Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[OPINIE] ultimahost.pl

147 odpowiedzi na ten temat

[OPINIE] ultimahost.pl

#101 xtd

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 09 grudzień 2011 - 11:36

Zobacz postryba, o 09 grudzień 2011 - 10:38, powiedział:

Co Cie sklonilo do rezygnacji?
Znalazles jakas ciekawsza oferte?
Pewnie korzystał z promocji (90% znizki przez 3 msc).

Ja także polecam (vps z ssd).

#102 adi011

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 09 grudzień 2011 - 15:06

Zobacz postryba, o 09 grudzień 2011 - 10:38, powiedział:

Co Cie sklonilo do rezygnacji?
Znalazles jakas ciekawsza oferte?
Tak jak kolega wyżej napisał - korzystałem z promocji 3 miesiące ze zniżką 90%, a później po prostu serwer przestał być mi potrzebny.

#103 Tomick

Regularny użytkownik

• WHT Pro
  • 87 postów
  • Firma:dobreprogramy.pl
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Janusz

Napisany 09 grudzień 2011 - 22:48

Również mogę pochwalić i w sumie polecić tą firmę. Dyski SSD dla VPSów to super sprawa jeśli chodzi o wydajność :-) No i oferta może być konkurencyjna względem pozostałych dostawców :)
Pozdrawiam,
Tomick
Tomick.pl | swww.pl

#104 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 668 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 10 grudzień 2011 - 16:03

Polecam rękami, nogami i czym tylko mogę.

Obecnie nabyłem drugiego VPS, kontakt i współpraca układają się rewelacyjnie. Oby tak dalej!
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#105 fliegermaus

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów
  • Firma:n/a
  • Nazwisko:Kowalczyk

Napisany 28 styczeń 2012 - 16:44

Jestem klientem Statnetu od paru lat - kupowałem VPS-y na parę miesięcy, ale to z wyboru, bo tak mi wówczas pasowało. Zawsze byłem bardzo zadowolony, również z najtańszej ich marki, czyli Vpsinn.pl. Szybkie odpowiedzi supportu, a przede wszystkim serwery działające bez wpadek.

Teraz kupiłem serwer VPS w Ultimahost. Wprawdzie mam go dopiero od paru dni, ale z planem długiego używania i być może rozbudowania do wyższego pakietu, gdy obecny przestanie mi wystarczać. Miałem już pytanie do supportu (i handlowego i technicznego) - obydwie osoby odpisały mi błyskawicznie mimo soboty. Serwer działa stabilnie, szybciutko, łącze do polskiej serwerowni bardzo wydajne. Nie ma się do czego przyczepić :)

Piszę tu specjalnie, ponieważ gdy jakiś hosting komuś podpadnie, od razu pojawia się wpis na wszystkich możliwych forach. Zadowoleni klienci piszą jakby rzadziej, chyba że nałogowo siedzą na WHT. Ja bywam tu rzadko, ale konto mam od 2008 roku, proszę to łaskawie zauważyć przed zakwalifikowaniem mnie jako podejrzanego użytkownika o kilku napisanych postach.

#106 zderki

Czasami na forum

• WHT Pro
  • 48 postów
  • Firma:prog-res

Napisany 30 styczeń 2012 - 00:39

Obecnie posiadam w ultimahost 16 szt VPS OVZ, większość od dość dawna.

Co do działania - mniejsze serwery dziwnie reagują na obciążenie, ale podejrzewam, że winę za to ponosi raczej nieciekawa domyślna konfiguracja demonów wnoszona przez ISPmanagera.

Support - rewelacja. Nie trzeba o nic prosić, sami potrafią wyjść z inicjatywą, jako klient w niewielu firmach czuję się tak dobrze.
Padów nie zaobserwowałem.
VPS na dyskach SSD to strzał w 10, a może nawet w 11.

Planuję kolejne zakupy w Ultimahost i polecam (zwłaszcza, że zawsze coś można upolować w promocji).

#107 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów

Napisany 01 luty 2012 - 13:09

W nocy z 26 na 27 stycznia nastąpiło podwojenie ilości CPU oraz pamięci dla nowych użytkowników oraz tych posiadających już VPSy w UH :)
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.

#108 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 374 postów
  • Nazwisko:Tkacz

Napisany 01 luty 2012 - 18:55

No faktycznie coś mi się nie zgadzało, jakoś w htopie mało tej pamięci było użytej jak człowiek zerknął szybko na pasek :D
Zaszaleli.
SafeGroup.pl - Wszystko o bezpieczeństwie komputerowym
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost

#109 UltimaHost.pl

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów
  • Firma:UltimaHost
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Dolny

Napisany 02 luty 2012 - 00:22

@theqkash zmianie uległa tylko ilość pamięci i transfer. Obie te wartości uległy podwojeniu, zgodnie z informacjami na naszej stronie:

http://ultimahost.pl.../najnowsze/2011

#110 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów

Napisany 02 luty 2012 - 08:28

Oj to przepraszam, myślałem, że CPU :)
W każdym razie miło z Waszej strony :)

#111 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów

Napisany 02 luty 2012 - 13:39

Jeśli ktoś chce przetestować - kod OVZ_START daje 80% rabatu na pierwszy miesiąc serwera VPS OpenVZ.

#112 Spajder

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 110 postów
  • Imię:Marcin

Napisany 02 luty 2012 - 19:33

Trzyma ktoś tam serwer głosowy TeamSpeak 3?

#113 misioN

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów
  • Firma:brak

Napisany 04 luty 2012 - 15:16

A jak się ma sprawa zabezpieczeń vpsów przed różnymi atakami typu ddos itp? macie jakiś zaawanosany firewall?

#114 UltimaHost.pl

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 04 luty 2012 - 16:25

W przypadku ataku DOS wycinany jest całkowicie ruch z atakującego adresu IP.

W przypadku ataków DDOS w zależności od ich stopnia skomplikowania wycinane są atakujące adres IP, bądź też cały ruch do konkretnego adresu IP w przypadku kiedy nie da się ustalić źródła ataku.

#115 Abyr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 04 luty 2012 - 23:35

Pytanie do Macka (Ultimahost) jaki jest czas oczekiwania na odpowiedz na wyslane pytanie na wasz adres info@... ?
zapytanie wyslalem w czwartek i brak do dzis odpowiedzi w sprawie mozliwosci cesji lub innego rozwiazania dla przeniesienia platnosci na firme ( firma obecnie czeka na wpis do krs i nadanie nip )

i dodatkowe pytanie , czy jesli zechce przetestowac dane rozwiazania zawarte na usludze poprzez np skanowanie ,lub zwiekszona ilosc zadan dla np serwera www zostac moge potraktowany jako "intruz" jak mozna dane wlasne IP z jakiego bedzie przeprowadzony test dodac do "whitelist" ?

Pozdrawiam

Slawek

Ten post był edytowany przez Abyr dnia: 04 luty 2012 - 23:37

#116 UltimaHost.pl

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 05 luty 2012 - 00:07

@Abyr proszę sprawdzić folder ze spamem, na obydwa Pana pytania została udzielona odpowiedź. Gdyby miał Pan problemy, z komunikacją proszę o kontakt via PW.

i dodatkowe pytanie , czy jesli zechce przetestowac dane rozwiazania zawarte na usludze poprzez np skanowanie ,lub zwiekszona ilosc zadan dla np serwera www zostac moge potraktowany jako "intruz" jak mozna dane wlasne IP z jakiego bedzie przeprowadzony test dodac do "whitelist" ?

"Intruzem" nasz użytkownik może się stać w momencie:
1) przekroczenia 20 000 p/s
2) otrzymania zgłoszenia "abuse"

W powyższych przypadkach kontaktujemy się z użytkownikiem, w celu wyeliminowania problemu.

Ten post był edytowany przez UltimaHost.pl dnia: 05 luty 2012 - 00:16

#117 Abyr

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 05 luty 2012 - 00:35

Zobacz postUltimaHost.pl, o 05 luty 2012 - 00:07, powiedział:

@Abyr proszę sprawdzić folder ze spamem, na obydwa Pana pytania została udzielona odpowiedź. Gdyby miał Pan problemy, z komunikacją proszę o kontakt via PW.

"Intruzem" nasz użytkownik może się stać w momencie:
1) przekroczenia 20 000 p/s
2) otrzymania zgłoszenia "abuse"

W powyższych przypadkach kontaktujemy się z użytkownikiem, w celu wyeliminowania problemu.

Dzieki , za szybka reakcje i wyjasnienie dot. mojego pytania ,
i wszystko jasne ... :)

#118 misioN

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów
  • Firma:brak

Napisany 09 luty 2012 - 15:07

Padł komuś dzisiaj vps?

#119 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 430 postów

Napisany 09 luty 2012 - 15:15

Mój najwyraźniej miał restart 3 dni temu, a pozatym to nic takiego nie zauważyłem.

#120 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów

Napisany 09 luty 2012 - 15:16

Jaki masz serwer-matkę?
Ja mam na 04 i 06 i oba działają.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników