Opinie o BudgetVPS.pl
Usługi HitMe.net.pl i BudgetVPS.pl są kierowane do różnych grup docelowych, prezentują różną jakość począwszy od sprzętu / łącz, a skończywszy na SLA i poziomie dostępności BOKu. Ze względu na to stary temat zostaje podzielony.
Poprzedni temat: http://www.webhostin...inie-hitmenetpl
BudgetVPS.pl
- Strona 1 z 5
- 1
- 2
- 3
- Następny
- »
BudgetVPS.pl
Napisany 11 listopad 2009 - 22:18
Serwery VPS: XEN, XEN HVM, OpenVZ
Hosting WWW LiteSpeed WebServer - cPanel 11 PL, kreator stron www!
Markowe serwery dedykowane DELL
Napisany 11 listopad 2009 - 23:08
Brak wsparcia, odpowiedzi na tickety po 1-2 tyg, czasami wogole bez odpowiedzi.
Korzystałem z budgetvps i dałem sobie z tym "serwerem" spokuj.
Lepszy uptime i większą stabilność ma chyba mój serwer w domu. (to nie żart)
Jest to oferta raczej dla desperatów (osób lubiących ryzyko)
Jak napisał sam właściciel budgetvps w jednym z wątków :
BudgetVPS.pl - tanio, bez dodatków, bez gwarancji jakości, bez supportu.
Nie jestem złośliwy ale korzystałem już wielu ofert budgetowych głównie za granicą (USA), i nigdzie nie było tak tragicznie.
Nie polecam.
Napisany 12 listopad 2009 - 01:50
Ostateczna ocena: to trochę takie polskie OVH, świetne parametry sprzętu za niską cenę. ;-) Jak działa to jest super, jak nie działa pozostaje sobie strzelić w łeb, bo na BOK nie ma co liczyć. Nie stawiałbym tam nic poważnego, ale na jakieś amatorskie projekty to dobry wybór.
Napisany 12 listopad 2009 - 15:32
Generalnie jedyny sens jaki ja widze dla tego srodowiska to wykorzystanie jako serwer to pod jakies srodowisko testowe.
Napisany 14 listopad 2009 - 13:11
o 23:26 dostałem odpowiedź
o 00:30 na czacie od razu odpowiedziano na moje dodatkowe pytania/prośby
Czyli komunikacja bywa całkiem niezła.
Serwer mam od lutego. Działa. Nie trzymam tam nic ważnego, ale do testów znakomity.
Napisany 14 listopad 2009 - 15:56
I też pozwolę sobie zacytować pana Marka:
BudgetVPS.pl jest kolejną marką naszej firmy, już drugą zajmującą się serwerami VPS. Ofertę BudgetVPS kierujemy przede wszystkim do osób niewymagających pomocy technicznej w obsłudze serwera VPS, szukających dobrej ceny i wysokiej jakości świadczonych usług.
Napisany 21 listopad 2009 - 00:16
27.10.09- Zakupiłem licencje na DA + instalacja 20 zł netto. Zapłaciłem przez pay pal więc pieniądze dostali natychmiast.
29.10.09- Otworzyłem zgłoszenie w panelu, z pytaniem kiedy mogę się spodziewać instalacji DA.
05.11.09- Wysłałem ponaglenie w tej samej sprawie, bo nie dostałem żadnej odpowiedzi.
06.11.09- O dziwo dostałem odpowiedź. Standardowa regułka że trzeba przeinstalować system, że proponują CentoOS itp.
06.11.09- Odpowiedziałem że chcę mieć zainstalowanego Debiana, bo po prostu jest lepszy dla moich zastosowań.
06.11.09- I w tym momencie wszystko wydawało się ok na VPS została zainstalowana świeża instalka Debiana, ale niestety nic po za tym.
09.11.09- Dwa dni serwer leżał odłogiem bo DA powinien być zainstalowany na "świerzym systemie" a przez dwa dni nikt nie pofatygował się z jego instalacją. Tu muszę przyznać że znudziło mi się bawienie w kotka i myszkę, wniosłem o zamknięcie VPS z końcem okresu rozliczeniowego, i poprosiłem o zwrot opłaty za DA, bo z jakiej racji mam płacić za niewykonaną usługę.
20.11.09- Do tej pory brak odzewu ze strony Hitme, jednak wieczorem dostałe rachunek za miesięczną licencję DA który domniemanie jest zainstalowany na serwerze VPS który już nie działa.
Muszę przyznać że nie spotkałem się jeszcze z taką sytuacją. W firmie w której mam obecnie VPS DA miałem zainstalowanego w ciągu 48 godzin.
Napisany 21 listopad 2009 - 10:27
Zapłać za obsługę to Ci to zrobią, wykup pakiet zarządzany to tez Ci to zrobią.
Tak ciężko zdać sobie sprawę z tego że to właśnie Ty jesteś adminem serwera i sam musisz nim zarządzać? Co Firma ma do tego?
Ehhh dzieci... Za 30 lat będę się bał wyjść na ulice wieczorem...
Hosting zapewnia ViHost.pl
Napisany 21 listopad 2009 - 10:42
JarekMk, o 21 listopad 2009 - 10:27, powiedział:
Zapłać za obsługę to Ci to zrobią, wykup pakiet zarządzany to tez Ci to zrobią.
Tak ciężko zdać sobie sprawę z tego że to właśnie Ty jesteś adminem serwera i sam musisz nim zarządzać? Co Firma ma do tego?
Ehhh dzieci... Za 30 lat będę się bał wyjść na ulice wieczorem...
Zapłącił 20 zł za instalację, support potwierdził przyjęcie zlecenia więc może by to ogarnęli - pomijam fakt że pewnie to chodziło o ./setup.sh bo co za te pieniądze oczekiwać, ale powinno być gotowe.
p.s. Zaraz Marek pewnie napisze, że użytkownik kłamie i nie ma racji, postraszy go coś w stylu "mam nadzieję, że ma PAn na to dowody" itd. bo z tego co widze ich userzy mają tylko i wyłącznie wirtualne problemy
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.
Napisany 21 listopad 2009 - 10:50
Najdmen, o 21 listopad 2009 - 10:42, powiedział:
Tak chodziło tylko o ./setup.sh, zresztą w tej cenie wyobrażałem sobie nic innego. Gdybym dostał dane CID i LID to sam bym sobie zainstalował panel bez niczyjej łaski.
Napisany 21 listopad 2009 - 11:08
kriss83, o 21 listopad 2009 - 10:53, powiedział:
Napisany 21 listopad 2009 - 11:38
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost
Napisany 21 listopad 2009 - 11:55
Swoją drogą dziwna polityka tej "firmy". Nałapać klientów na 1 miesiąc aby zapłacili i tyle.
Napisany 23 listopad 2009 - 19:55
Napisany 23 listopad 2009 - 20:37
Napisany 23 listopad 2009 - 22:50
Napisany 24 listopad 2009 - 13:25
Napisany 24 listopad 2009 - 17:28
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników