przeniesienie domeny z home
przeniesienie domeny z homeprzeniesienie domeny z home
Napisany 08 lipiec 2009 - 17:43
Mam kupioną domenę pl w home.
Pod koniec lipca wygasa termin jej ważności.
Nie pamiętam już czy mam ją rok czy dwa i czy kupowałem ją w jakieś promocji.
Czy mogę i przede wszystkim czy zdążę ją przenieść do innej firmy?
Napisany 08 lipiec 2009 - 17:51
jeśli chcesz ją przenieść to poproś home o authinfo dla tej domeny i podeślij je do nowej firmy.
edit - powinieneś zdążyć ją przenieść
Napisany 08 lipiec 2009 - 19:55
Przy założeniu, że domenę kupiłem w jakiejś ich promocji, home może robić problemy?
Jakieś pół roku temu robiłem na forum research gdzie warto kupować domeny i wyszło mi, że w ovh. Czy coś się zmieniło? Przenosić do i kupować w ovh?
Napisany 08 lipiec 2009 - 19:59
co do problemów, które może robić home - raczej nie powinni, ale zależy to od regulaminu promocji - czasem masz niby tę rejestrację za 10gr, ale przedłużenie kosztuje np 100zł, a wydanie authinfo możliwe jest dopiero po przedłużeniu domeny na kolejny rok. najlepiej będzie jak po prostu zapytasz się BOK o wydanie kodu authinfo.
Napisany 08 lipiec 2009 - 20:08
Szmanda.info - Consulting, projekt, wdrożenie, administracja.
Napisany 08 lipiec 2009 - 20:12
Napisany 08 lipiec 2009 - 20:40
Kojarzę, że takie coś usłyszałem kilka miesięcy temu na infolinii. Była to albo dobra ściema albo faktyczni tak jest. Lepiej niech się inni na ten temat wypowiedzą
Napisany 08 lipiec 2009 - 20:44
Jest chyba sprzeczne z zasadami NASK?Nie wiem czy przypadkiem nie jest tak, że domenę trzeba transferować przynajmniej 30 dni przed końcem terminu jej ważności
MasterNET.pl od 9 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 09 lipiec 2009 - 07:20
Poprosiłem home o zasady uzyskania kodu authinfo i dostałem informację, że muszę zapłacić 120 zł za cały następny okres.
Więc chyba nie mam wyjścia.
Napisany 09 lipiec 2009 - 07:34
Hrd też tak ma że po 2 latach można otrzymać kod lub wcześniej trzeba płacić 100 zł
Napisany 27 lipiec 2009 - 11:13
Nie wiem czy przypadkiem nie jest tak, że domenę trzeba transferować przynajmniej 30 dni przed końcem terminu jej ważności
Nie ma zadnych takich warunkow jesli chodzi o transfery domen miedzy partnerami NASK.
Domene .pl mozesz przetransferowac nawet po zakonczeniu jej okresu abonamentowego. Wiem, ze Home.pl wykonuje taka operacje na zyczenie klienta, bo sam korzystalem.
Napisany 05 listopad 2009 - 15:45
Po wielu przejściach otrzymałem w końcu kod authinfo z home.
Co teraz? Jak przenieść tę domenę do innej firmy?
Jak przeniesienie domeny ma się do tego że na home mam cały czas serwer z plikami pod tę stronę (wordpress, smf)?
Czy jest na coś powinienem zwrócić uwagę?
Wielkie dzięki za pomoc.
Napisany 05 listopad 2009 - 20:46
- wybierasz firmęCo teraz? Jak przenieść tę domenę do innej firmy?
Jak przeniesienie domeny ma się do tego że na home mam cały czas serwer z plikami pod tę stronę (wordpress, smf)?
Czy jest na coś powinienem zwrócić uwagę?
Wielkie dzięki za pomoc.
- korzystasz z formularza transfer domeny (najczęściej tak się w firmach to nazywa)
- na pewnym etapie poproszą Ci eo wpisanie kodu authinfo
- na maila przypisanego do domeny w bazie whois NASK-u przyjdzie link, który trzeba kliknąć w celu potwierdzenia transferu
- klikasz i cieszysz się z transferu
Przeniesienie domeny nie wpływa w żaden sposób na inne usługi, nadal wszystko działa.
Napisany 07 listopad 2009 - 20:14
Gość_N3T5kY_*
Napisany 10 listopad 2009 - 02:28
Pamiętaj jedynie by u nowego rejestratora, założyć konto na takie same dane jakie masz w obecnej domenie, bo inaczej transfer zakończy się niepowodzeniem.
Nieprawda
Napisany 10 listopad 2009 - 06:18
Napisany 10 listopad 2009 - 09:30
Napisany 10 listopad 2009 - 13:13
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm
Napisany 10 listopad 2009 - 13:57
| www.mzone-net.eu | Serwery Wirtualne | Tanie Serwery VPS | Serwery Reseller | Hosting Dedykowany |
Hosting Dedykowany, serwery zarządzane z panelem i monitoringiem - PROMOCJA
>>Domeny PL: Rejestracja tylko 14.28 PLN Brutto, Odnowienie tylko 55.32 PLN Brutto<<
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników