Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] dih.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
11 odpowiedzi na ten temat

[opinie] dih.pl

#1 brsc

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 04 luty 2010 - 15:44

Witam,

Czy zetknął się ktoś może z firmą www.dih.pl? Chodzi mi głównie o VPSy ale wszelkie informacje na temat wspomnianej firmy będą przydatne.

Pozdrawiam.

#2 timy

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 28 czerwiec 2010 - 06:51

Wiem, ze odświeżam po długim czasie ale ich strona firmowa została zhakowana.

#3 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 668 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 28 czerwiec 2010 - 08:39

Jak widzę zhackowane też strony klientów...

http://szkoleniakonferencje.pl/
http://test.dih.pl/
(tyle znalazłem w google)
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#4 oleslav

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów
  • Imię:Olek
  • Nazwisko:Stanisławski

Napisany 07 lipiec 2010 - 10:23

miałem tam konto kiedyś - nie było większych problemów.

#5 niebrat

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 28 lipiec 2011 - 08:44

Jeszcze w 2010 hosting był naprawdę przyzwoity. Od około lutego 2011 coś się porobiło bardzo złego.
Posiadam u nich resellera. Jeśli zdarzy się jakaś awaria w godzinach ich pracy (od 10 do 16), to w miarę szybko jest ona usuwana (choć powtarzających się kilka/kilkanaście razy dziennie błędów 500 po kilka minut nie są w stanie naprawić. Taki choćby "mały" pad serwera jest niemal każdego dnia. Wczoraj od 8 do 8:30 były trzy kilkuminutowe pady a to nie koniec w tamtym dniu. Skończyło się wyłożeniem serwera o północy i dopiero w tym momencie serwer odpalił. Nie ma tam żadnego "dyżurnego", który czuwałby nad serwerami. Jak kiedyś serwer padł w piątek około 2 nad ranem, to wstał dopiero w poniedziałek około godziny 11:30. Śmiem twierdzić, że po za godzinami pracy zupełnie nikt się tym nie zajmuje co dyskwalifikuje tą firmę absolutnie.

Mówię to z przykrością, bo naprawdę starają się, doinstalowują dodatki jeśli potrzeba (za żaden dodatek nie doliczyli sobie jakiejś sumki - wszystko doinstalowali nam za darmo), są raczej "po stronie użytkownika", no ale niestety 6 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu, to naprawdę za mało jeśli chodzi o czuwanie nad serwerem. Jeśli komuś nie przeszkadzają ciągłe pady, to niech śmiało bierze, ja - zdecydowanie odradzam ten hosting ludziom, którym zależy na działaniu ich strony również w święta itd.

#6 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1032 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 23 styczeń 2012 - 19:44

Omijajcie szerokim łukiem! Jestem głupi, że tam zarejestrowałem domenę, ale słuchajcie o co chodzi.

No więc tak, postanowiłem zarejestrować u nich domenę pl, bo widziałem, że jest promocja, a ta domena będzie mi potrzebna dosłownie na chwilę. No to śmigam... Rejestruję, wybieram domenę, zaznaczam, że nie jestem ich klientem - tworze konto, podaję swoje dane (pesele, nicki, hasła, emaile, telefony etc.) Niby zarejestrowało, więc przechodzę do płatności, wykonuję do nich przelew - ciach, przyjęło elegancko, kase z konta pobrało. No to teraz wchodzę na ich stronę i klikam w panel klienta, podaję dane, na które się zarejestrowałem, a tu dupa. Nie działają. No to wchodzę na mejla, by sprawdzić czy wysłali wiadomość z danymi bądź link aktywacyjny. O dziwo żadnej wiadomości nie dostałem, nawet o przyjęciu zamówienia czy otrzymaniu wpłaty za domenę... Wpadłem na pomysł, żeby na ich stronie kliknąć w przypomnienie hasła - a nóż, może zagada. Klikam w przypomnij hasło, podaję swój email i ***, dupa - nie ma takiego użytkownika w bazie... Próbuję wpisać login, też nic.

Podsumowując:

Kasę za domenę pobrało
Domenę zarejestrowało
Moje dane zeżarło

Teraz pozostaje pytanie WTF ?
Ciekawe czy będę miał teraz mozliwość odzyskania domeny... Na razie we whois wisi na danych

Consulting Service. Wysmarowałem do nich i wyjaśniłem jak wygląda sytuacja, poprosiłem o wydanie kodu authinfo (oni nigdy o to się nie burzą) Tylko teraz zagadka czy domena się poprawnie zarejestrowała na moje dane...

dih, na razie milczy w tym temacie...

NIE POLECAM

#7 Cyprian Bartoń

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 138 postów
  • Firma:cbstudio.eu

Napisany 23 styczeń 2012 - 19:54

Jak dostałeś fakturę do zapłaty w panelu to chyba byłeś zalogowany po rejestracji. Więc co usunęli twoje konto?
Jak jest Consulting Service to pewnie zarejestrowali i korzystają z usług hrd.pl.

#8 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1032 postów

Napisany 23 styczeń 2012 - 19:55

No własnie to jest dziwne, bo przez chwilę jakby miałem dostęp do panelu, to kliknąłem w opłać domenę i lipa. Po opłaceniu domeny już mnie nie ma - zniknąłem.

#9 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1032 postów

Napisany 24 styczeń 2012 - 21:40

Heh, co się okazało... Rzekomo podałem błędny e-mail, login pewnie też się sam zmienił, bo jest inny niż podałem... Po kontakcie z hrd (tylko z mojej strony) otrzymałem na swojego poprawnego mejla fakturę na 109zł za złamanie regulaminu.

Złamanie regulaminu nastąpiło w momencie prośby o wydanie kodu
auth-info. Jeżeli wycofa Pan tą prośbę, to anulujemy fakturę na
dopłatę do domeny.

Kontaktowałem się z firmą za pomocą mojego poprawnego mejla (tu przypominam, że przy rejestracji był błędny/INNY), otrzymałem odpowiedź na poprawną skrzynkę z danymi do mojego konta!! Czyli gdybym był oszustem mógłbym sobie przejąć czyjeś konto - przecież to jest śmiechu warte. W dodatku otrzymałem fakturkę na poprawny adres e-mail, a konto zarejestrowane na inny adres email (bo przecież popełniłem błąd!) Rozrzucają sobie danymi klientów... Mam nadzieję, że uda mi się jakoś odzyskać domenę i uciekać stamtąd.

#10 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 24 styczeń 2012 - 21:45

w hrd wydanie authinfo jest płatne?

#11 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1032 postów

Napisany 24 styczeń 2012 - 21:55

Ależ skąd. Pewnie firma Dih boi się tego, że HRD wyda mi kod, a oni stracą klienta, bo pewnie tak będzie.
Ostatnio HRD wydał mi kody do moich 8 domen i nie było żadnego problemu ;)

Ten post był edytowany przez Kolopik dnia: 24 styczeń 2012 - 21:58

#12 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 28 styczeń 2012 - 20:42

Znajomy prosił Dih o wydanie kodu AuthInfo na jedną z swoich domen, wysłał skan dowodu, wszystkie papiery jakie wymagali do ich siedziby pocztą - tak jak sobie tego życzą. Na tym kontakt z Dihem by się skończył, kod authinfo z ich strony nigdy nie został wydany ;) Kontaktu tez brak.

Tylko napisanie do hrd o przeniesienie domeny było wyjściem.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników