admin.straznicy-teksasu.pl to nie wchodzi mi tylko wyskakuje, że połączenie zostało przerwane.
Dodaj wpis A albo wpisz IP w przeglądarkę.
.

#3 VMLine.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 6 postów
  • Firma:VMLine
  • Imię:Bartosz
  • Nazwisko:Głowacki

Napisany 24 luty 2010 - 17:20

Proponuję spróbować wejść via IP, nie przez nazwę domeny. Poza tym, prawdopodobnie apache nie jest włączony. Wpisz /etc/initd.d/apache2 restart. A tak na zaś, fully qualified hostname jest to pełna nazwa serwera, tj NAZWA.twojadomena.pl, czyli np server1.straznicy-teksasu.pl
Serwery VPS od 12 PLN netto. Darmowa konfiguracja serwera (www, mysql, php, poczta, ftp) i migracja projektów internetowych (fora, portale). Nie potrzebujesz wiedzy administratora, by Twój VPS działał stabilnie - www.vmline.pl

#4 vdx

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 24 luty 2010 - 17:39

Proponuję spróbować wejść via IP, nie przez nazwę domeny. Poza tym, prawdopodobnie apache nie jest włączony. Wpisz /etc/initd.d/apache2 restart. A tak na zaś, fully qualified hostname jest to pełna nazwa serwera, tj NAZWA.twojadomena.pl, czyli np server1.straznicy-teksasu.pl

Dzięki pomogło <_<
Musiałem wpisać
echo straznicy-teksasu.pl > /etc/hostname

I działa. Dzięki

#5 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1032 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 07 marzec 2010 - 19:53

Ja mam zaś taki problem. Poprzednio jak zainstalowałem panel logowałem się przez adres admin.k0m.pl, a teraz cholerka jak wpisuje k0m.pl to wyskakuje logowanie:|
No i gdzie miejsce na portal?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników