Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

[opinie] GlowaNet.pl

434 odpowiedzi na ten temat

[opinie] GlowaNet.pl

#21 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 310 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 23 luty 2010 - 23:52

@Lukasamd: dziwne, że polecono Ci linuxpl zamiast prohostu.
Jakiś czas temu, gdy kończył mi się abonament w prohoście i rozważałem przenosiny do linuxpl, odradzono mi tego.
Faktem jest, że w prohost odpowiadają błyskawicznie, lecz nie zawsze rozwiązują problem :)

#22 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 368 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Tkacz

Napisany 24 luty 2010 - 00:04

Nie mi, ja tylko czytałem temat, możliwe że właśnie twój :)
W przeciągu ponad 1.5 roku współpracy wysłałem do prohost już 107 ticketów - zawsze odpowiedź była pomocna, kilka razy uratowano mi cztery litery.

Czy warto dopłacać... Trudno powiedzieć, tak naprawdę pakiety nie licząc obciążenia cpu lepiej wypadają chyba w prohost (przez plany rosnące mam już 13gb miejsca i ponad 320gb transferu na miech). IMO nie ma znaczenia czy problem jest blachy i jaki jest jego priorytet - powinien zostać rozwiązany (odpowiedź) gdy tylko się da.
SafeGroup.pl - Wszystko o bezpieczeństwie komputerowym
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost

#23 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 310 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 24 luty 2010 - 00:09

Mnie niestety odmówiono pomocy, ponieważ "nie opłaca się resetować serwera dla jednej osoby" [problem ze wskazaniami zajętego miejsca w DA].
Niestety w planach z DA parametry nie rosną ;/
Ale już nie OT, bo to temat odnośnie Glowanet.pl :)

#24 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 24 luty 2010 - 00:40

gdy tylko się da.
Zostało to uczynione.

Mnie niestety odmówiono pomocy, ponieważ "nie opłaca się resetować serwera dla jednej osoby" [problem ze wskazaniami zajętego miejsca w DA].
To Najdek Tobie napisał, że wcale nie trzeba restartować :)

#25 Wojtek123

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 127 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Wojtek

Napisany 04 marzec 2010 - 19:38

Witam.
Korzystam od kilku dni z usług Adama.
Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony. Forum chodzi jak nigdy dotąd, Mysql to po prostu rakieta jak i cpanel, wszystko chodzi bardzo szybko i sprawnie.
Polecam!
Reksio - moje serwery gier.
Nie polecam:

#26 dxs

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 11:11

Rozważam właśnie przeniesienie swojego hostingu (kilka niewielkich stron + parę baz) do Glowanet.pl. Jednak najważniejsza jest dla mnie poczta, więc pytanie do klientów, którzy mają dłuższy staż u nich :P Czy zdarzają się sytuacje, że maile nie przechodzą w jedną bądź w drugą stronę, czy też są kwalifikowane jako spam (na podstawie domen lub adresów IP) przez obce serwery? Chodzi mi tutaj głównie o sytuacje, gdy wysyłacie maile, nie docierają one do odbiorców, a wy nie dostajecie jakiejkolwiek informacji o tym.

#27 Marek607

Weteran WHT

• Wikipedysta
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 873 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 11 marzec 2010 - 15:08

U mnie jak do tej pory jest w porządku i nigdy nie mialem problemów z pocztą , a dosyć często korzystam z poczty na swojej domenie :P
Najlepszy hosting, serwery VPS, serwery dedykowane oraz domeny - zapraszam na LiveChat. :)

#28 statys

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 16:03

Poczta działa jak najbardziej OK.
Sam wysyłam dużo maili i jeszcze nie zdarzyło mi się, aby coś nie zostało doręczone.

#29 dxs

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 16:29

Wielkie dzięki za opinie :P Założyłem konto na miesiąc, w weekend przeniosę część poczty i zobaczymy :P

#30 misiekb

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Imię:Michał

Napisany 12 marzec 2010 - 20:41

Mam konto od około tygodnia. Może nie jest to zbyt długi okres czasu, ale póki co mogę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony. Hosting działa bez zarzutów, świetnie chodzą bazy mysql - zero problemów. Maile dochodzą.
Gorąco polecam ;)

#31 schriker

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 17 marzec 2010 - 15:24

Witam ! Nie wiem co jest, czy to moja wina czy serwera ale może ktoś ma podobny problem.

Posiadam usługę "Biznes 1" od 2 miesięcy i wszystko było ok. Aż do tej pory, Najpierw stronka i portal znajdowały się na serwerze "szafir" i od niedawna podczas wchodzenia na forum pojawiał mi się błąd ogólny:

http://img202.images...01/screenna.jpg

myślę pewnie jakiś błąd w skrypcie bo forum ma:

"Wszystkich postów: 64 • Wszystkich tematów: 22 • Wszystkich użytkowników: 17"

Więc myślałem ze jakieś przeciążenia odpada. Aha i błąd pojawiał się tylko gdy wchodziłem na główną stronę forum jeżeli wszedłem do jakiegoś tematu bezpośrednio, to wszystko było ok ! Zaktualizowałem więc forum do najnowszej wersji lecz nadal to samo, po napisaniu ticketa pan Adam zdecydował o przeniesieniu mojego konta na serwer "Burtszyn" ok czemu nie, jeśli ma pomóc, ale wydaje mi się, że nic z tego :/ Forum działa, ale z portalem teraz dziej się coś dziwnego gdy wchodzę do PA na stronie pojawia się komunikat

http://img262.images...1/screen2fl.jpg

( wydaje mi się że coś podobnego jak na forum) ale PA działa poprawnie a komunikat znika gdy wyjdę z PA :/ Co jest trochę uciążliwe gdyż stronkę odwiedza ok. 3 000 UU a artykuły są dodawane dość często nawet 30-90 dziennie.

Jeśli ktoś miał podobny problem i wie jak temu zaradzić i z czego się ob bierze (wina skrypty/serwera) to proszę o pomoc. Z góry dziękuje :)

#32 maxuploadpl

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 18 marzec 2010 - 08:02

Ja ten błąd z screena nr. 1 również mam na phpbb3 + Adv Managment mod (0 userów na forum). Pisałem ticketa, ale ponoć wszystko ze strony usługodawcy jest ok.
Poza tym hosting działa bardzo dobrze.

#33 Prohost

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 903 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 18 marzec 2010 - 10:45

Ten błąd wskazuje na to, że nie możesz użyć 200mb pamięci bo jej nie ma dostępnej. Jeśli skrypt tyle używa to trochę przesada.

Drugi błąd to brak pamięci na serwerze w danym momencie.

@problem ze wskazaniem zajętości dysku
Jeśli się nie zna specyfiki problemu to po co komentować. Jeśli wystarczyłoby przeliczyć quota to by to było zrobione.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#34 misiekb

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Imię:Michał

Napisany 18 marzec 2010 - 22:29

Według mnie oba te problemy to nie wina hostingu.
Jak dobrze pamiętam, wystarczyłoby zmienić limity w niektórych plikach PHP.
Ale ekspertem nie jestem więc nie jestem na 100% pewny...

#35 kszychooo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 17:46

szkoda, ze w glowaNET maja takie male ograniczenia co do ilosci baz danych ;)
gdyby chociaz 3->10 5->20 ;)

#36 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3214 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 24 marzec 2010 - 18:27

Zobacz postkszychooo, o 24 marzec 2010 - 17:46, powiedział:

szkoda, ze w glowaNET maja takie male ograniczenia co do ilosci baz danych ;)
gdyby chociaz 3->10 5->20 ;)

Każda porządna firma ma ograniczenia, to nic nowego.

Szukasz nielimitowanego hostingu, napewno jest ich wiele, jednak z działaniem nie zawsze na 100%. :)

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| W naszej ofercie już serwery w Polsce |

#37 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 368 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 18:50

Z tego co widzę, to ograniczenia w ilości baz są do pakietu Starter+, który kosztuje 57zł / rok...
Jak dla mnie, to i tak za taką cenę możliwości są naprawdę duże.

#38 kszychooo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 20:09

Zobacz postMZone Group, o 24 marzec 2010 - 18:27, powiedział:

Każda porządna firma ma ograniczenia, to nic nowego.
Szukasz nielimitowanego hostingu, napewno jest ich wiele, jednak z działaniem nie zawsze na 100%. ;)
Tylko co za roznica, ze mam jedna baze z prefiksami czy kilka bez prefiksow ;)
Chodzi tylko o wygode korzystania !

Zobacz postlukasamd, o 24 marzec 2010 - 18:50, powiedział:

Z tego co widzę, to ograniczenia w ilości baz są do pakietu Starter+, który kosztuje 57zł / rok...
Jak dla mnie, to i tak za taką cenę możliwości są naprawdę duże.
bez ograniczej jest od pakietu "light", ktory jest za 95zl :-)

#39 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 368 postów

Napisany 24 marzec 2010 - 20:17

No to napisałem, do którego są ograniczenia, a nie od którego ich nie ma ;)

Druga sprawa: jest kolosalna różnica, czy masz wiele baz (i wielu userów do nich) czy 1 bazę, kilka prefiksów i wiele serwisów.
W tym drugim wypadku ew. atak na jeden z serwisów = potencjalne zniszczenia danych z mysql na wszystkich.
Czy bezpieczeństwo nie stanowi różnicy? ;)

#40 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3214 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 24 marzec 2010 - 20:49

Tylko co za roznica, ze mam jedna baze z prefiksami czy kilka bez prefiksow ;)
Chodzi tylko o wygode korzystania !

Wyobraź sobie, że nie ma żadnych limitów na serwerze. Taki serwer byłby "zajeżdżony" w kilka dni. Właśnie przez swoich nadgorliwych klientów.
Często potem Ci klienci narzekają/narzekaliby na hosting, serwer etc. Wina oczywiście nie po stronie zastosowanych skryptów, tylko administratorów hostingu.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| W naszej ofercie już serwery w Polsce |

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników