Serwer VPS dla serwera Source.
Rozpoczęte przez ...:::Sp4m BoT::::..., lut 04 2010 21:33
3 odpowiedzi na ten temat
Serwer VPS dla serwera Source.
Napisany 04 luty 2010 - 21:33
Witam wszystkich serdecznie.
Tak więc. Zamierzam zrobić serwer GunGame5 (eventscript) do gry Counter-Strike: Source.
Tickrate100. Publiczny.
Przeglądając oferty hostingowe natknąłem się na wiele propozycji. Ceny w granicach 180-200 zł. Niedużo.
Ale pomyślałem nad serwerem VPS.
Potrzebuję serwera 16 slotowego z paroma bajerami. (ManiAdmin, 3-4 EventScript'y)
Znalazłem ofertę:
Gwarantowane zasoby procesora: 45% (ok. 2,7 Ghz)
Pamięć RAM: do 768 mb (gwarantowana 512 mb)
Dysk: 40 gb
Adresy IP: 5
Transfer: 120 gb / miesiąc
Maksymalna liczba procesów: 300
A że nigdy nie miałem styczności z stawianiem serwerów na dedykach to pytam was o opinię.
Czy taki serwer pociągnie 16-slotowego?
Jak tak. To czy będzie płynnie wszystko chodziło i czy ew. będę mógł zaszaleć do 18 slotów.
Jeśli nie - to jaki serwer potrzebuje, ew. ile pociągnie ten.
Z góry dzięki. Pozdro.
Tak więc. Zamierzam zrobić serwer GunGame5 (eventscript) do gry Counter-Strike: Source.
Tickrate100. Publiczny.
Przeglądając oferty hostingowe natknąłem się na wiele propozycji. Ceny w granicach 180-200 zł. Niedużo.
Ale pomyślałem nad serwerem VPS.
Potrzebuję serwera 16 slotowego z paroma bajerami. (ManiAdmin, 3-4 EventScript'y)
Znalazłem ofertę:
Gwarantowane zasoby procesora: 45% (ok. 2,7 Ghz)
Pamięć RAM: do 768 mb (gwarantowana 512 mb)
Dysk: 40 gb
Adresy IP: 5
Transfer: 120 gb / miesiąc
Maksymalna liczba procesów: 300
A że nigdy nie miałem styczności z stawianiem serwerów na dedykach to pytam was o opinię.
Czy taki serwer pociągnie 16-slotowego?
Jak tak. To czy będzie płynnie wszystko chodziło i czy ew. będę mógł zaszaleć do 18 slotów.
Jeśli nie - to jaki serwer potrzebuje, ew. ile pociągnie ten.
Z góry dzięki. Pozdro.
Napisany 04 luty 2010 - 21:58
nie mialem dluzszej stycznosci z CS:S, ale na ticrate 100 to za malo transferu i ramu moim zdaniem...
FreeBSD user.
| www.Fragging.pl | Darmowe kanały TeamSpeak 2, TeamSpeak 3 i Ventrilo 2.1.4 | Sieć serwerów gier | Counter Strike 1.6 | Download |
| www.Fragging.pl | Darmowe kanały TeamSpeak 2, TeamSpeak 3 i Ventrilo 2.1.4 | Sieć serwerów gier | Counter Strike 1.6 | Download |
Napisany 04 luty 2010 - 21:59
A ile wymagane jest przy TR100?
Ile wgl. trzeba transferu?
Ile wgl. trzeba transferu?
Napisany 05 luty 2010 - 00:38
myślę, że najłatwiej będzie Ci znaleźć pomoc na gamehostingtalk. Na stronie głównej jest taki dział z przekierowaniem na tą stronę.
hosting: U n i x s t o r m (reflink)
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników