Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

ftnhosting.net

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
48 odpowiedzi na ten temat

ftnhosting.net

#41 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 28 luty 2010 - 21:24

Dobra, zdaje sie ze działa już wszystko normalnie. Ciekawe, czy to byla wina tego netdirekta czy jednak ddos...

#42 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 15:16

Ten netdirekt na prawdę strasznie niestabilny jest jednak. Wszystkie VPS'y tam padły, w tym i mój...

#43 ^^KaMaZZ~.^

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 343 postów
  • Firma:FragArena.pl
  • Imię:Kamil

Napisany 01 marzec 2010 - 15:42

A co ma netdirekt do tego, czy VPSy w jakiejś firmie padły ?

#44 wesolak

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 222 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 16:11

Zobacz post^^KaMaZZ~.^, o 01 marzec 2010 - 15:42, powiedział:

A co ma netdirekt do tego, czy VPSy w jakiejś firmie padły ?

Łącze:)

Teraz padło wszystko ale to ftn wina bo reszta serwerów w netdirekt działa bez zarzutów.

Nie mogę edytować, tak się zastanawiam czy netdirekt im serwera nie wyłączył i się nie zwinęli:P

#45 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 19:58

twitter admina:

Umm everything seems to be offline at this moment no idea what is going on having difficulties contacting the DataCenter.

#46 wesolak

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 222 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 20:41

Zobacz postdraker, o 01 marzec 2010 - 19:58, powiedział:

twitter admina:

Umm everything seems to be offline at this moment no idea what is going on having difficulties contacting the DataCenter.

Cały santrex leży:P

#47 kriss

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 584 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 21:37

Jedna wielka patologia z tych pseudo firm z Indii czy Taiwanu, kiedyś kusiły mnie te oferty z dużą ilościa zasobów w śmiesznie niskich cenach. Lepiej postawić na coś sprawdzonego i porządnego. Jak juz coś bierzecie to patrzcie na opinie, najlepiej na webhostingtalk.com. Jest w USA kilka sprawdzonych firm, burstnet, wholesale,gogax, czy dmehosting, które mają naprawde dobre usługi i w niskich cenach, ale 1/4 ofert to jest typowy scam

#48 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 22:53

kriss - wiem akurat o firmach w USA. Ale niestety, w przypadku takim jak ja (wielojęzykowy serwer gier) nie mogę kupić nic w USA, bo pingi będą spore, a Niemcy wydają się najlepszą okazją. A że niektóre oferty są "dziwne", to wiem, ale ciezko coś lepszego znaleźć, a OVH mówiąc szczerze jest drogie i słabe.

#49 wesolak

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 222 postów

Napisany 08 marzec 2010 - 22:06

A więc jestem już trochę czasu w ftnhosting i mogę się wypowiedzieć z czystym sumieniem na temat ich usług.

Zacznę od tego, że chciałbym mieć możliwość zabronić kupowania tam hostingu. W celach testowych kupiłem tam Master Reseller 1 za 5.99$. Oferta cenowo wprost idealna gdyż dostałem 75GB/250GB, cała reszta bez limitu. Aktywacja przebiegła szybko i sprawnie bo już po paru godzinach miałem dane do konta (płaciłem przez paypal). Loguję się do cPanel, pierwsze co rzuca mi się w oczy to brak RVskin ale nie mogę mieć o to pretensji gdyż nie ma uwzględnione w ofercie iż się tam znajduje, a na pytanie czy jest, odpowiedzi nie uzyskałem. Następnie przechodzę do WHM i szukam oprogramowania Deasoft do zarządzania Master Reseller. Znajduję, klikam i co widzę? Licencja na jego używanie wygasła... Piszę więc do supportu, odpowiedź otrzymuję po ok. 1-2h (więc jak na budżetówkę to nawet bardzo dobrze) iż właśnie to naprawiają i zamiast tego oprogramowania będę zarządzał poprzez MasterCP w cPanel-u. Grzecznie czekam pierwszy dzień, drugi, trzeci w końcu nie wytrzymałem i napisałem co się dzieje. Otrzymałem odpowiedź iż jutro już na pewno będzie działać, a trwa to tak długo bo chcą aby wszystko idealnie działało. Więc czekam kolejny dzień i jeszcze jeden, a panelu nadal nie ma. Kolejny mail do supportu i kolejna odpowiedź iż jutro będzie działać. Długo nie myśląc napisałem iż nie po to kupiłem master reseller płacąc drożej niż za normalnego resellera, żeby nie móc korzystać z jego funkcjonalności. Dostałem odpowiedź, że dostanę 5 dni gratis i jutro będzie działać panel. Wtedy serwer padł na 3 dni, po czym wstał a panel nadal nie działał. Parę dni temu wygasła licencja cPanel i teraz nie działa kompletnie nic. Po mailu z prośbą o zwrot pieniędzy uzyskałem odpowiedź iż nie ma podstaw bo wszystko działa.

NIE POLECAM!

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników