- (5 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
[opinie] GlowaNet.pl
Napisano 08 listopad 2009 - 22:56
Pozdrawiam.
Napisano 08 listopad 2009 - 22:59
Masz okres testowy na konta, więc bierz i testuj
Napisano 09 listopad 2009 - 15:09
cena=jakość, dobry kontakt, zero problemow, wszystko smiga jak nalezy
Napisano 10 listopad 2009 - 14:15
Napisano 10 listopad 2009 - 14:28
Użytkownik d.v dnia 10 listopad 2009 - 14:15 napisał
Z całym szacunkiem dla Adama, ale nie stawiajmy mu teraz pomnika z marmuru bo miał krzaka i teraz już nie ma i jest legalny,
skoro długo prowadził sprzedaż niezgodnie z przepisami
EOT
Napisano 10 listopad 2009 - 14:44
Pomników nie będę stawiał, bo po pierwsze jest ich już w naszym kraju wystarczająco dużo, a po drugie ogólnie nie znoszę "kultu jednostki", czy jest to Lenin, czy Wojtyła, czy Głowiński...
Napisano 10 listopad 2009 - 14:49
Napisano 20 listopad 2009 - 18:33
Czy naprawdę jest on "bez limitu"* czy przy jakiejś wartości zaczynają się pojawiać problemy?
* - w cudzysłowie, bo wiadomo, nie ma kont zupełnie bez limitu :)
Napisano 20 listopad 2009 - 18:50
"Największy" klient robi 400gb i niema problemu.
Napisano 25 grudzień 2009 - 14:26
Jak przedstawiaja sie opinie na dzien dzisiejszy? Mozna brac czy trzymac sie od Nich z daleka? Dziwi mnie tylko info jakie wyskakuje podczas proby wejscia do strony logowania cPanelu:
Cytat
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem glowanet.pl:2083, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
Zwykle podczas nawiązywania bezpiecznych połączeń witryny
dostarczają zaufanych informacji o tożsamości, dowodząc w ten sposób, że użytkownik łączy się
z właściwym serwerem. W przypadku tej strony tożsamość nie może być jednak zweryfikowana.
edit: wlasnie zauwazylem na ich stronie dopisek :
(należy potwierdzić wyjątek bezpieczeństwa)
wiec k
edit2: Wam tez sie tak strona rozjezdza?
Napisano 25 grudzień 2009 - 15:28
Cytat
Samo podpisany certyfikat. Nic złego.
Cytat
Napisz na PW dokładniej o co chodzi
Napisano 25 grudzień 2009 - 15:32
Użytkownik statys dnia 25 grudzień 2009 - 14:26 napisał
Jak przedstawiaja sie opinie na dzien dzisiejszy? Mozna brac czy trzymac sie od Nich z daleka? Dziwi mnie tylko info jakie wyskakuje podczas proby wejscia do strony logowania cPanelu:
edit: wlasnie zauwazylem na ich stronie dopisek :
(należy potwierdzić wyjątek bezpieczeństwa)
wiec k
edit2: Wam tez sie tak strona rozjezdza?
Zawsze tak jest
Napisano 25 grudzień 2009 - 20:10
Na początku miałem "pecha", bo była awaria dysku niedługo po przeniesieniu bloga na GłowaNET
Pecha w cudzysłowach, ponieważ dostałem w rekompensacie 5 miesięcy za darmo, a od tego czasu wszystko śmiga naprawdę fajnie.
Ostatnio nawet włączono kompresję gzip z poziomu serwera, co jak do tej pory było dla mnie największym problemem.
Jedyne ALE to fakt, że czasami serwer zachowuje się dziwnie - load servera 0,9 a po chwili skacze na 4. Nie wiem czy to normalne, ale w takich momentach da się odczuć wolniejsze ładowanie witryn. Poza tym jest ok, support coraz szybciej odpowiada na tickety.
Jeżeli będzie dalej się tak rozwijać, to chyba przeniosę się tam całkowicie.
Napisano 31 grudzień 2009 - 12:20
Użytkownik lukasamd dnia 25 grudzień 2009 - 20:10 napisał
Na początku miałem "pecha", bo była awaria dysku niedługo po przeniesieniu bloga na GłowaNET
Pecha w cudzysłowach, ponieważ dostałem w rekompensacie 5 miesięcy za darmo, a od tego czasu wszystko śmiga naprawdę fajnie.
Ostatnio nawet włączono kompresję gzip z poziomu serwera, co jak do tej pory było dla mnie największym problemem.
Jedyne ALE to fakt, że czasami serwer zachowuje się dziwnie - load servera 0,9 a po chwili skacze na 4. Nie wiem czy to normalne, ale w takich momentach da się odczuć wolniejsze ładowanie witryn. Poza tym jest ok, support coraz szybciej odpowiada na tickety.
Jeżeli będzie dalej się tak rozwijać, to chyba przeniosę się tam całkowicie.
to ja dorzucę swoje 3 grosze
Napisano 04 styczeń 2010 - 15:50
Napisano 23 luty 2010 - 19:49
Prohost:
11:23 - poszedł ticket
11:29 - jest odpowiedź
Minuta więcej niż w gwarancji, ale nie bądźmy aż tak czepialscy
GłowaNET:
11:06 - poszedł ticket
19:41 - odpowiedzi nadal nie ma
[w obu wypadkach priorytet jako niski]
Ostatnio widziałem temat dotyczący gdzie można przenieść się z prohostu, propozycją było linuxpl. Zdziwiły mnie szczerze opinie mówiące o tym, że pierwsza firma w odczuciu większości osób jest o klasę lepsza (powiedział to nawet N3T5kY
No to czas na podsumowanie:
Polecam, o ile nie macie potrzeby korzystania z supportu
Nie wiem jak polityka taniego hostingu o wysokich parametrach odbije się w tym wypadku na sytuację innych klientów (np. zbyt dużo kont, przeciążone serwery itp.) - póki co problemów nie ma i chwała panu Adamowi za to, ale co będzie dalej?
Może mój post wyda się dziwny, ale po tym jak wywaliłem prawie 2 lata temu naprawdę kupę kasy (jak na moją sytuację w tamtej chwili) na nieznany mi hosting (bo w ogóle nie byłem w temacie) i przekonałem się, że cena = jakość, po prostu wymagam... może zbyt wiele, ale jednak wymagam i wolę mieć wszystko "under control"
Napisano 23 luty 2010 - 23:29
2. Aby poznać odpowiedź na pytanie które zadałeś wystarczy 4 kliknięć
Cytat
A co za problem kupić serwer
Cytat
19:41 - odpowiedzi nadal nie ma
Dodaj też, że ostatnio odpowiedź przyszła po 10 - 20 minutach.
Cytat
11:29 - jest odpowiedź
Jak sam zauważyłeś, cena = jakość, więc policz ile zapłacisz za taki sam pakiet w prohost
pzdr
Adam
- (5 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »