Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Smoko.pl

34 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Smoko.pl

#1 krk

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 226 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 23 kwiecień 2009 - 18:03

Witam co sądzicie o tym hostingu ? legalni to chyba nie są bo nie ma Nipu ani regonu Dodany obrazek

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...3-smoko-com-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...3-smoko-com-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...opl-smokocompl/

#2 mzygmunt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 148 postów
  • Firma:Incredible Results Corporation , It management

Napisany 23 kwiecień 2009 - 19:32

Operator - PROMO GRAFIX - Agencja Reklamowa Karol Jastrzębski, ul. St. Wyszyńskiego 8/88, 65-536 Zielona Góra, NIP: 821-236-94-64, REGON: 080288094.

#3 olko

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Firma:olko
  • Imię:Olo

Napisany 25 kwiecień 2009 - 14:53

Ceny niezbyt konkurencyjne i to ograniczenie w ilości baz MySQL.

#4 Dzeju82

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 31 grudzień 2009 - 12:44

Czy ktoś coś więcej może powiedzieć o smoko.pl ?

#5 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3645 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 31 grudzień 2009 - 12:51

Pierwsze słyszę o tej firmie, aczkolwiek firma legalna.
Pomimo, ż domena jest z 2006 roku, firma chyba dopiero zaczyna.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#6 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 31 grudzień 2009 - 13:25

Witam co sądzicie o tym hostingu ? legalni to chyba nie są bo nie ma Nipu ani regonu ../../public/style_emoticons/default/dry.gif
A po co tobie opinie o tym hostingu, skoro sam masz dwa :( ?

#7 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów
  • Firma:smoko.pl / SMOKO NETWORKS
  • Imię:Bartłomiej
  • Nazwisko:Gryszczuk

Napisany 24 czerwiec 2010 - 14:43

INFORMACJA:

Zmiana danych Firmy

SMOKO NETWORKS
Gręzawa 17
68-219 Tuplice

NIP: 928-199-97-08
NIP EU: PL 928-199-97-08
REGON: 080418527

Mile widziane opinie na temat firmy oraz usług

SMOKO.pl - Hosting Dla Ciebie

Pakiet "PROSTA" 2,5 Gb miejsca na Twoją stronę www, pocztę i bazy danych. Transfer miesięczny 16 Gb, możliwość podpięcia 50 domen - za jedyne 63 na rok --- ZOBACZ !!!!!!

Domena *.pl za 18,45 1-szy rok / odnowienie za 79,95 zł. ---- ZOBACZ CENY DOMEN !!!

#8 kedar

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów
  • Firma:Brak
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:D

Napisany 19 lipiec 2010 - 09:28

Kiedyś jak swiatgier.eu rósł w siłę to Smoko.pl miało problemy z wydajnością MySQL - częste błędy 500 w godzinach szczytu.

Teraz od dłuższego czasu jest już ok

Ostatnio zauważyłem ,że zwiększyli pakiety

nawet darmowy ma 300 Mb miejsca, 2048 transferu miesięcznie, 1 baza MySQL

#9 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 19 lipiec 2010 - 10:10

Zobacz postkedar, o 19 lipiec 2010 - 09:28, powiedział:

Kiedyś jak swiatgier.eu rósł w siłę to Smoko.pl miało problemy z wydajnością MySQL - częste błędy 500 w godzinach szczytu.

Mieliśmy dosyć nieciekawe problemy z obciążeniem, po ulepszeniu serwerów oraz optymalizacji serwerów MySQL nie obserwujemy żadnych poprzednich problemów - no może tego ,że konkurencja swiatgier.eu nie spi i zamiast w siebie inwestowac to proboje zaszkodzić hosterowi poprzez chiny:) z czym też sobie bez problemu radzimy na dzień dzisiejszy.

swiatgier.eu nie jest duże (70 tys userów, baza MySQL 1,2 Gb) ale dało nam troszkę popalić - Dzięki temu uzyskaliśmy ciekawe doświadczenia

Pakiet "PROSTA" 2,5 Gb miejsca na Twoją stronę www, pocztę i bazy danych. Transfer miesięczny 16 Gb, możliwość podpięcia 50 domen - za jedyne 63 na rok --- ZOBACZ !!!!!!

Domena *.pl za 18,45 1-szy rok / odnowienie za 79,95 zł. ---- ZOBACZ CENY DOMEN !!!

#10 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 29 sierpień 2010 - 11:25

Smoko.pl wprowadza nową opcję dla swoich klientów ,a dokładnie katalog strona znajdujących się na hostingu smoko.pl

Znajdują się tam strony klientów hostingu (płatnych i sponsor) którzy regularnie aktualizują swoją stronę i wyrazili na to zgodnę. Wpisy w katalogu są ręcznie wprowadzane przez Zespół SMOKO NETWORKS.

Katalog znajduję się pod adresem KATALOG SMOKO.pl

#11 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 26 wrzesień 2010 - 19:21

Z Dniem wczorajszym (tj, 25 września 2010) SMOKO NETWORKS wprowadza do swojej usługi powiadamianie sms klientów o zbliżającym się terminie w którym należy przedłużyć usługę aby nie straciła ważności. Analogiczna sytuacja jest przy zakładaniu konta i wielu innych czynnościach.

Kolejnym etapem będzie wprowadzenie przypominania haseł do panelu poprzez system sms.

Pozdrawiam
Bartłomiej Gryszczuk
Zespół SMOKO NETWORKS

#12 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 17 listopad 2010 - 17:06

Kolejny produkt SMOKO NETWORKS został powołany do życia.

Kreacje Stron WWW SmokoDesign.pl

SMOKODESIGN.pl

Zapraszamy

#13 jaromir76

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 01 grudzień 2010 - 10:37

Pytanie do Smoko
Zastanawiam się nad kupnem pakietu PROMO pod Publikera, mam do pozycjonowania ok około 30 stron ale tak bez zbędnej napinki.
Czy ten pakiet to udźwignie.
tworzenie prezentacji - prezentacje multimedialne

#14 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 01 grudzień 2010 - 10:48

Zobacz postjaromir76, o 01 grudzień 2010 - 10:37, powiedział:

Pytanie do Smoko
Zastanawiam się nad kupnem pakietu PROMO pod Publikera, mam do pozycjonowania ok około 30 stron ale tak bez zbędnej napinki.
Czy ten pakiet to udźwignie.

Nie powinno być żadnych problemów. Jeśli wyrazisz taką chęć to zlecę technikowi dokładne przyglądanie się obciążeniu i działaniu Twojego konta.

Pozdrawiam Serdecznie
Bartłomiej Gryszczuk
Zespół SMOKO NETWORKS

#15 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 23 grudzień 2010 - 12:37

Dodany obrazek

Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku - Kartka Świąteczna

#16 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 16 marzec 2011 - 00:11

Nasza oferta wzbogaciła się o pakiet INSTALLATRON = SMOKO AUTOSKRYPTY do serwerów wirtualnych. Serdecznie zapraszamy

Zrzut ekranu z naszego panelu:

Dodany obrazek

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty hostingowej

#17 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 11 kwiecień 2011 - 14:44

Wyrażę swoją opinie na temat smoko.pl, co prawda mam u nich usługę od 2 dni, ale postanowiłem już coś napisać ponieważ mile mnie zaskoczyli. Support (chociaż głównie przez GG, ale mi to nie przeszkadza w najmniejszym stopniu) bardzo dobry, doradzą i pomogą w każdej sprawie, nawet jeśli mieli okazję zarobić na skonfigurowaniu dla mnie serwerów nazw i miałem zapłacić zaproponowali abym przekierował domenę na ich DNS a oni na moje IP. Online widziałem ich od samego rana do późnego wieczora.

Co do samej oferty, cenę zaproponowali mi bardzo dobrą, lepszą o wiele od innych. Było to w ramach startowania z nową usługą, ale postanowiłem zaryzykować i kupić, najwyżej bym stracił grosze. Nie mają zintegrowanego uruchamiania/zatrzymywania usług po opłaceniu/nie opłaceniu, ale najpierw w parę minut dostałem do testów usługę, a później za nią płaciłem bez problemów.

Elastyczność do klienta mnie powaliła, chociaż mam usługę za pół darmo traktują mnie nawet nie jak normalnego klienta w innych firmach, a jeszcze lepiej, po mojej prośbie o rzecz której w żadnej innej firmie bym nie dostał oni odpowiedzieli że nie ma problemu, tylko muszę trochę poczekać żeby w ogóle wszystko ogarneli (w końcu to jeszcze nie wprowadzona oficjalnie usługa, a spytałem z czystej ciekawości, nie było mi to koniecznie potrzebne) odpowiedzi spodziewałem się w stylu: "idź sobie bo masz czego chciałeś za super tanio" a jak pisałem przed chwilą było lepiej niż u konkurencji

Pierwsze wrażenia co do samej usługi też miałem dobre, pingi ~40-50ms ale Niemcy, i tam też z powodu niskich kosztów chciałem, nie zacina nic etc. Więcej powiedzieć nie mogę, bo jak pisałem używam tylko 2 dni

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#18 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 03 maj 2011 - 00:11

Troszkę z dziedziny PR :)

WPISY Z BLOGA :)

1. Spóźniona kartka wielkanocna :)

2. Banner Smoko.pl

KANAŁ WIDEO YouTube

2 ostatnie filmiki :)

FILMIK 1

FILMIK 2

i na koniec :)

SMOKO w koszulce sportowo firmowej ( niedługo ukaże się coś ciekawego , co znacznie uatrakcyjni PR SMOKO NETWORKS :)

Dodany obrazek

#19 Marshall

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 105 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 04 lipiec 2011 - 13:50

Po roku czasu współpracy z firmą Smoko mogę z czystym sumieniem polecić ten hosting, przez rok czasu zauważyłem raz pad poczty który został szybko rozwiązany , support w 5 minut odpisuje na pytania.

Ogólnie polecam Hosting

Zrobi się z tego kolejny proces, zostawiłem przecież odciski na całym twoim ekranie

#20 smoko

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 81 postów

Napisany 21 wrzesień 2011 - 12:31

Ostatnimi czasy nasz zespół usilnie pracował nad jednym bardzo ważnym dla nas projektem ,a mianowicie nasza firma zmieniła profil z działalności gospodarczej na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Zmiana ta zakończyła się sukcesem w ostatnich dniach co zapewni dalszy wzmożony rozwój firmy oraz stabilna sytuacje na rynku finansowym.

W ciągu najbliższych tygodni zmiany nastąpią w wizerunku firmy oraz jej polityce działania. Rozpoczęto pisanie autorskiego panelu hostingowo-bilingowego opartego o doświadczenia zdobyte przez ostatnie lata.

Pełne dane nowej spółki to:

SMOKO NETWORKS Sp. z o.o.
(kapitał zakładowy 60 tysięcy złotych)

Łochowo 1
66-008 Świdnica

NIP: 973-100-47-73
REGON: 080866467
KRS: 0000395603

TEL/FAX: 68 327 31 59

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników