Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwer Streamingu

7 odpowiedzi na ten temat

Serwer Streamingu

#1 drajvver

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 194 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 16 luty 2010 - 15:50

W zasadzie jak w temacie, poszukuję takiego serwera (najlepiej darmowego) + jakiś opis instalacji.
Mam CentOS 5.4, z możliwością przeinstalowania, więc zmiana systemu na inny jest możliwa.

Chodzi mi o możliwość streamowania obrazu z kamery LIVE do internetu, gdzie po prostu ludzie wchodzą na moją stronę mogliby oglądać transmisję (do wyboru np. 2 jakości LOW/HIGH).
Jeśli jest coś takiego, to proszę o info :)

#2 Mati010

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 122 postów
  • Firma:SCPS
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Żyża

Napisany 16 luty 2010 - 23:32

Po oglądaj na tej stronce może cię coś zainteresuje:
http://eshoutcast.info/

#3 pixel

Często na forum

• Użytkownicy
  • 67 postów

Napisany 19 luty 2010 - 10:46

Za darmo masz serwer Red5 => http://osflash.org/red5
A mozesz uzyc po prostu http://www.ustream.tv albo http://www.livestream.com i zembedowac na swoja strone player. Minusem jest reklama ktora wyskakuje co jakis czas.
www.ziehlke.com

#4 drajvver

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 194 postów

Napisany 20 luty 2010 - 09:10

A w jaki sposób odpalić live na Red5?
Przez FME czy coś innego? Bo rozumiem, że idzie jeden stream z właściwego kompa do serwera i on go rozsyła dalej.

#5 pixel

Często na forum

• Użytkownicy
  • 67 postów

Napisany 25 luty 2010 - 11:10

Jak zainstalujesz Red5 bedzie tam kilka przykladow - miedzy innymi Live stream. Do prostych zastosowan mozesz po prostu tego uzyc.
Najprosciej FME - dziala jak napisales - ty do serwera i z niego dalej do ludzi.
www.ziehlke.com

#6 drajvver

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 194 postów

Napisany 25 luty 2010 - 13:31

A coś na linuxa?
Bo właśnie będziemy robić to na linuxie, więc tam FME nie wchodzi w grę...

Myślałem nad VLC + JWPlayer, ale nie działa kompletnie, mp3 nie chce się konwertować pomimo zainstalowanych kodeków, a sam JWPlayer nie widzi streama, nawet jeśli w VLC jest on odpalony i działa.

#7 pixel

Często na forum

• Użytkownicy
  • 67 postów

Napisany 25 luty 2010 - 13:35

Poczekaj.

Do komputera z jakim systemem operacyjnym bedzie podlaczona kamerka ktora bedzie nadawac? Do Linuxa? Jesli tak to mozna nadawac przez mala aplikacje Flashowa - tez jest w przykladach Red5.
Proponowalbym jednak Windowsa (a fe!) i FME. Podobno w tym roku ma sie ukazac wersja FME na Maka - nie moge sie doczekac.

JW Player to bardzo fajne rozwiazanie - sam z niego kozystam. Troche mi ciezko podpowiedziec bo nie wiem do konca co chcesz streamowac itd.
Moze napisz mi na PW swoj numer GG albo jeszcze lepiej Skype to mozna popisac- chetnie pomoge.
www.ziehlke.com

#8 drajvver

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 194 postów

Napisany 25 luty 2010 - 13:59

Wiec napisze jeszcze, żeby wszyscy widzieli :).

Chcę stremować (zależnie od sytuacji) obraz z kamery / pulpit (dokladnie to CS 1.6).
Potrzebny mi do tego będzie (to, co wiem):
FME 3.0 - mam na win7
Serwer WWW + JWPlayer - jest (Xeon 3310, 8gb ram) - powinien dac rade.

I teraz pytanie - Czym najlepiej nagrywać obraz z CSa do transmisji live (z głosem z gry + mikrofon/y), aby obraz był w miarę płynny (najlepiej 25fps).
Mój komputer:
AthlonX2 4200+
4GB Ram

Próbowałem już różnymi programami, ale obraz bardzo się zacinał, praktycznie nie do oglądania, any ideas?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników