Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

Django

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

Django

#1 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 705 postów
  • Imię:Mateusz

Napisany 04 luty 2010 - 17:27

Poprzedni temat widzę już w koszu zamknięty, więc otwieram nowy. Prośba ta sama. Bardzo tani hosting z django.
Z vipserv.org nie jestem zadowolony niestety.
 BayerLeverkusen.pl - serwis kibiców Bayeru Leverkusen! 

#2 Mateusz Sojda

Software engineer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 352 postów
  • Firma:WHT

Napisany 04 luty 2010 - 19:32

Zobacz postMalas, o 04 luty 2010 - 17:27, powiedział:

Bardzo tani hosting z django.

Najtańszym rozwiązaniem będzie jakiś budżetowy VPS.

Zamiast tego polecam Ci MegiTeam - mają płatności miesięczne - to się przekłada mniej więcej na ceny tanich VPSów, a jakość nieporównywalnie wyższa.

Wiem, bo sam kiedyś szukałem i nic innego nie znalazłem - aktualnie korzystam tylko z usług MegiTeam.

Aa.. zapomniałbym! Sprawdź jeszcze djangohosting.ch i alwaysdata.com

Jak coś wybierzesz - daj znać :)

Zobacz postMalas, o 04 luty 2010 - 17:27, powiedział:

Z vipserv.org nie jestem zadowolony niestety.

Podzielisz się opinią?

Chciałbyś, by co druga osoba, która odwiedziła Twoją stronę zainteresowała się zaprezentowaną ofertą?

Nasze działania sprawią, że klienci, będą walić drzwiami i oknami, tylko po to by sprawdzić jakość Twoich usług i produktów.

Sprawdź nas!

#3 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 705 postów

Napisany 04 luty 2010 - 19:43

Tylko te 19pln netto(w megiteam) to trochę dużo patrząc na moją znajomość django;p

Może tylko u mnie to występuje ale wolno działa mi ssh. Jak mówię być może to wina mojego łącza. Drugi problem to 500 Internal Server Error. Pytałem nawet na forum pythona to błędów w aplikacji nie znaleźli, więc nie mam pojęcia dlaczego error ten występuje.

#4 Mateusz Sojda

Software engineer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 352 postów
  • Firma:WHT

Napisany 04 luty 2010 - 19:53

Zobacz postMalas, o 04 luty 2010 - 19:43, powiedział:

Tylko te 19pln netto(w megiteam) to trochę dużo patrząc na moją znajomość django;p

Ja zaczynałem naukę Django właśnie na MegiTeam. Środowisko jest bardzo przyjazne, wszystkie błędy logowane. Nigdy nie udało mi się otrzymać pięćsetki, zawsze stronę błędu Django zawierającą informacje o tym błędzie.

Jeśli chcesz się uczyć, a nie przejmować wolnym działaniem, błędami w konfiguracji serwera itp. to jeszcze raz rozważ MegiTeam.

Dodatkowym atutem jest support, który zna się na rzeczy i zawsze pomoże.

Chciałbyś, by co druga osoba, która odwiedziła Twoją stronę zainteresowała się zaprezentowaną ofertą?

Nasze działania sprawią, że klienci, będą walić drzwiami i oknami, tylko po to by sprawdzić jakość Twoich usług i produktów.

Sprawdź nas!

#5 Forma Życia

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów
  • Firma:DESIGN DIVINE
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Ludwiński

Napisany 09 luty 2010 - 08:30

500tka po stronie np Apache2 wyskakuje jak poważnie coś pokaszaniłeś. Polecam debugować i pisać skrypty na localhoscie (najtańszy serwer testowy :)).

#6 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 09 luty 2010 - 11:41

(najtańszy serwer testowy ../../public/style_emoticons/default/tongue.gif).
Nieprawda :)

#7 Forma Życia

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 48 postów
  • Firma:DESIGN DIVINE
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Ludwiński

Napisany 09 luty 2010 - 12:15

Zobacz postN3T5kY, o 09 luty 2010 - 11:41, powiedział:

Nieprawda :)

biorąc pod uwagę kontekst 'Polecam debugować i pisać skrypty na localhoscie (najtańszy serwer testowy :)).' wychodzi najtaniej, bo i tak płacisz za prąd swojego komputera, prawda?
oczywiście mogłem niedoprecyzować z serwerem testowym - nie chodziło mi o testy skryptu w warunkach z użyszkodnikami :)

#8 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 09 luty 2010 - 12:46

Chodziło mi o to, że czasami trzeba przetestować aplikację pod dużym obciążeniem, czy też zachować ciągłość działania. Wtedy bardziej opłaca się shared/vps.

#9 Malas

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 705 postów

Napisany 14 luty 2010 - 22:31

Zobacz postForma Życia, o 09 luty 2010 - 08:30, powiedział:

500tka po stronie np Apache2 wyskakuje jak poważnie coś pokaszaniłeś. Polecam debugować i pisać skrypty na localhoscie (najtańszy serwer testowy :)).

Zauważ, że nie każdy potrafi poprawnie skonfigurować i poinstalować wszystko aby dobrze działało. Tym bardziej jeżeli rzadko korzysta się z linuksa.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników