[opinie] GlowaNet.pl
[opinie] GlowaNet.pl
Napisany 19 listopad 2011 - 00:19
I żeby było jasne - w GN nie mam ani pół usługi obecnie zaś sam poziom ich świadczenia oceniam niezbyt dobrze.
Tyle ode mnie.
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!
Napisany 20 listopad 2011 - 08:55
W związku z nieprawdziwymi doniesieniami naszej konkurencji o rzekomym bankructwie lub
zamknięciu firmy, pragniemy poinformować wszystkich klientów, że:
1. Informacje o bankructwie lub zamknięciu firmy są nieprawdziwe. Konkurencja celowo
rozpowszechnia plotki.
2. W sprawie KRD najprawdopodobniej doszło do przestępstwa próby wyłudzenia pieniędzy-
otrzymywaliśmy rachunki, które w żaden sposób nie pokrywały się z naszymi zobowiązaniami
z umów - a te zostały wpisane do rejestru.
3. Wszelkie e-maile, które Państwo otrzymują z nieprawdziwymi informacjami to SPAM i
nieudolna próba wciskania na siłę Państwu swojej usługi. Konkurenci szukają drastycznych
rozwiązań, w celu przejęcia klientów, których nie mogą przekonać do siebie ofertą.
Ostatnio zdarzały się problemy z rejestracją i odnowieniami domen, dodatkowo niektórzy z Państwa
nie mają przetransferowanych do nas domen. Przypominamy, iż po transferze należy podać nam
kod AUTHINFO, w przeciwnym wypadku domena nie zostanie przetransferowana do naszego
rejestratora. W razie wystąpienia jakichś niedogodności prosimy od razu kontaktować się z nami, nie
jest tak, jak niektórzy nam zarzucają, że w przypadku problemu nic nie robimy- nawet jeśli nie da się
go rozwiązać proponujemy rekompensaty.
Przypominamy o trwającej cały czas promocji „trzy, za dwa - opłacając hosting na 2 lata, otrzymujemy 3”.
W razie dodatkowych pytań prosimy napisać ticket.
Pozdrawiam,
Adam Głowiński
Ten post był edytowany przez Marek607 dnia: 20 listopad 2011 - 08:55
Napisany 20 listopad 2011 - 19:56
otrzymywaliśmy rachunki, które w żaden sposób nie pokrywały się z naszymi zobowiązaniami
z umów - a te zostały wpisane do rejestru.
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 20 listopad 2011 - 20:09
Miłosz, o 20 listopad 2011 - 19:56, powiedział:
Nie bardzo rozumiem,
skoro GH zamawiał serwer od Głowy, to chyba GH powinien za niego płacić, a więc idąc za logiką to GH co najwyżej za ten serwer mógłby trafić do KRD (bo on ma zobowiązania wynikające z dzierżawy)
A skoro GH podał Głowę do KRD to mu coś sprzedawał (lub chciał) i Głowa za to nie zapłacił. Skoro tak daleko poszło to wypadałoby poinformować co to za usługi sprzedawał i nie dostał za nie zapłaty...
Napisany 20 listopad 2011 - 20:16
Napisany 20 listopad 2011 - 20:18
GH kupił u Głowy kimsufa za bodajże jakieś 11k z licencjami cpanel i whmcs (chyba) na dwa lata. Po miesiącu, czy tam dwóch okazało się, że Głowa "zapomniał" zapłacić za serwer. Co za tym idzie OVH zablokowało serwer GH i serwer ten leżał około 1 dnia. A taka sytuacja powtórzyła się parokrotnie.
A, że GH dostał na firmę dofinansowanie, to napewno otrzymał od Głowy fakturę za ten serwer + licencje.
Napisany 20 listopad 2011 - 20:21
mSurf.eu, o 20 listopad 2011 - 20:16, powiedział:
Ale to nie ma znaczenia
Jak kupujesz coś to ten ktoś nigdy nie będzie Twoim dłużnikiem i nie możesz go podać do KRD
Więc by były przesłanki do wpisu do KRD musisz mieć pewność, że ktoś Ci jest winny jakieś pieniądze za towary/usługi itp.
Więc by podać kogoś do KRD musisz być sprzedawcą, nie nabywcą!
Skoro
Miłosz, o 20 listopad 2011 - 20:18, powiedział:
GH kupił u Głowy kimsufa za bodajże jakieś 11k z licencjami cpanel i whmcs (chyba) na dwa lata. Po miesiącu, czy tam dwóch okazało się, że Głowa "zapomniał" zapłacić za serwer. Co za tym idzie OVH zablokowało serwer GH i serwer ten leżał około 1 dnia. A taka sytuacja powtórzyła się parokrotnie.
A, że GH dostał na firmę dofinansowanie, to napewno otrzymał od Głowy fakturę za ten serwer + licencje.
No wytłumacz mi proszę czy jak kupisz u mnie serwer i za niego zapłacisz to czy możesz mnie podać do KRD jako Twojego dłużnika?
Więc nie o ten serwer pewnie chodzi.
Napisany 20 listopad 2011 - 20:39
www.biznes-host.pl, o 20 listopad 2011 - 20:21, powiedział:
Więc nie o ten serwer pewnie chodzi.
Napisany 20 listopad 2011 - 20:45
Miłosz, o 20 listopad 2011 - 20:39, powiedział:
Jak ja kupię u Ciebie serwer na rok to nie interesuje mnie czy Ty za ten serwer zapłacisz za rok czy będziesz płacił co miesiąc, dla mnie ma działać rok
Miłosz, o 20 listopad 2011 - 20:39, powiedział:
No tak i pewnie wystawił rachunek głowie by ten mu oddał kase, tyle że nie wiemy co mieli w umowie więc ani Ty ani ja tego nie roztrząsajmy. Musieliby mieć w umowie jakieś kary umowne by tak GH mógł zrobić, w innym przypadku może być tak jak Głowa pisał. Może lepiej zablokować temat i poczekać na stanowisko GH. Bo takie domysły są bez sensu.
Napisany 20 listopad 2011 - 20:55
Masz rację, poczekajmy na GH.
Napisany 20 listopad 2011 - 22:19
Co do tematu powiem wam, że może czas aby moderatorzy coś z tym zrobili? Kiedy wchodzi tu przeciętny Kowalski aby uzyskać opinię o GNet, łapie się za głowę bo nie wie czy jest na forum dla nastolatków czy na forum z opiniami o hostingach. Panowie żal mi się robi jak na to patrzę, co chwila jakieś wycieczki osobiste, pretensje i spory. Pan od GH, poinformował nas pan o rzekomym wyłudzeniu ze strony GNet i tyle winno wystarczyć. Jeżeli uzyska pan jakiś przełom w sprawie proszę dać znać. Pańskie odczucia i przemyślenia nic nie wnoszą do tematu opinii o GNet więc są zbędne moim zdaniem i zdaniem zapewne wielu. To sprawa między panem a właścicielem GNetu i załatwiajcie je sobie między sobą.
Moja prośba do moderatorów, wydzielcie posty z tego tematu do jakiegoś nowego o "Sporze między GH i GNet" a tu niech będą opinie. Bo naprawdę przykro patrzeć na taki "burdel" na forum.
Pozdrawiam i przepraszam za ostre słowa.
Ten post był edytowany przez Cyprian Bartoń dnia: 20 listopad 2011 - 22:20
Napisany 26 listopad 2011 - 16:04
Napisany 26 listopad 2011 - 16:09
https://panel.* Firma nie uzyskała akceptacji WHT */serverstatus.php
Takie rzeczy należy pisać w "Host is down" a nie w opiniach.
Domeny : MasterNET.pl, Dropped.pl
Napisany 26 listopad 2011 - 16:17
Napisany 26 listopad 2011 - 16:24
Ten post był edytowany przez hellix dnia: 26 listopad 2011 - 16:25
Napisany 26 listopad 2011 - 16:26
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 26 listopad 2011 - 16:29
--edit: już wszystko działa.
Ten post był edytowany przez behemoth dnia: 26 listopad 2011 - 16:45
Napisany 26 listopad 2011 - 17:03
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników

Ten temat jest zamknięty