[opinie] dih.pl
[opinie] dih.pl
Napisany 04 luty 2010 - 15:44
Czy zetknął się ktoś może z firmą www.dih.pl? Chodzi mi głównie o VPSy ale wszelkie informacje na temat wspomnianej firmy będą przydatne.
Pozdrawiam.
Napisany 28 czerwiec 2010 - 06:51
Napisany 28 czerwiec 2010 - 08:39
http://szkoleniakonferencje.pl/
http://test.dih.pl/
(tyle znalazłem w google)
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!
Napisany 07 lipiec 2010 - 10:23
Napisany 28 lipiec 2011 - 08:44
Posiadam u nich resellera. Jeśli zdarzy się jakaś awaria w godzinach ich pracy (od 10 do 16), to w miarę szybko jest ona usuwana (choć powtarzających się kilka/kilkanaście razy dziennie błędów 500 po kilka minut nie są w stanie naprawić. Taki choćby "mały" pad serwera jest niemal każdego dnia. Wczoraj od 8 do 8:30 były trzy kilkuminutowe pady a to nie koniec w tamtym dniu. Skończyło się wyłożeniem serwera o północy i dopiero w tym momencie serwer odpalił. Nie ma tam żadnego "dyżurnego", który czuwałby nad serwerami. Jak kiedyś serwer padł w piątek około 2 nad ranem, to wstał dopiero w poniedziałek około godziny 11:30. Śmiem twierdzić, że po za godzinami pracy zupełnie nikt się tym nie zajmuje co dyskwalifikuje tą firmę absolutnie.
Mówię to z przykrością, bo naprawdę starają się, doinstalowują dodatki jeśli potrzeba (za żaden dodatek nie doliczyli sobie jakiejś sumki - wszystko doinstalowali nam za darmo), są raczej "po stronie użytkownika", no ale niestety 6 godzin dziennie przez 5 dni w tygodniu, to naprawdę za mało jeśli chodzi o czuwanie nad serwerem. Jeśli komuś nie przeszkadzają ciągłe pady, to niech śmiało bierze, ja - zdecydowanie odradzam ten hosting ludziom, którym zależy na działaniu ich strony również w święta itd.
Napisany 23 styczeń 2012 - 19:44
No więc tak, postanowiłem zarejestrować u nich domenę pl, bo widziałem, że jest promocja, a ta domena będzie mi potrzebna dosłownie na chwilę. No to śmigam... Rejestruję, wybieram domenę, zaznaczam, że nie jestem ich klientem - tworze konto, podaję swoje dane (pesele, nicki, hasła, emaile, telefony etc.) Niby zarejestrowało, więc przechodzę do płatności, wykonuję do nich przelew - ciach, przyjęło elegancko, kase z konta pobrało. No to teraz wchodzę na ich stronę i klikam w panel klienta, podaję dane, na które się zarejestrowałem, a tu dupa. Nie działają. No to wchodzę na mejla, by sprawdzić czy wysłali wiadomość z danymi bądź link aktywacyjny. O dziwo żadnej wiadomości nie dostałem, nawet o przyjęciu zamówienia czy otrzymaniu wpłaty za domenę... Wpadłem na pomysł, żeby na ich stronie kliknąć w przypomnienie hasła - a nóż, może zagada. Klikam w przypomnij hasło, podaję swój email i ***, dupa - nie ma takiego użytkownika w bazie... Próbuję wpisać login, też nic.
Podsumowując:
Kasę za domenę pobrało
Domenę zarejestrowało
Moje dane zeżarło
Teraz pozostaje pytanie WTF ?
Ciekawe czy będę miał teraz mozliwość odzyskania domeny... Na razie we whois wisi na danych
Consulting Service. Wysmarowałem do nich i wyjaśniłem jak wygląda sytuacja, poprosiłem o wydanie kodu authinfo (oni nigdy o to się nie burzą) Tylko teraz zagadka czy domena się poprawnie zarejestrowała na moje dane...
dih, na razie milczy w tym temacie...
NIE POLECAM
Darmowy hosting bez reklam CT8.PL Fajny AutoSurf
Napisany 23 styczeń 2012 - 19:54
Jak jest Consulting Service to pewnie zarejestrowali i korzystają z usług hrd.pl.
Napisany 23 styczeń 2012 - 19:55
Napisany 24 styczeń 2012 - 21:40
auth-info. Jeżeli wycofa Pan tą prośbę, to anulujemy fakturę na
dopłatę do domeny.
Kontaktowałem się z firmą za pomocą mojego poprawnego mejla (tu przypominam, że przy rejestracji był błędny/INNY), otrzymałem odpowiedź na poprawną skrzynkę z danymi do mojego konta!! Czyli gdybym był oszustem mógłbym sobie przejąć czyjeś konto - przecież to jest śmiechu warte. W dodatku otrzymałem fakturkę na poprawny adres e-mail, a konto zarejestrowane na inny adres email (bo przecież popełniłem błąd!) Rozrzucają sobie danymi klientów... Mam nadzieję, że uda mi się jakoś odzyskać domenę i uciekać stamtąd.
Napisany 24 styczeń 2012 - 21:45
Napisany 24 styczeń 2012 - 21:55
Ostatnio HRD wydał mi kody do moich 8 domen i nie było żadnego problemu
Ten post był edytowany przez Kolopik dnia: 24 styczeń 2012 - 21:58
Napisany 28 styczeń 2012 - 20:42
Tylko napisanie do hrd o przeniesienie domeny było wyjściem.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników