Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

(Opinia) 24Cast.pl

56 odpowiedzi na ten temat

(Opinia) 24Cast.pl

#41 ithost

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:14

Zobacz postN3T5kY, o 09 marzec 2010 - 21:58, powiedział:

Jak ludzie zobaczą te tematy to będziesz miał dowody na swoim koncie. Albo ich brak.

czyli mianowicie co mają zobaczyć to że nie potraficie udowodnić oskarżeń pod moim adresem?? ps . jest już tylko jeden:)

#42 Shk

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 490 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 09 marzec 2010 - 22:26

Dajcie mu ktoś bana... prosze... :)
Hosting : UnixStorm.org, KrDC.pl, Webh.pl
Domeny : MasterNET.pl, Dropped.pl

#43 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 813 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 09 marzec 2010 - 22:28

Zobacz postithost, o 09 marzec 2010 - 22:14, powiedział:

czyli mianowicie co mają zobaczyć to że nie potraficie udowodnić oskarżeń pod moim adresem??

właściciel tego forum juz Ci udowodnił że klient który Cię wychwala mieszka razem z Tobą?
mało ? nadal głupa rżniesz ?
zauważ w końcu że trafiłeś na forum gdzie jednak większość osób jest w przeciwieństwie do Ciebie dorosłych i przede wszystkim sprawnych umysłowo,
takimi tekstami i brnięciem w to nadal wystawiasz tylko wizytówkę firmie w której imieniu się wypowiadasz,

no chyba że taką promocję masz: "do konta www w okresie zimowym nocleg i korzystanie z neta gratis"

PS napiszę Ci jeszcze raz wyraźnie bo masz chyba kłopot ze zrozumieniem:
zostało udowodnione że założyłeś więcej niż jedno konto na tym forum i podawałeś się za właściciela firmy i równocześnie za zadowolonego klienta tej firmy ( celowo nie piszę Twojej firmy bo nie wierzę że ktoś taki ma swoją firmę ).

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#44 ithost

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:36

hmmm niby jak to zostało udowodnione gdzie bo nie widze podeprzyj swa wypowiedz cytatami z jak to nazywasz dowodów prosze o wyciąg z logów kiedy te ip sie pokrywaly samo słowo własciciela niestety nie jest dowodem chyba ze to forum stoji ponad prawem? niestety takimi tekstami sam sobie wystawiasz opinie bynajmniej nie pozytywna tą oszczerczą gadaniną obliczoną na próbe zniszczenia mojego dobrego imienia co tak cie boli konkurencja? kilku twoich klientów już domnie przeszło od ciebie i nie mieli zbyt dobrej opinii o twoich usługach

#45 statys

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:46

Nie możecie sobie darować dalszej dyskusji w tym temacie? Przecież to już się robi "nóde".

#46 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:46

może jeszcze odciski palców z klawiatury ?

myślisz że to jakieś przemowe forumi komuś się chce bawić jeszcze w logi? wystarczy że IP się pokryło - przynajmniej dla mnie to wystarczy i nie potrzebuję innych dowodów,

forum stoi na takim prawie jakie sobie sam właściciel ustali, ja bynajmniej na jego miejscu
juz dawno bym Ci bana dał, choćby za to że nadal twierdzisz że nie założyłeś więcej niż jedno konto.

Najlepszy tani hosting
stron www.

#47 ithost

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:51

to skoro twierdzi to niech to udowodni co wiara w oszczerstwa na słowo taktyka ala pis towarzystwo wzajemnej adoracji z panem prezesem pewnie nikt sie nie bedzie b awil w logi bo ich nie m a sami o sobie wystawiacie opinie ps.wez sie chlopie nie kompromitu j juz bo to sie robi nudne najlepiej obsrac komus opinie tak poprostu dla zasady bo jest nowy na rynku to mu dowalic nie a co ty bys zrobil jak jabym cie o cos oskarzył i tego nie udowodnil i nadal szedł w zaparte ze tak jest?

#48 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 22:53

Zobacz postithost, o 09 marzec 2010 - 22:51, powiedział:

to skoro twierdzi to niech to udowodni co wiara w oszczerstwa na słowo taktyka ala pis wez sie chlopie nie kompromitu j juz bo to sie robi nudne

ja pier... czy jest tu jakiś psychiatra ?

Najlepszy tani hosting
stron www.

#49 ithost

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 23:05

Zobacz postEdart, o 09 marzec 2010 - 22:53, powiedział:

ja pier... czy jest tu jakiś psychiatra ?

no wlasnie tobie by sie przydał koncza ci sie klienci i cie depresja dopada?

#50 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2093 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 09 marzec 2010 - 23:12

Edart.. nie kłóć się z idiotą.. najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem :)
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#51 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 813 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 23:17

Zobacz postMiłosz, o 09 marzec 2010 - 23:12, powiedział:

Edart.. nie kłóć się z idiotą.. najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem :)

masz rację, nie mam szans

Najlepszy tani hosting
stron www.

#52 ithost

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów

Napisany 09 marzec 2010 - 23:27

Zobacz postMiłosz, o 09 marzec 2010 - 23:12, powiedział:

tak to mów do swoich kolegów z osiedla nie domnie zreszta to forum i tak stoji na poziomie osiedlowym n iestety zadnej inteligentnej dyskusji nie da sie poprowadzic z ludzmi zapatrzonymi w pa na prezesa jak w obraz przypomina mi to wiadomo jaka partie

Zobacz postEdart, o 09 marzec 2010 - 23:17, powiedział:

masz rację, nie mam szans

nie masz szans bo nie masz dowodów niestety i skończ swe idiotyczne i nic nie dodające do tematu wypowiedzi

#53 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3214 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 10 marzec 2010 - 13:56

ITHOST, dam Ci dobrą radę.
Nie zawsze dobry jest atak jako obrona, czasami warto zejść z drogi przeciwnikowi dla dobra obu z uwględnieniem siebie.
Myślę że najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie, będzie prośba o zamknięcie tematu do moderatorów.
Pomyśl o swoich potencjalnych klientach, którzy przeczytają ten topic.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| W naszej ofercie już serwery w Polsce |

#54 aargoth

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 10 marzec 2010 - 16:37

Jestem na tym forum już od sporego czasu ale piszę bardzo rzadko, przeważnie tylko przeglądam tematy od deski do deski w nadziei znalezienia takich "perełek" i pośmiania się do ekranu, w tym przypadku jednak pan ithost tak poprawił mi humor, że oprócz czytania dodatkowo się wypowiem;)

Sprawa jest dosyć prosta: już chyba kilka osób wskazało że błędy ortograficzne i gramatyczne (np końcówki "ji" albo małe litery po kropkach) są bardzo podobne i każdy bardziej rozgarnięty człowiek to widzi. Już po przeczytaniu dwóch czy trzech wpisów pana ithost i sp4 łatwo można wywnioskować że to ta sama osoba.

Dodatkowo dochodzi kwestia ... temperamentu... obu panów. Pod naporem domysłów obydwaj szamoczą się podobnie i burzą dokładnie w tym samym stylu.

A IP neostrady? Że przypadkowo było takie samo? Z internetu w Polsce korzysta kilka milionów ludzi, jak wielka jest szansa, że to właśnie klient Pana ithost otrzyma "w spadku" ten sam IP neostrady co właściciel, i to jeszcze w ramach tego samego forum dyskusyjnego? Wg mnie - bardzo mała.

Ach, i te godziny postów... nie jestem modem tego forum ale domyślam się po godzinach wpisów, kiedy IP obu panów mogły się ze sobą "pokryć". Zgaduję że było to w nocy z 6 na 7 marca (w okolicach północy) i jeśli mam rację to przypominam (szczególnie Panu ithost, bo wygląda na zdezorientowanego swoją linią obrony), że IP neostrady jest zmieniane automatycznie raz na 24h. Jeśli to była kafejka, to jaka jest więc szansa że Pan ithost i jego klient siedzieli w niej "razem" o północy. Inna sprawa: ile kafejek stoi na neostradzie? (wyobrażacie sobie np. nocne sesje CounterStrika i minę zdziwionych klientów na komunikat zerwania połączenia przy restarcie IP?).

Jeśli zaś to był hotspot (przypominam że jakimś cudem odwiedzony o północy), to odkąd regulamin TPSA dot. neostrady pozwala na współdzielenie jednego łącza przez wiele osób / mieszkań? Kiedyś było to surowo zabronione. Każdy dostarczyciel hostpotu - czyli w domyśle jakaś firma - zwraca zazwyczaj uwagę na regulaminy by nie pójść z torbami przez konkurencję.

PIS? Paragrafy? Domniemanie niewinności? To nie rozprawa sądowa ani wiec polityczny. Dodatkowo nie wiem za kim się opowiadasz politycznie, ale jeśli jesteś przeciw PIS to pewnie uważasz siebie za przedstawiciela polskiej inteligencji, i tu byłby mały "zonk": ani po Twoim nieudolnym marketingu, stylu pisania, temperamencie, ani tym bardziej po wierze w naiwność innych forumowiczów do takiej "elity" bym Ciebie nie zaliczył.

W życiu bardzo ważna jest: wiedza, kiedy się przegrało pojedynek i zdolność wyjścia z przegranej z twarzą póki jest jeszcze możliwość. Moderatorowi forum polecam zamknięcie całego tematu, a Panu ithost przemyślenie swojego postępowania.

#55 ^^KaMaZZ~.^

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 341 postów
  • Firma:FragArena.pl
  • Imię:Kamil

Napisany 11 marzec 2010 - 11:49

że IP neostrady jest zmieniane automatycznie raz na 24h
Oł noł, przy każdorazowym podłączeniu do sieci przydzielane jest nowe IP :P

#56 aargoth

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 12:37

Zobacz post^^KaMaZZ~.^, o 11 marzec 2010 - 11:49, powiedział:

Oł noł, przy każdorazowym podłączeniu do sieci przydzielane jest nowe IP :P

W przypadku hotspotów i kafejek o których wspomniał ithost, liczy się jak największy "uptime" łącza. Najgorsze byłyby więc dla nich automatyczne restarty neostrady w celu wymuszenia zmiany IP (raz na 24h licząc od ostatniego zalogowania modemu do sieci). Dla znających neostradę taki restart modemu jest tożsamy z przydziałem nowego IP podczas ręcznego zalogowania, więc celowo nie zagłębiałem się w szczegóły;)

#57 marczak

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 303 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 11 marzec 2010 - 13:35

Skończcie ten temat, bo jest bez sensu! Wygląda to jak jakaś osiedlowa kłótnia! Wszyscy dobrze wiemy jak jest więc po co to ciągnąć ??
Pozdrawiam,
marczak

hosting/vps: ViPower & ViHost & Ionic

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników