Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] GlowaNet.pl

434 odpowiedzi na ten temat

[opinie] GlowaNet.pl

#401 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 668 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 19 listopad 2011 - 00:19

Bo liczyłem, że coś dotarło do co niektórych, a że tak powiem wygląda na to, że stało się wręcz odwrotnie. Also kończę całkowicie komentowanie i czytanie postów GH, bo widzę poziom taki jak wspomniałem wyżej, teraz tylko czekać aż się poskarży rodzicom i o tym napisze na WHT.
I żeby było jasne - w GN nie mam ani pół usługi obecnie zaś sam poziom ich świadczenia oceniam niezbyt dobrze.
Tyle ode mnie.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#402 Marek607

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1045 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 20 listopad 2011 - 08:55

na @ mi przyszlo:

Witam Państwa serdecznie,

W związku z nieprawdziwymi doniesieniami naszej konkurencji o rzekomym bankructwie lub
zamknięciu firmy, pragniemy poinformować wszystkich klientów, że:

1. Informacje o bankructwie lub zamknięciu firmy są nieprawdziwe. Konkurencja celowo
rozpowszechnia plotki.
2. W sprawie KRD najprawdopodobniej doszło do przestępstwa próby wyłudzenia pieniędzy-
otrzymywaliśmy rachunki, które w żaden sposób nie pokrywały się z naszymi zobowiązaniami
z umów - a te zostały wpisane do rejestru.
3. Wszelkie e-maile, które Państwo otrzymują z nieprawdziwymi informacjami to SPAM i
nieudolna próba wciskania na siłę Państwu swojej usługi. Konkurenci szukają drastycznych
rozwiązań, w celu przejęcia klientów, których nie mogą przekonać do siebie ofertą.

Ostatnio zdarzały się problemy z rejestracją i odnowieniami domen, dodatkowo niektórzy z Państwa
nie mają przetransferowanych do nas domen. Przypominamy, iż po transferze należy podać nam
kod AUTHINFO, w przeciwnym wypadku domena nie zostanie przetransferowana do naszego
rejestratora. W razie wystąpienia jakichś niedogodności prosimy od razu kontaktować się z nami, nie
jest tak, jak niektórzy nam zarzucają, że w przypadku problemu nic nie robimy- nawet jeśli nie da się
go rozwiązać proponujemy rekompensaty.

Przypominamy o trwającej cały czas promocji „trzy, za dwa - opłacając hosting na 2 lata, otrzymujemy 3”.

W razie dodatkowych pytań prosimy napisać ticket.

Pozdrawiam,
Adam Głowiński

Ten post był edytowany przez Marek607 dnia: 20 listopad 2011 - 08:55

Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#403 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2470 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 20 listopad 2011 - 19:56

2. W sprawie KRD najprawdopodobniej doszło do przestępstwa próby wyłudzenia pieniędzy-
otrzymywaliśmy rachunki, które w żaden sposób nie pokrywały się z naszymi zobowiązaniami
z umów - a te zostały wpisane do rejestru.
I kto tu kłamie? :D A może GH dostał serwer na tzw "krzywy ryj"?
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#404 www.biznes-host.pl

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 162 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:09

Zobacz postMiłosz, o 20 listopad 2011 - 19:56, powiedział:

I kto tu kłamie? Dodany obrazek A może GH dostał serwer na tzw "krzywy ryj"?

Nie bardzo rozumiem,

skoro GH zamawiał serwer od Głowy, to chyba GH powinien za niego płacić, a więc idąc za logiką to GH co najwyżej za ten serwer mógłby trafić do KRD (bo on ma zobowiązania wynikające z dzierżawy)

A skoro GH podał Głowę do KRD to mu coś sprzedawał (lub chciał) i Głowa za to nie zapłacił. Skoro tak daleko poszło to wypadałoby poinformować co to za usługi sprzedawał i nie dostał za nie zapłaty...

#405 mSurf.eu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1173 postów
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Kapica

Napisany 20 listopad 2011 - 20:16

Z tego co wyczytałem wcześniej (w innym wątku) to GH zapłacił z góry na rok albo dwa, ale mogę się mylić.

#406 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2470 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:18

Biznes-Host, choinki spadłeś chyba Dodany obrazek

GH kupił u Głowy kimsufa za bodajże jakieś 11k z licencjami cpanel i whmcs (chyba) na dwa lata. Po miesiącu, czy tam dwóch okazało się, że Głowa "zapomniał" zapłacić za serwer. Co za tym idzie OVH zablokowało serwer GH i serwer ten leżał około 1 dnia. A taka sytuacja powtórzyła się parokrotnie.
A, że GH dostał na firmę dofinansowanie, to napewno otrzymał od Głowy fakturę za ten serwer + licencje.

#407 www.biznes-host.pl

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 162 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:21

Zobacz postmSurf.eu, o 20 listopad 2011 - 20:16, powiedział:

Z tego co wyczytałem wcześniej (w innym wątku) to GH zapłacił z góry na rok albo dwa, ale mogę się mylić.

Ale to nie ma znaczenia

Jak kupujesz coś to ten ktoś nigdy nie będzie Twoim dłużnikiem i nie możesz go podać do KRD
Więc by były przesłanki do wpisu do KRD musisz mieć pewność, że ktoś Ci jest winny jakieś pieniądze za towary/usługi itp.

Więc by podać kogoś do KRD musisz być sprzedawcą, nie nabywcą!

Skoro

Zobacz postMiłosz, o 20 listopad 2011 - 20:18, powiedział:

Biznes-Host, choinki spadłeś chyba Dodany obrazek

GH kupił u Głowy kimsufa za bodajże jakieś 11k z licencjami cpanel i whmcs (chyba) na dwa lata. Po miesiącu, czy tam dwóch okazało się, że Głowa "zapomniał" zapłacić za serwer. Co za tym idzie OVH zablokowało serwer GH i serwer ten leżał około 1 dnia. A taka sytuacja powtórzyła się parokrotnie.
A, że GH dostał na firmę dofinansowanie, to napewno otrzymał od Głowy fakturę za ten serwer + licencje.

No wytłumacz mi proszę czy jak kupisz u mnie serwer i za niego zapłacisz to czy możesz mnie podać do KRD jako Twojego dłużnika? Dodany obrazek
Więc nie o ten serwer pewnie chodzi.

#408 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2470 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:39

Zobacz postwww.biznes-host.pl, o 20 listopad 2011 - 20:21, powiedział:

No wytłumacz mi proszę czy jak kupisz u mnie serwer i za niego zapłacisz to czy możesz mnie podać do KRD jako Twojego dłużnika? Dodany obrazek
Więc nie o ten serwer pewnie chodzi.
Jak kupie u Ciebie serwer z OVH za 5k na rok, a Ty będziesz pośrednikiem, to licze na to, że zapłacisz za niego za cały rok. No nie? A nie, że po miesiącu okaże się, że serwer jest wyłączony z powodu braku płatności. I po kolejnym miesiącu się to powtarza, i po kolejnym.. Potem była jakaś akcja, że GH się wyniósł od Głowy i chciał zwrotu kasy.

#409 www.biznes-host.pl

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 162 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:45

Zobacz postMiłosz, o 20 listopad 2011 - 20:39, powiedział:

Jak kupie u Ciebie serwer z OVH za 5k na rok, a Ty będziesz pośrednikiem, to licze na to, że zapłacisz za niego za cały rok. No nie?
To zależy na co się umawiamy. Możemy się umówić, że ja to opłacam co miesiąc lub płace jednorazowo, nie ma domyślnej formuły.

Jak ja kupię u Ciebie serwer na rok to nie interesuje mnie czy Ty za ten serwer zapłacisz za rok czy będziesz płacił co miesiąc, dla mnie ma działać rok ;)

Zobacz postMiłosz, o 20 listopad 2011 - 20:39, powiedział:

A nie, że po miesiącu okaże się, że serwer jest wyłączony z powodu braku płatności. I po kolejnym miesiącu się to powtarza, i po kolejnym.. Potem była jakaś akcja, że GH się wyniósł od Głowy i chciał zwrotu kasy.

No tak i pewnie wystawił rachunek głowie by ten mu oddał kase, tyle że nie wiemy co mieli w umowie więc ani Ty ani ja tego nie roztrząsajmy. Musieliby mieć w umowie jakieś kary umowne by tak GH mógł zrobić, w innym przypadku może być tak jak Głowa pisał. Może lepiej zablokować temat i poczekać na stanowisko GH. Bo takie domysły są bez sensu.

#410 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2470 postów

Napisany 20 listopad 2011 - 20:55

No IMO powinna być pisemna umowa określająca warunki na rzeczy za taką kasę. Ale coś mi się zdaje, że tej umowy nie było ;)
Masz rację, poczekajmy na GH.

#411 Cyprian Bartoń

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 138 postów
  • Firma:cbstudio.eu

Napisany 20 listopad 2011 - 22:19

Wyjaśnię problem KRD. Aby dodać kogoś do rejestru nie koniecznie musisz być sprzedawcą. Sprawa może wyglądać tak, że to nabywca pozywa sprzedawcę jeśli sprzedawca nie wywiąże się umowy kupna-sprzedaży, wszczęte zostanie postępowanie, którego skutkiem będzie wyrok orzekający rekompensatę na rzecz nabywcy. A dopiero nie wypłacenie rekompensaty może umożliwić dodanie sprzedawcy do KRD. Co do samego rejestru to trochę mityczna instytucja. Wiem, że wiele banków i innych instytucji całkowicie ignoruje ten rejestr.

Co do tematu powiem wam, że może czas aby moderatorzy coś z tym zrobili? Kiedy wchodzi tu przeciętny Kowalski aby uzyskać opinię o GNet, łapie się za głowę bo nie wie czy jest na forum dla nastolatków czy na forum z opiniami o hostingach. Panowie żal mi się robi jak na to patrzę, co chwila jakieś wycieczki osobiste, pretensje i spory. Pan od GH, poinformował nas pan o rzekomym wyłudzeniu ze strony GNet i tyle winno wystarczyć. Jeżeli uzyska pan jakiś przełom w sprawie proszę dać znać. Pańskie odczucia i przemyślenia nic nie wnoszą do tematu opinii o GNet więc są zbędne moim zdaniem i zdaniem zapewne wielu. To sprawa między panem a właścicielem GNetu i załatwiajcie je sobie między sobą.

Moja prośba do moderatorów, wydzielcie posty z tego tematu do jakiegoś nowego o "Sporze między GH i GNet" a tu niech będą opinie. Bo naprawdę przykro patrzeć na taki "burdel" na forum.
Pozdrawiam i przepraszam za ostre słowa.

Ten post był edytowany przez Cyprian Bartoń dnia: 20 listopad 2011 - 22:20

#412 statys

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 16:04

Działa komuś cokolwiek prócz strony głównej?

#413 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 26 listopad 2011 - 16:07

Zuzia.* Firma nie uzyskała akceptacji WHT * nie działa, pomimo tego że na ping jest odpowiedź.

#414 Shk

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 505 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 26 listopad 2011 - 16:09

Strona firmowa działa, ale serwery klientów chyba leżą...
https://panel.* Firma nie uzyskała akceptacji WHT */serverstatus.php

Takie rzeczy należy pisać w "Host is down" a nie w opiniach. :)
Hosting : UnixStorm.org, KrDC.pl, Webh.pl
Domeny : MasterNET.pl, Dropped.pl

#415 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1442 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 26 listopad 2011 - 16:14

Pewnie znów nieopłacony serwer w LW...

#416 statys

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 16:17

ale to już drugi raz z rzędu i tylko w sobotę, heh.... :) w poprzednią było dokładnie to samo.

#417 hellix

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 7 postów

Napisany 26 listopad 2011 - 16:24

Dokładnie, znów padło. Nie można polegać na tej firmie. Kontakt tylko sms - telefon wyłączony. Serwer opłacony raczej jest bo tylko: httpd (2.2.19 (Unix)) failed . Dałem się tutaj namówić na serwer u tego człowieka, jednak szczerze nie polecam. Aktualnie nie można nawet wysłać zgłoszenia technicznego. Mam konto na linuxpl i nigdy problemu nie było, mam na webd i tez działa, mam nawet na ovh i też tam działa. A temu zawsze coś się nie uda.

Ten post był edytowany przez hellix dnia: 26 listopad 2011 - 16:25

#418 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3645 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 26 listopad 2011 - 16:26

Oni restartują serwery co chwilę, dosłownie raz na kilka dni.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#419 behemoth

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 311 postów
  • Imię:Jakub

Napisany 26 listopad 2011 - 16:29

FTP działa, więc serwer raczej opłacony Dodany obrazek
--edit: już wszystko działa.

Ten post był edytowany przez behemoth dnia: 26 listopad 2011 - 16:45

#420 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 668 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 26 listopad 2011 - 17:03

Teraz każda awaria w GN to będą podejrzenia "nieprzedłużenia" ?
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników