Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Dylemat ACI czy OVH

4 odpowiedzi na ten temat

Dylemat ACI czy OVH

#1 Waspoza

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 31 marzec 2009 - 17:25

Witam,

jestem ze Szczecina i mam serwerek 1U do kolokacji. Już byłem zdecydowany go wstawić do Akademickiego Centrum Informatyki (www.aci.com.pl), ale wpadła mi w oko ciekawa oferta na serwer dedykowany w OVH.

I teraz mam dylemat. Może ktoś ma doświadczenia z powyższymi firmami i mógłby się podzielić opiniami?

Ja ze swojej strony mogę dać jedną radę. Omijajcie kolokację w Netii szerokim łukiem. Co kilka dni coś robią z siecią i transfer spada do nieakceptowalnego poziomu, a przygotowanie oferty na zwiększenie pasma zajęło im prawie miesiąc. Dodam że gdyby nie trzy nasze telefony ponaglające, tej ofery pewnie byśmy wogóle nie dostali. O cenach już nawet ne będę pisał bo to prawdziwa tragedia w trzech aktach.

#2 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2469 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 31 marzec 2009 - 21:37

ja moge się wypowiedzieć w kierunku OVH, mam tam RPSa od kilku miesięcy i teraz dokupiłem drugiego. Na support nie moge narzekać ;) jest całkiem dobry. raz miałem pad RPSa i zdiagnozowali to jako coś z elektryką. niecałe 3h im zajeło zrobienie tego. Kontakt z supportem jest dobry. W miare szybko odpisują na maile. Jakoś w połowie roku zamierzam wykupić tam dedyka. Mam nadzieje ze do tego czasu nic się nie zmieni :rolleyes:
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#3 Tenior

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 31 marzec 2009 - 21:54

Podaj więcej detali, ile kosztuje ta kolokacja, jaki serwer w ovh masz na oku bo rpsami sie nie ma co sugerowac.

#4 Waspoza

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 01 kwiecień 2009 - 09:57

Kolokacja w Netii (dawniej Pro Futuro) kosztuje 500 zł netto za 1Mbit bez limitu transferu. Za każdy dodatkowy mbit życzą sobie 200 zł netto.

A na oku mam http://www.ovh.pl/pr...lan_best_of.xml seria traffic.

#5 skx

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 05 kwiecień 2009 - 11:49

Zobacz postWaspoza, o 1.04.2009, 10:57, powiedział:

A na oku mam http://www.ovh.pl/pr...lan_best_of.xml seria traffic.

OVH oferuje też kolokację http://www.ovh.com/f...its/housing.xml

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników