Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Konfiguracja Squid

Konfiguracja Squid

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

Konfiguracja Squid

#21 crazyluki

crazyluki

    crazyluki

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1717 postów
  • Skąd:poznań
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 08:45

konfiguracja w pierwszej lini podana przez D.V. spełnia te wymagania. Tylko pamiętaj ze jest to konfig do squid w wersji 2 przez co część dyrektyw może być przestarzała/niedziałająca.
Idzie łatwo przerobić do wersji 3 - wystarczy poczytać jakie błędy wywala przy starcie i Googlać.
10-15 minut roboty.
  • 0

#22 d.v

d.v

    Blargh!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2090 postów
  • Skąd:Zach-pom.
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 08:55

Ja nadal siedzę na tym konfigu, ze Squidem w wersji 2.7.STABLE9 na jednym ze swoich VPSów (na Debianie 5).
Służy mi głównie do przeglądania multimediów zablokowanych dla naszej nadwiślańskiej krainy (przede wszystkim BBC) i działa prawidłowo, tzn. nie natknąłem się jeszcze na jakiekolwiek problemy, logi są czyste, nigdzie mnie nie zablokowało.
  • 0

#23 crazyluki

crazyluki

    crazyluki

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1717 postów
  • Skąd:poznań
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 08:58

1 sprawa;-)
w wersji 3.x spróbuj wejść aktualnie na allegro. Większość przeglądarek wykrywa jakiś problem z kompresją plików.
  • 0

#24 d.v

d.v

    Blargh!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2090 postów
  • Skąd:Zach-pom.
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 09:06

Na starym 2.7 z moim konfigiem działa z Allegro (przez Operę 11.10) bez zgrzytu.
Jedyna zmiana, jaką wprowadziłem od czasu pierwszego posta to zmiana User-Agent na d.v/0.1 (d.v OS 0.1; U; pl) Version/0.1 :)
  • 0

#25 crazyluki

crazyluki

    crazyluki

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1717 postów
  • Skąd:poznań
  • Firma:Ogicom Sp. z o.o.
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 09:11

Właśnie na operze tego problemu nie ma. IE/FF/Chrome sugerują jakieś błędy. Check it;-)
  • 0

#26 d.v

d.v

    Blargh!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2090 postów
  • Skąd:Zach-pom.
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 22 kwiecień 2011 - 09:40

Allegro przez Squid 2.7 na moim konfigu:
- FF 3.6: bez problemów;
- Chrome 10.0: bez problemów;
- IE 9.0: bez problemów.
:)
  • 0

#27 B0FH

B0FH

    Regularny użytkownik

  • Użytkownicy
  • 97 postów

Napisany 17 listopad 2011 - 21:08

http://tnij.org/n9kv - Dostęp do IPv6 za pośrednictwem proxy Squid
http://tnij.org/n9kx - Squid autoryzacja
http://tnij.org/n9ky - Squid high anonymous (elite) proxy
  • 13





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników