Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

Poszukiwany kolejny VPS / dedyk

5 odpowiedzi na ten temat

Poszukiwany kolejny VPS / dedyk

#1 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 21 luty 2010 - 21:03

Witam.

Obecnie korzystałem z serwera niskobudżetowego w VPSSquad i było bardzo fajnie, ale jak serwer bardzo się rozrósł i grało prawie przez cały czas 25 osób online, transfer migiem się skończył i musimy szukać innego VPS'a / dedyka. Koniecznie musi być zagraniczny, w Europie i mieć dosyć niskie pingi do Polski. Oto wymagane parametry:

-serwer jadł poprzednio średnio 0.9ghz procesora
-około 200-300 MB Ram'u
-z 2 gb dysku starczy
-najlepiej, aby była możliwość instalacji Debiana 4
-oczywiście musi akceptować serwery gier
-preferowane lokalizacje: Francja, Niemcy i okolice z dobrym pingiem do tepsy
-transfer, to jest najważniejsze: z oszczędzaniem serwer zjadł w miesiąc 250GB transferu, więc potrzebuję z 350gb+ miesięcznie
-Cena: zależnie od jakości, ale nie dużo, 30-50zł / mc

Proszę nie dawać ofert serwerów w Polsce, bo mamy sporo graczy z zagranicy...

Odrzucam od razu: delimiter.us (tylko prawie najdroższy pakiet mają od kilku miesięcy...) i vpssquad.com (tam miałem serwer poprzednio).

Najlepiej, aby płatność była poprzez przelew, ale karta kredytowa / paypal też może być.

#2 crazyluki

crazyluki

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1662 postów
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 21 luty 2010 - 21:07

Zobacz na ten wątek - http://www.webhostin...zym-transferem/ ;-)

#3 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • 1682 postów

Napisany 21 luty 2010 - 21:08

zerknij na ofertę: serwerydlaciebie.pl

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#4 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 21 luty 2010 - 21:17

@jarek

Właśnie pytałem supportu server4you.net, tyle że jedna rzecz mnie dziwi, obciążają kredytówkę z góry na 6 miesięcy. Orientujesz się może, czy tak samo jest na serwerydlaciebie, bo to raczej coś w stylu jego pośrednika?

@crazyluki

Dzięki za link. Zainteresowałem się IntoVPS'em, ale zastanawia mnie, jaki będzie ping z Polski do Rumunii...

Czekam na więcej propozycji.

Opcjonalnie, może któryś z forumowiczów chciałby sprzedać miejsce jako VPS w OVH lub na Kimsufim? Obecnie miałem drugi serwer na takim rozwiązaniu i nie było tragicznie, chętnych zapraszam na PW.

#5 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • 1682 postów

Napisany 21 luty 2010 - 21:40

Zobacz postdraker, o 21 luty 2010 - 21:17, powiedział:

@jarek

Właśnie pytałem supportu server4you.net, tyle że jedna rzecz mnie dziwi, obciążają kredytówkę z góry na 6 miesięcy. Orientujesz się może, czy tak samo jest na serwerydlaciebie, bo to raczej coś w stylu jego pośrednika?

Bo pierwsze 6 miesięcy masz za free, kolejne 6 płacisz. Potem kolejne obciążenie 6 miesięcy itd. Nie opłaca im się bawić z fakturowaniem takich małych kwot.
Po 2. za dużo było by kombinowania od userów ;)

W serwerydlaciebie.pl na dole masz wyraźnie napisane okresy abonamentowe i ceny :D

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#6 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1172 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 21 luty 2010 - 21:44

w sprawie serwerów gier - pomocy udzielamy tylko na www.gamehostingtalk.pl
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/