[opinie] ovh.pl
[opinie] ovh.pl
Napisany 25 listopad 2008 - 09:05
Zauważyłem, że co usługodawca, to inny miernik użycia serwera podaje. Nie wierzę, że to przypadek.
Napisany 03 styczeń 2009 - 09:57
Odnosnie serwerow ww to powiem tak, kiedys kolega mial tam serwer i nei raz mu pomagalem i powiem jedno co do panelu to bardzo uboguie rozwiazania proponuje jesli chodzi o mnie. Wiadomo ze jest to autorski panel a nie jakies standardowy typu DA,cPnale, itp trzeba sie na uczyc pewnych rzeczy, a nie kikac z przyzwyczajenia.
Jesli chodzi o same konto od strony typu mam strone i dziala prezentuje sie w miare dobrze i cena do jakosci w 100% pasuje.
Niestety wiecej nie moge sie wypowiedziec , gdyz osobiscie nie mialem tam konta.
Napisany 14 styczeń 2009 - 12:09
Napisany 01 marzec 2009 - 02:25
Moje doswiadczenia z firma ovh.pl sa mizerne. Zamowilem serwer i sie zaczelo:
-czas oczekiwania na serwer:
prawie tydzien (czyzby nie bylo sprzetu?)
-po 3 dniach - serwer polegl na caly dzien
Co wiecej, gdybym nie zglosil usterki - lezalby pewnie to tej pory
Usterka rozwiazana rano (zglosilem okolo 2), w miedzyczasie dostalem maila, ze ekipa z Francji nie znalazla usterki, po godzinie drugi - znalezlismy usterke...
Dzisiaj... kolejny down:(
Nie potrzebuje wsparcie technicznego, serwerem zarzadzam przez ssh. Nie rozumiem tylko dlaczego moj serwer ma mniejszy uptime od mojego laptopa (przez tydzien dwa dni!!).
Rozumiem, ze plan jest low-cost ale wystarczy nie ruszac i nie powinno sie psuc
Udostepniony monitoring serwerowni pokazuje ,ze w 10 szafach na 100 jest w tym momencie awaria (wykryta przez uzytkownika, bo ich system sprawdza czy serwer stoi po rebootach). Czyli: Jezeli nie odkryjesz usterki - nie zostanie naprawiona. Jezeli 10% szaf posiada uszkodzenia (jeszcze raz powtarzam - odkryte przez uzytkownikow!) To juz jest ponizej standardu.
Az strach na wakacje wyjezdzac, dwa tygodnie downtime.
Generalnie mam nadzieje ,ze sie poprawi ale moje odczucia sa teraz negatywne.
Napisany 01 marzec 2009 - 11:00
do poważnych projektów bałbym się tam kupić serwer no ale przynajmniej cena niska wiec coś za coś a support myślę że z czasem się poprawi
Napisany 11 maj 2009 - 12:20
W sumie przez cały okres miałem tam max. 4 serwery powoli wycofywane przez coraz to nowsze ich wybryki. Został mi tylko jeden, ostatni już, którego szlag trafił w piątek. Priorytet: Krytyczny. Status: Oczekuje na rozpatrzenie i tak od piątku. Zero odpowiedzi na maile, telefonicznie w kółko "zgłoszone do technika", "technik się jeszcze nie odezwał", "nie mogę powiedzieć kiedy coś będzie wiadomo". 4 dni (jak na razie) im zajmuje zrebootowanie serwera z hdd (bo z managera przestało działać).
OVH nie nadaje się na nic, nawet na backupy. Niekompetencja, nieudolność, olewka.
Chyba nic nowego nie napisałem. Jedynie kur*ca mnie strzela jak czytam ich wiadomości w stylu "24h na odpowiedź" ,"mamy support teraz w weekendy" itd. BZDURA, KŁAMSTWO, NACIĄGANIE!
ps. właśnie dostałem wiadomość, że padł dysk i dopiero została zlecona jego wymiana. brak słów. horroru z OVH ciąg dalszy. OVH cz. 4 - powrót żywych trupów.
Napisany 11 maj 2009 - 12:27
To, że te wszystkie te ich "SLA" i pierdoły można o kant .. stołu rozbić to inna sprawa, choć właściwie zależy jak na to spojrzeć - odpowiedź z supportu rzeczywiście najczęściej jest bardzo szybko, gorzej, że nie na temat
www.neteasy.pl
Napisany 11 maj 2009 - 12:37
- mówiłeś, że nazywasz się Keller
- mówiłem, mówiłem, wiele rzeczy mówiłem
Moja firma głównie zajmuje się dostarczaniem/wykonywaniem aplikacji internetowych. I w tej branży zawsze mówiłem: ceny typu zlecenia.przez.net działają na naszą korzyść bo klienci wściekli na niski poziom takich usług wracają do nas po profesjonalne produkty i płacą nam normalne ceny. Tu jest tak samo, większość serwerów została już przeniesiona do innych serwerowni, został się ten jeden który wkrótce zostanie przerzucony do Polski. Problem jest tylko na starcie kiedy to ciężko wytłumaczyć klientowi koszt takiego hostingu i kiedy to on upiera się na takie OVH bo tanio i znajomi mają i jest OK. Co napisał mi ostatni klient mam w podpisie
Napisany 11 maj 2009 - 14:30
Obecnie mogą być wykonywane inne interwencje, średni czas operacji to 30 minut/serwer. Niestety nie możemy podać dokładnego terminu rozpoczęcia interwencji.
Napisany 11 maj 2009 - 14:58
Napisany 11 maj 2009 - 16:12
Napisany 11 maj 2009 - 16:41
Napisany 11 maj 2009 - 16:58
Napisany 11 maj 2009 - 17:20
Napisany 12 maj 2009 - 09:45
Bo też mam lekkie problemy z ovh i zastanawiam się ile jeszcze będą zlewać.
Napisany 12 maj 2009 - 10:09
I NIC. Admin nad tym pracuje, serwer nie bootuje, wszystko się przeciąga w nieskończoność bo system OVH jest zjeb*ny i nie wysyła haseł do KVM/RESCUE albo wysyła je z lagiem. Dzisiaj jest lepiej ale wczoraj od 18:45 do 22 w ogóle nie słał haseł. Obsługa zlewa lub odpowiada nie na temat (znaczy się raz odpowiedziała, tak to brak reakcji).
Napisany 12 maj 2009 - 10:18
Ja to się zastanawiam czy tam trzeba mieć szczęście, kiedyś wymiana dysku chwila... teraz lag.
Co rescue wczoraj sprawdzałem wieczorem i normalnie działało (norma =10/15 min email).
Napisany 12 maj 2009 - 10:37
Co do maili: w ich managerze jest opcja Strona główna > Administracja > Parametry > Historia emaili gdzie można zobaczyć co wyszło i wyeliminować problem poza nimi. Dzięki bogu bo maile z hasłami faktycznie nie przychodzą. Nie mniej wczoraj godzinami czekaliśmy na hasła i nic. Z ustawionego rescue o 18:45 pokazało się o 22:48.
Foto: technik w OVH szuka naszego serwera

A jaki problem u Ciebie?
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zamknięty