Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

niceshoot.pl

23 odpowiedzi na ten temat

niceshoot.pl

#1 Guitar Guy

Często na forum

• Użytkownicy
  • 74 postów
  • Firma:Jeszcze nie mam ;)
  • Imię:Szymon

Napisany 27 październik 2009 - 20:24

Korzysta ktoś może? Mają całkiem fajną ofertę serwerów VPS. Tylko, że w livenecie siedzą ;)
Człowiek nie zastąpi komputera - nie umie zrobić tysiąca błędów w 1/100 sekundy

#2 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 27 październik 2009 - 20:55

Tak na pierwszy rzut oka

Dysk: 2 x 320 GB SATA II
To jak na VPSy to chyba tam fajny overselling ;)

#3 UPhost.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1158 postów
  • Firma:UPhost
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 27 październik 2009 - 21:05

Zobacz postN3T5kY, o 27 październik 2009 - 20:55, powiedział:

Tak na pierwszy rzut oka

Informacji o wirtualizacji = 0
Informacje o panelu do VPSa = też 0
Oferta typowo overselling'owa i dla dzieci z wiaderko.com....
UPHost.pl - Serwery www, Serwery Reseller, Serwery za SMS, ! VPS od 18,50 zł Miesięcznie Polska lokalizacja ! Intel Xeon X3430 Quad Core w Polsce już od 271 zł miesięcznie ! Internet JEST NASZ !

#4 Wojtek123

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 127 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Wojtek

Napisany 27 październik 2009 - 21:31

OpenVZ, panel autorski, mieli hypervm ale się tego exploita w kloxo przestraszyli. ;)
Reksio - moje serwery gier.
Nie polecam:

#5 Malitek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 331 postów

Napisany 27 październik 2009 - 21:37

Nie bierz ....

D N O
cs-serwery.pl - Hosted by UnixStorm

Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm

taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW

Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW

#6 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 27 październik 2009 - 22:30

"Nice shoot"? Ciekawe co to ma znaczyć.. masakra..

#7 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 28 październik 2009 - 17:33

W momencie, w którym zobaczyłem "urzytkownik" w ich pseudo-regulaminie zrobiło mi się słabo. Rozumiem, że młodzież też chce sobie dorobić, ale mogliby przynajmniej skorzystać ze słownika.

Krótko mówiąc - przychylam się do opinii Maliteka - DNO.

GolGraf - usługi różne

#8 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • 1589 postów

Napisany 29 październik 2009 - 15:34

dla dzieci z wiaderko.com....
Odezwał się pan dorosły hah :) są tam setki ludzi przebijających Twoją inteligencję kilka razy, więc nie wiem jak możesz rzucać takie teksty - oczywiście że zdarzają się "neo", ale wymieniasz teraz jako całość, wiec się zastanów.

@topic - DNO. :)
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

#9 UPhost.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1158 postów
  • Firma:UPhost
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Miodek

Napisany 29 październik 2009 - 15:41

Zobacz postxorg, o 29 październik 2009 - 15:34, powiedział:

Odezwał się pan dorosły hah :) są tam setki ludzi przebijających Twoją inteligencję kilka razy, więc nie wiem jak możesz rzucać takie teksty - oczywiście że zdarzają się "neo", ale wymieniasz teraz jako całość, wiec się zastanów.

@topic - DNO. :)

Może tak może nie sam też nie jesteś alfa i omega a każdy z nas codziennie się uczy czegoś nowego co mu życie przyniesie czyż nie ?
UPHost.pl - Serwery www, Serwery Reseller, Serwery za SMS, ! VPS od 18,50 zł Miesięcznie Polska lokalizacja ! Intel Xeon X3430 Quad Core w Polsce już od 271 zł miesięcznie ! Internet JEST NASZ !

#10 xorg

• WHT Pro
  • 1589 postów

Napisany 29 październik 2009 - 15:55

OT: Nie jestem, ale w przeciwieństwie do Ciebie nie wypowiadam się o innych.

Tutaj -> http://www.forum.wia...t-pl-krzak.html parę słów o nich.

Polecam serwery VPS.

#11 Tenior

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 30 październik 2009 - 12:29

Ja polecam, mam u nich serwer cs i gra się na nim bdb.

#12 Dejavu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów
  • Firma:NiceShoot.pl
  • Imię:Karol

Napisany 02 listopad 2009 - 22:31

Jak widać większość z wypowiedzi jest taka, że: na pewno DNO, na pewno overselling itp mimo, że większość słyszy to z plotek. Nie miałbym nic do powiedzenia, gdyby wasze zarzuty były poparte dowodami, gdybyście faktycznie mieli u nas serwer i w jakiś sposób firma nie wypełniała by swoich obowiązków np: dostarczenia odpowiednio profesjonalnego supportu bądź też dając dla klienta wadliwy / lagujący serwer. Oczywiście jak wszędzie zdarzały się przypadki kiedy mieliśmy problem z pojedynczymi serwerami, jednak sprawy były załatwiane natychmiastowo.

Tak na pierwszy rzut oka
Cytat

Dysk: 2 x 320 GB SATA II

Wiem, że na słowo ciężko uwierzyć jednak zapewniam, że nie będziemy stosować oversellingu. Przykład z dyskami twardymi jedynie może to potwierdzić. Dysk starczy na pewno, ponieważ jak przewidujemy średnia pojemność dysku zakupionego przez klienta raczej nie przekroczy 60GB, to dlatego, że zazwyczaj nasze VPS są kupowane pod serwery gier, a tam dysk nie jest takim dużym priorytetem. Na każdej maszynie w zależności od wybranych przez klientów parametrów stawiamy MAKSYMALNIE 7-9 VPS biorąc w szczególności pod uwagę Load Average maszyny aby nie przekraczał odpowiedniej wartości dla danego procesora, czyli aby każdy z procesów nie musiał "czekać" na swoją kolej. Patrząc na to, jak łatwo wyliczyć przydzielenie dysku twardego nie powinno przekroczyć 500GB, a dostępnego mamy 640GB. Oczywistym jest, że jeżeli okazało by się, że przydzielona ilość dysku jest większa niż ta, którą dysponujemy to byśmy dokupili następny dysk twardy.

Informacji o wirtualizacji = 0
Informacje o panelu do VPSa = też 0
Oferta typowo overselling'owa i dla dzieci z wiaderko.com....

Jakichkolwiek informacji odnoście VPS, jeżeli zapomnieliśmy podać to można dowiedzieć się na LiveSupport, jednak jak już problem został poruszony to mogę napisać tu. Wirtualizacja: OpenVZ, panel zarządzania VPS - własny + panel zarządzania serwerami gier na VPS. Co do oversellingu, powyżej odpowiedziałem już na to przypuszczenie.

OpenVZ, panel autorski, mieli hypervm ale się tego exploita w kloxo przestraszyli. ;)

Racja, muszę przyznać, że mieliśmy początkowo zamiar zainstalować hypervm, jednak po przemyśleniach i w związku z tym exploitem panel hypervm nigdy nie został zainstalowany. Dla bezpieczeństwa klientów napisaliśmy własny panel.

W momencie, w którym zobaczyłem "urzytkownik" w ich pseudo-regulaminie zrobiło mi się słabo. Rozumiem, że młodzież też chce sobie dorobić, ale mogliby przynajmniej skorzystać ze słownika.
Krótko mówiąc - przychylam się do opinii Maliteka - DNO.

Rozumiem to, że taka drobnostka okazała się tak szokująca. Ja osobiście nie zajmuję się regulaminami, ale fakt, gdy spojrzałem na ten błąd to szczerze mi również zrobiło się słabo. Z mojej strony mogę jedynie obiecać, że takich wpadek więcej nie będzie i wszystko będzie dokładnie sprawdzane. Proszę uwierzyć, że gdy trzeba ciągle coś dorabiać w i tak rozbudowanej stronie to można czasem puścić taki błąd. W imieniu NiceShoot przepraszam wszystkich za tą pomyłkę.

#13 xorg

• WHT Pro
  • 1589 postów

Napisany 02 listopad 2009 - 22:54

A istnieje firma sprzedająca VPs'y nie stosująca oversellingu? Nie uwierzę.

Poza tym Wasza stronka wygląda na miarę projektu gimnazjalisty na szkolną lekcję.

Polecam serwery VPS.

#14 Dejavu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 03 listopad 2009 - 07:28

A istnieje firma sprzedająca VPs'y nie stosująca oversellingu? Nie uwierzę.

Jak już wspomniałem nasze serwery VPS w szczególności będą stosowane pod serwery gier, więc nie możemy sobie pozwolić na overselling, ponieważ było by to wtedy odczuwalne od strony klienta. Wszystkie wybrane parametry są parametrami gwarantowanymi.

Poza tym Wasza stronka wygląda na miarę projektu gimnazjalisty na szkolną lekcję.

Obecny wygląd jest tymczasowy, aktualnie trwają już prace nad zupełnie nowym layoutem strony.

#15 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 03 listopad 2009 - 08:07

a dostępnego mamy 640GB.
RAID 0?

#16 Dejavu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 03 listopad 2009 - 08:40

RAID 0?

Tak, RAID 0 typ ten został ustalony indywidualnie z Livenet. Ze względu na szybkość oraz większą ilość dostępnego miejsca. Dla każdego, kto obawia się o swoje dane możemy oferować darmową kopię zapasową.

#17 ktoś

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 195 postów

Napisany 03 listopad 2009 - 08:45

Co to jest "Spam Asystent"? ;)

#18 Dejavu

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 03 listopad 2009 - 08:59

Co to jest "Spam Asystent"? ;)

Dodatek do DirectAdmin. Blokowanie poczty przychodzącej z wybranych adresów. Angielska nazwa domyślna: SpamAssassin, trochę mniej zachęcająco brzmi dosłowne tłumaczenie tego dodatku, dlatego też przetłumaczyliśmy to na własny sposób.

#19 ktoś

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 195 postów

Napisany 03 listopad 2009 - 09:03

Już myślałem, że z moim angielskim słabo. Swoją drogą to odważna teza, że to "dodatek do DirectAdmin".

#20 guziec

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 326 postów
  • Firma:TUROX.PL
  • Imię:Zbigniew
  • Nazwisko:Cofala

Napisany 03 listopad 2009 - 09:06

Zobacz postDejavu, o 03 listopad 2009 - 08:59, powiedział:

[/size][/font][/color]
Dodatek do DirectAdmin. Blokowanie poczty przychodzącej z wybranych adresów. Angielska nazwa domyślna: SpamAssassin, trochę mniej zachęcająco brzmi dosłowne tłumaczenie tego dodatku, dlatego też przetłumaczyliśmy to na własny sposób.
ROTFL - Dobre. Przy okazji bardzo podoba mi się wasz regulamin hostingu - żadnego lania wody, osiem punktów rach ciach ciach. Wszystkie takie powinny być, wtedy może ludzie by je w końcu czytali.

TUROXPL - solidny hosting dla wymagających.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników