[opinie] GlowaNet.pl
[opinie] GlowaNet.pl
Napisany 14 listopad 2011 - 18:08
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!
Napisany 14 listopad 2011 - 20:58
Napisany 14 listopad 2011 - 21:05
inzaghi89, o 14 listopad 2011 - 20:58, powiedział:
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 15 listopad 2011 - 10:38
Wczoraj po 23 nastąpił kontakt, przeproszono mnie, domenę odnowiono i zaproponowano rekompensatę.
Jednak niesmak pozostał, dobrze że zostało jeszcze 2 dni bo po tym terminie domena trafiła by do "czyśćca" a potem na rynek.
Ponoć zawinił "system". Co mogę zasugerować firmie to poważniejsze podejście do kontaktu z klientem. Nie wiem czy jak bym nie napisał tu postu czy byłby odzew ze strony * Firma nie uzyskała akceptacji WHT *.
Napisany 15 listopad 2011 - 23:24
Jak wielkie było moje zdziwienie gdy rano, 30 października podczas ładowania mojego forum otrzymałem komunikat że nie odnaleziono strony... No nic, pomyślałem że to przejściowe, bo i mój ISP lubi coś zepsuć raz na jakiś czas.
Czekam dzień, piszę do kolegi żeby sprawdził czy jemu działa strona - niestety nie.
Więc leci ticket do pomocy technicznej hosta.
Wiadomości został nadany priorytet "Wysoki", jednak to bez znaczenia. 24 godziny później nadal zero oznak życia ze strony supportu. Dopiero gdy się upomniałem o jakąkolwiek odpowiedź uzyskałem "proszę o cierpliwość, wkrótce je przedłużymy". No chol**a jasna...
No ale cóż mi pozostaje, muszę czekać. Mija kolejny dzień - a moje strony wciąż nie są dostępne dla użytkowników.
Następnego dnia (31.10.2011) czekam cierpliwie. W końcu "wkrótce" powinno nastąpić... wkrótce.
Wieczorem posłałem kolejny ticket. Support chyba zaliczył rekordowo szybki czas odpowiedzi, bo pracownik wysłał odpowiedź i aktywował obie domeny w ciągu 2 minut.
Jedna byłę mciekaw dlaczego taka sytuacja wystąpiła. Jakie było moje zdziwienie, gdy nie otrzymałem żadnego wytłumaczenia. Nic.
Tylko to że nie jest to moja wina. Żałosne.
Jedno jest pewne - raczej nic oraz nikt nie przekona mnie abym wykupił cokolwiek w tej firmie. Teraz korzystam z usług unixstorm.org i raczej to się już nie zmieni.
Life, o 15 listopad 2011 - 10:38, powiedział:
Widzisz, chociaż zaproponowano coś żeby wynagrodzić te problemy. U mnie nic. Jedynie "przepraszamy". Chociaż jeśli nawet cokolwiek chcieli zaoferować to bym nie skorzystał.
Napisany 16 listopad 2011 - 18:16
Post powered by ToFFiK
© All rights reserved Pozdro
Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller
Napisany 18 listopad 2011 - 16:19
W załączniku przesyłam oficjalne stanowisko Grand-Host (GH) w sprawie * Firma nie uzyskała akceptacji WHT * i wyłudzenia. Sprawa trafiła do Krajowego Rejestru Długów, w przypadku nie spłacenia należności, które będzie ściągało BIG, wszczynane jest postępowanie sądowe. Dłużnik który jest dopisany do KRD traci zdolność na 10 lat do różnych funkcji m.in. brak możliwości dostępu do internetu, telefonu na abonament, zdolności kredytowej, karty kredytowej, zakupu różnego rodzaju sprzętu na raty i wiele innych które są w załączonym dokumencie.
Pozdrawiam serdecznie,
Andrzej Wywrocki
Wiadomość została wysłana 3 tygodnie temu na: admin@webhostingtalk.pl niestety nie została umieszczona na Forum. Przeciwko * Firma nie uzyskała akceptacji WHT * prowadzone jest postępowanie windykacyjne mające na celu ściągnięcie należności wierzyciela od dłużnika.
Załączone pliki
Ten post był edytowany przez GrandBB dnia: 18 listopad 2011 - 16:20
Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl
Napisany 18 listopad 2011 - 18:12
Co do problemów firmy - no cóż, każdy sam odpowiada za swoje błędy. Jeśli wina zostanie udowodniona to musi być i kara. Jednak życzyłbym właścicielowi, aby uporał się ze wszystkimi sprawami i utrzymał firmę na rynku. Dlatego, że pomimo tylu klientów, piszących do niego z różnymi sprawami, zawsze czułem się, jakbym był tylko tym jednym, jakby moje problemy były też jego problemami.
Mój serwis nie należy do lekkich (ponad 10% cpu, w porywach 20% - mój limit 15%) jednak pomimo dość liberalnej polityki w kwestii obciążenia maszyny, pracuje ona bardzo stabilnie. Nigdy nie usłyszałem, że sprawiam kłopot z serwerem - nawet przy ponad 200 aktywnych osobach w jednym momencie na skrypcie przema z odpalonym ajaxowym shoutboxem i setkami postów pisanych w ciągu godziny. Jaka inna firma zapewni mi podobne warunki za 400 zł netto rocznie? Wraz z indywidualnym supportem zawsze chętnym do pomocy?
Napisany 18 listopad 2011 - 18:59
GrandBB, o 18 listopad 2011 - 16:19, powiedział:
Każdego dłużnika będziesz ogłaszać na wht i dodawać pisma z krd z pełnymi danymi osobowymi ?
Zdajesz sobie sprawę z tego - że to krd ma prawo opublikować w/w dane w monitorze a nie TY GDZIE SIĘ DA i JAK się da ?
Mało tego "będzie postępowanie" nie oznacza "było i jest coś zasądzone" - hamuj ... nie wiem co tam za romans jest między Tobą a Główką, ale jak się nie otrząśniesz to nie tylko Główka będzie się tłumaczyć.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.
Napisany 18 listopad 2011 - 19:20
GrandBB, o 18 listopad 2011 - 16:19, powiedział:
To żeś mu 'pojechał'... normalnie koniec świata dla Głowy
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.
Napisany 18 listopad 2011 - 19:37
Zdajesz sobie sprawę z tego - że to krd ma prawo opublikować w/w dane w monitorze a nie TY GDZIE SIĘ DA i JAK się da ?
Mało tego "będzie postępowanie" nie oznacza "było i jest coś zasądzone" - hamuj ... nie wiem co tam za romans jest między Tobą a Główką, ale jak się nie otrząśniesz to nie tylko Główka będzie się tłumaczyć.
Najwyższa instancjo webhostingtalk.pl
Dane zawarte w piśmie są tutaj: http://glowa.net.pl/kontakt.html
I tutaj: http://grand-host.pl/kontakt/
I jeszcze tu: http://www2.krd.pl/
Popełniłem straszne przestępstwo skarzą mnie na to na 300 lat wiecznej tułaczki w około routerów sieci WHT.
Najlepiej będzie jak pozostanę na neutralnym gruncie i nie będę komentował Pana decyzji, wypowiedzi na tym Forum czy dogryzania komuś, zejdę Panu z drogi. Może kiedyś dane Nam będzie wspólnie się spotkać i pośmiać z tego.
Ten post był edytowany przez GrandBB dnia: 18 listopad 2011 - 19:39
Napisany 18 listopad 2011 - 19:46
odpowiednia instytucja w tej sprawie podobnie z oszustwami, wyłudzeniami jak zwał tak zwał - tylko o to mi chodzi, Tobie się na prawdę coś za dużo wydaje
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.
Napisany 18 listopad 2011 - 19:51
Forum to miejsce wolnych wypowiedzi (no mam taką nadzieję), o ile trzyma się pewnych granic.
Czasami lepiej wziąć zimnego Żywca i iść pooglądać polską reprezentację bez orzełka jak dostaje po plecach z reprezentacją Wysp Wielkanocnych.
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 18 listopad 2011 - 20:02
GrandBB, o 18 listopad 2011 - 19:37, powiedział:
Dane zawarte w piśmie są tutaj: http://glowa.net.pl/kontakt.html
I tutaj: http://grand-host.pl/kontakt/
I jeszcze tu: http://www2.krd.pl/
Popełniłem straszne przestępstwo skarzą mnie na to na 300 lat wiecznej tułaczki w około routerów sieci WHT.
Może być, zależy co głowa z tym zrobi
Żródło:
USTAWA z dnia 16 kwietnia 1993 r.o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji
Działasz ewidentnie na szkodę konkurencji naruszając dobre obyczaje i interesy innego przedsiębiorcy
O odpowiedzialności karnej (i) lub cywilnej poczytaj i skonsultuj się z kancelarią bo możesz mieć poważne kłopoty...
Napisany 18 listopad 2011 - 20:04
Panie Pawle z ionic, ja po prostu chcę być uczciwym człowiekiem, który prowadzi zupełnie legalny i uczciwy biznes. A w takim biznesie nie ma miejsca na nierzetelnych kontrahentów.
Irku akurat jestem jednym z tych typów facetów, którzy nie lubią piłki nożnej, jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło, wolę WRC i sok bananowy, ewentualnie magnusa: http://www.browar-jagiello.pl/
www.biznes-host.pl, o 18 listopad 2011 - 20:02, powiedział:
Dobrze już dobrze. Jak dostanę kwity z wyrokiem sądowym wówczas napisze do Pana Bartka żeby zamieścił na Forum i po problemie, czy tak?
Napisany 18 listopad 2011 - 20:05
www.mzone-net.eu, o 18 listopad 2011 - 19:51, powiedział:
I tym pięknym akcentem zamykamy temat
Napisany 18 listopad 2011 - 21:32
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 18 listopad 2011 - 21:41
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!
Napisany 18 listopad 2011 - 22:37
theqkash, o 18 listopad 2011 - 21:41, powiedział:
To po co sobie posty nabijasz i bezcelowo mieszasz w temacie?
SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zamknięty