niceshoot.pl
niceshoot.pl
Napisany 27 październik 2009 - 20:24
#2 Gość_N3T5kY_*
Napisany 27 październik 2009 - 20:55
Napisany 27 październik 2009 - 21:05
N3T5kY, o 27 październik 2009 - 20:55, powiedział:
To jak na VPSy to chyba tam fajny overselling
Informacji o wirtualizacji = 0
Informacje o panelu do VPSa = też 0
Oferta typowo overselling'owa i dla dzieci z wiaderko.com....
Napisany 27 październik 2009 - 21:37
D N O
Konta WWW i Pakiety Reseller UnixStorm
taniej o 20%? Niemożliwe?! A jednak ! O szczegóły Pisz na PW
Potrzebujesz pieniędzy na UnixStorm.org ? Pisz na PW#6
Napisany 27 październik 2009 - 22:30
Napisany 28 październik 2009 - 17:33
Krótko mówiąc - przychylam się do opinii Maliteka - DNO.
GolGraf - usługi różne
Napisany 29 październik 2009 - 15:34
@topic - DNO.
Napisany 29 październik 2009 - 15:41
xorg, o 29 październik 2009 - 15:34, powiedział:
@topic - DNO.
Może tak może nie sam też nie jesteś alfa i omega a każdy z nas codziennie się uczy czegoś nowego co mu życie przyniesie czyż nie ?
Napisany 29 październik 2009 - 15:55
Tutaj -> http://www.forum.wia...t-pl-krzak.html parę słów o nich.
Napisany 30 październik 2009 - 12:29
Napisany 02 listopad 2009 - 22:31
Cytat
Dysk: 2 x 320 GB SATA II
To jak na VPSy to chyba tam fajny overselling
Wiem, że na słowo ciężko uwierzyć jednak zapewniam, że nie będziemy stosować oversellingu. Przykład z dyskami twardymi jedynie może to potwierdzić. Dysk starczy na pewno, ponieważ jak przewidujemy średnia pojemność dysku zakupionego przez klienta raczej nie przekroczy 60GB, to dlatego, że zazwyczaj nasze VPS są kupowane pod serwery gier, a tam dysk nie jest takim dużym priorytetem. Na każdej maszynie w zależności od wybranych przez klientów parametrów stawiamy MAKSYMALNIE 7-9 VPS biorąc w szczególności pod uwagę Load Average maszyny aby nie przekraczał odpowiedniej wartości dla danego procesora, czyli aby każdy z procesów nie musiał "czekać" na swoją kolej. Patrząc na to, jak łatwo wyliczyć przydzielenie dysku twardego nie powinno przekroczyć 500GB, a dostępnego mamy 640GB. Oczywistym jest, że jeżeli okazało by się, że przydzielona ilość dysku jest większa niż ta, którą dysponujemy to byśmy dokupili następny dysk twardy.
Informacje o panelu do VPSa = też 0
Oferta typowo overselling'owa i dla dzieci z wiaderko.com....
Jakichkolwiek informacji odnoście VPS, jeżeli zapomnieliśmy podać to można dowiedzieć się na LiveSupport, jednak jak już problem został poruszony to mogę napisać tu. Wirtualizacja: OpenVZ, panel zarządzania VPS - własny + panel zarządzania serwerami gier na VPS. Co do oversellingu, powyżej odpowiedziałem już na to przypuszczenie.
Racja, muszę przyznać, że mieliśmy początkowo zamiar zainstalować hypervm, jednak po przemyśleniach i w związku z tym exploitem panel hypervm nigdy nie został zainstalowany. Dla bezpieczeństwa klientów napisaliśmy własny panel.
Krótko mówiąc - przychylam się do opinii Maliteka - DNO.
Rozumiem to, że taka drobnostka okazała się tak szokująca. Ja osobiście nie zajmuję się regulaminami, ale fakt, gdy spojrzałem na ten błąd to szczerze mi również zrobiło się słabo. Z mojej strony mogę jedynie obiecać, że takich wpadek więcej nie będzie i wszystko będzie dokładnie sprawdzane. Proszę uwierzyć, że gdy trzeba ciągle coś dorabiać w i tak rozbudowanej stronie to można czasem puścić taki błąd. W imieniu NiceShoot przepraszam wszystkich za tą pomyłkę.
Napisany 02 listopad 2009 - 22:54
Poza tym Wasza stronka wygląda na miarę projektu gimnazjalisty na szkolną lekcję.
Napisany 03 listopad 2009 - 07:28
Jak już wspomniałem nasze serwery VPS w szczególności będą stosowane pod serwery gier, więc nie możemy sobie pozwolić na overselling, ponieważ było by to wtedy odczuwalne od strony klienta. Wszystkie wybrane parametry są parametrami gwarantowanymi.
Obecny wygląd jest tymczasowy, aktualnie trwają już prace nad zupełnie nowym layoutem strony.
#15 Gość_N3T5kY_*
Napisany 03 listopad 2009 - 08:07
Napisany 03 listopad 2009 - 08:40
Tak, RAID 0 typ ten został ustalony indywidualnie z Livenet. Ze względu na szybkość oraz większą ilość dostępnego miejsca. Dla każdego, kto obawia się o swoje dane możemy oferować darmową kopię zapasową.
Napisany 03 listopad 2009 - 08:45
Napisany 03 listopad 2009 - 08:59
Dodatek do DirectAdmin. Blokowanie poczty przychodzącej z wybranych adresów. Angielska nazwa domyślna: SpamAssassin, trochę mniej zachęcająco brzmi dosłowne tłumaczenie tego dodatku, dlatego też przetłumaczyliśmy to na własny sposób.
Napisany 03 listopad 2009 - 09:03
Napisany 03 listopad 2009 - 09:06
Dejavu, o 03 listopad 2009 - 08:59, powiedział:
Dodatek do DirectAdmin. Blokowanie poczty przychodzącej z wybranych adresów. Angielska nazwa domyślna: SpamAssassin, trochę mniej zachęcająco brzmi dosłowne tłumaczenie tego dodatku, dlatego też przetłumaczyliśmy to na własny sposób.
TUROXPL - solidny hosting dla wymagających.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników