Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] smallservers.pl

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
38 odpowiedzi na ten temat

[opinie] smallservers.pl

#21 Shk

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 505 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 11 styczeń 2010 - 18:40

To chyba każdy z nas ma pozytywne opinie na temat tej firmy.
Żadnych problemów, brak konieczności kontaktu z pomocą techniczną.
Dobra jakość usług, czytelna strona, przejrzysty panel klienta.
Jak na tą jakość działania hostingu cena jest zadowalająca.

Ciekawe dlaczego teraz wszyscy piszą opinie na temat smallservers.pl :)
Hosting : UnixStorm.org, KrDC.pl, Webh.pl
Domeny : MasterNET.pl, Dropped.pl

#22 Marek607

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1045 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 11 styczeń 2010 - 20:53

bo dostali maila od nich (ja też) :) Szkoda że nie miałem aż takich możliwości żeby przetestować na maxa ich hosting ;/
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#23 maRoff

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 12 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 15 styczeń 2010 - 18:34

Mam hosting od lipca 2009 i myślę, że już mogę co nieco napisać o nim.
Serwery pracują stabilnie i bez przeciążeń. Prawie bez żadnych problemów, gdyż wiadomo, że nie ma pod tym względem rzeczy doskonałych. Każda prawdopodobna usterka lub prace mogące sprawić, że serwer może nie działać są anonsowane z odpowiednim wyprzedzeniem, jednak moja ocena – celująco.
Kontakt z biurem obsługi klienta na najwyższym poziomie. Zawsze i wszędzie na najwyższym poziomie. Panel administracyjny może być uciążliwy tylko dla tych co są przyzwyczajeni do innych tego rodzaju.
Transfery jak na serwer zagraniczny w porządku i niejedna firma z Polski może się zawstydzić.
Reasumując.
Jeśli porównamy cenę do jakości – najlepszy wybór. Stabilny i szybki serwer. Bezproblemowy kontakt. Jedyny minus to strona główna ale tak naprawdę to nieistotne, jeśli oceniamy hosting.

#24 Marek607

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1045 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 20 styczeń 2010 - 20:27

Sprawdziłem ten hosting ( a dokładnie pakiet ktory wygrałem) jak tylko mogłem.

Ogólnie wszystko działało bez zarzutu, nic nie padło , dostep do poczty ftp również w porządku.

Potestuje sobie jezcze 2 miesiące to konto i zobaczę czy zostane dalej czy wyniose swoje manatki.

Póki co jest w porządku.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#25 PMan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Imię:Jacek

Napisany 22 styczeń 2010 - 13:48

Korzystam z usług tego hostingu, tak jak kilku poprzedników od pół roku. Aktualnie trzymam tam średnie forum, które wcześniej było na OVH, gdzie codziennie kilka razy baza nie łączyła się poprawnie, co było uciążliwe. Jednak na tym hostingu ten problem już nie występuje. W ciągu tych 6 miesięcy tylko 2 razy forum było przez chwilę niedostępne co jest wynikiem rewelacyjnym jak na takie ceny, które są skandalicznie korzystne. Z BOKiem nie miałem dużej styczności, gdyż nie było takiej potrzeby :). Ogólnie host na bardzo dobrym poziomie z przyjaznymi cenami.

#26 xlodder

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Chołodowicz

Napisany 24 styczeń 2010 - 10:19

także jestem szczęśliwym posiadaczem hostingu w tej firmie.
Nic złego nie mogę powiedzieć, jak dla mnie hosting działał bez zarzutu i dalej działa tak jak powinien.

Polecam i pozdrawiam

#27 arion

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 05 luty 2011 - 09:57

Dopiero teraz ich znalazłem i widzę że mają bardzo dobrą ofertę, cena 1 MB dużo niższa w porównaniu do konkurencji. Dają bardzo dużo w optymalnej cenie. Gdy zacznie mi brakować miejsca na unixstorm pewnie się do nich przeniosę.

#28 kamil306

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 89 postów

Napisany 05 luty 2011 - 11:54

ja chetnie potestuje SD7 i dam opinie:P oj przydala by mi sie taka maszyna pod jave

#29 TheArt

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 112 postów

Napisany 22 sierpień 2011 - 09:08

Witam.

Firma ta jest niegodna zaufania dla jakiegokolwiek większego serwisu, z powodzeniem może jednak być tanim miejscem dla blogów czy wizytówek. Należy się liczyć z zupełnym brakiem supportu w weekendy (witryna prowadzona przez jedną młodą osobę) a w tygodniu kontakt jest bardzo bardzo rzadki. Obserwuję też ich Livechat od dwóch tygodni i powiem krótko, przynosi im to więcej wstydu niż zalet gdyż w ciągu tego czasu NIGDY czat nie był dostępny.

Jedyna zaleta to niskie ceny, co jednak nie musi dziwić jeśli tę pseudofirmę prowadzi jeden student.

Ten post był edytowany przez TheArt dnia: 22 sierpień 2011 - 09:10

#30 smallservers.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów
  • Firma:smallservers.pl
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Kordowiak

Napisany 22 sierpień 2011 - 22:19

Zobacz postTheArt, o 22 sierpień 2011 - 09:08, powiedział:

Firma ta jest niegodna zaufania dla jakiegokolwiek większego serwisu, z powodzeniem może jednak być tanim miejscem dla blogów czy wizytówek. Należy się liczyć z zupełnym brakiem supportu w weekendy (witryna prowadzona przez jedną młodą osobę) a w tygodniu kontakt jest bardzo bardzo rzadki. Obserwuję też ich Livechat od dwóch tygodni i powiem krótko, przynosi im to więcej wstydu niż zalet gdyż w ciągu tego czasu NIGDY czat nie był dostępny.

Jedyna zaleta to niskie ceny, co jednak nie musi dziwić jeśli tę pseudofirmę prowadzi jeden student.

Powyższa opinia została wyrażona przez osobę, która zamówiła dwie domeny w promocji "Tanie domeny na 24 miesiące!", nie dokonała w terminie (ani po terminie) opłaty, przesyłając nam jednocześnie roszczenia (cyt.: "domeny oplacilem wiec dlaczego sa usuniete z kolejki").

Nasze czasy odpowiedzi:
11-08-2011 10:34 - Pytanie Klienta
11-08-2011 15:47 - Odpowiedź BOK
19-08-2011 12:08 - Pytanie Klienta
19-08-2011 19:58 - Odpowiedź BOK
Standardowy czas odpowiedzi wynosi do 48 godzin w dni robocze.

Firma jest zarejestrowana i działa od 2005 roku, więc określenie "pseudofirma" wydaje się nie na miejscu.
Firma jest prowadzona przez osobę z ponad czternastoletnim stażem w zakresie administracji sieciami i serwerami oraz outsourcingu IT. Czyli nie "jednego", nie "młodego" i nie "studenta". Na dodatek, we współpracy z najlepszymi fachowcami z branży IT.

Klient wymagający suportu 24/7 za niedoszłą rejestrację domeny .pl na dwa lata za 40 zł brutto.
Szanownym Kolegom po fachu - Klienta nie polecam.
Potencjalnych Klientów - zapraszam do przetestowania naszych usług i wyrobienia sobie własnej opinii.
Biuro Obsługi Klienta firmy smallservers.pl | http://www.smallservers.pl
bok@smallservers.pl | NIP: 945-196-10-02 | REGON: 120108546

Hosting | Serwery VPS | Serwery Dedykowane | Domeny

#31 DataBase

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 47 postów

Napisany 07 wrzesień 2011 - 15:25

Zobacz postsmallservers.pl, o 22 sierpień 2011 - 22:19, powiedział:

Powyższa opinia została wyrażona przez osobę, która zamówiła dwie domeny w promocji "Tanie domeny na 24 miesiące!", nie dokonała w terminie (ani po terminie) opłaty, przesyłając nam jednocześnie roszczenia (cyt.: "domeny oplacilem wiec dlaczego sa usuniete z kolejki").

Klient nasz pan, prawda? Jak nie pasuje sprzedaż hostingu to można zawsze przerzucić się np. na roznoszenie ulotek.

Nasze czasy odpowiedzi:
11-08-2011 10:34 - Pytanie Klienta
11-08-2011 15:47 - Odpowiedź BOK

Czyli 5 godzin.

19-08-2011 12:08 - Pytanie Klienta
19-08-2011 19:58 - Odpowiedź BOK
Standardowy czas odpowiedzi wynosi do 48 godzin w dni robocze.

Czyli 7 godzin. Nie jest to powód do dumy...

Klient wymagający suportu 24/7 za niedoszłą rejestrację domeny .pl na dwa lata za 40 zł brutto.

Sami dyktujecie swoje ceny. Jeśli ustalony przez wasz cennik jest za niski, zwiększcie go a nie narzekacie na własne działania.

Szanownym Kolegom po fachu - Klienta nie polecam.
Potencjalnych Klientów - zapraszam do przetestowania naszych usług i wyrobienia sobie własnej opinii.

Taki PR nie zachęca do skorzystania z oferty.

Odnośnie kontaktu na GG i widżetu na stronie - faktycznie - od dwóch dni jest info:

Przepraszamy, w chwili obecnej nie ma dostępnego konsultanta on-line. Zapraszamy do skorzystania z formularza kontaktowego lub prosimy o przesłanie maila

Popracujcie nad sobą i nad swoja stroną WWW. Czasy PRL'u już minęły.

#32 smallservers.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 37 postów
  • Firma:smallservers.pl
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Kordowiak

Napisany 07 wrzesień 2011 - 20:50

Zobacz postDataBase, o 07 wrzesień 2011 - 15:25, powiedział:

Klient nasz pan, prawda? Jak nie pasuje sprzedaż hostingu to można zawsze przerzucić się np. na roznoszenie ulotek.

Klient decyduje gdzie kupuje usługi, za ile oraz samodzielnie decyduje co chce mieć w ofercie. Tego typu uwagi wydają mi się nie na miejscu. Klient w naszej firmie otrzymuje dokładnie to za co płaci. Jeżeli cokolwiek mu jednak nie pasuje - oferujemy gwarancję satysfakcji i w każdej chwili może zrezygnować z usług otrzymując zwrot pieniędzy za pozostały okres abonamentowy. Na 6 lat działalności i kilku tysięcy obsługiwanych Klientów - zrezygnowało w ten sposób mniej niż 10 osób.

Czyli 5 godzin.
(...)
Czyli 7 godzin. Nie jest to powód do dumy...

Tak jak napisałem wcześniej - standardowy czas odpowiedzi w naszej firmie wynosi 48 godzin w dni robocze. Nie gwarantujemy i nie obiecujemy nigdzie niczego innego. Odpowiedzi w tym konkretnym przypadku mogły zostać udzielone po 96 godzinach (uwzględniając weekend). Tak jak Pan zauważył - zostały udzielone po 5 i 7 (a raczej prawie 8) godzinach.

Sami dyktujecie swoje ceny. Jeśli ustalony przez wasz cennik jest za niski, zwiększcie go a nie narzekacie na własne działania.

Ustalony cennik jest zgodny z polityką naszej firmy i zgodny z ofertą. Nigdzie nie narzekamy na własne działania. Jesteśmy zadowoleni z zadowolenia większości Klientów, bo takie ceny i warunki naszej oferty im odpowiadają. Jeżeli ktoś poszukuje natychmiastowych odpowiedzi ze strony BOK'u, livechatu czy innych warunków - należy po prostu poszukać innej oferty.

Taki PR nie zachęca do skorzystania z oferty.
Odnośnie kontaktu na GG i widżetu na stronie - faktycznie - od dwóch dni jest info:
Przepraszamy, w chwili obecnej nie ma dostępnego konsultanta on-line. Zapraszamy do skorzystania z formularza kontaktowego lub prosimy o przesłanie maila

Głównym kanałem kontaktu jest podany na stronie e-mail lub formularz kontaktowy. Klienci mogą przesyłać również bezpośrednio zapytania z poziomu panelu DirectAdmin. Livechat jest dodatkiem, którego działania nigdzie nie gwarantujemy. Zgodnie z opisem - w przypadku braku dostępnego konsultanta on-line zapraszamy do skorzystania z formularza kontaktowego lub prosimy o przesłanie maila.

Popracujcie nad sobą i nad swoja stroną WWW. Czasy PRL'u już minęły.

Dziękujemy za uwagi, cały czas pracujemy.
Wydaje mi się, że dział "opinie" powinien służyć wyrażaniu opinii przez Klientów. Dlatego chciałbym zaproponować Panu bezpłatne konto na 2 miesiące z naszej oferty hostingu współdzielonego, tak, aby mógł Pan ocenić merytorycznie poziom świadczonych przez nas usług.

Pozdrawiam serdecznie i w razie pytań lub uwag zapraszam na PW, lub http://www.smallserv.../kontakt_z_nami

Ten post był edytowany przez smallservers.pl dnia: 07 wrzesień 2011 - 20:53

Biuro Obsługi Klienta firmy smallservers.pl | http://www.smallservers.pl
bok@smallservers.pl | NIP: 945-196-10-02 | REGON: 120108546

Hosting | Serwery VPS | Serwery Dedykowane | Domeny

#33 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3124 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 08 wrzesień 2011 - 08:35

Kolego DataBase, czy ty aby nie szukasz sobie kolejnej firmy do szkalowania?
Zostałeś przegoniony z innego wątku, to znowu zaczynasz?

Masz krótką pamięć? Czy może liczysz na to u użytkowników i administratorów WHT?

#34 vilgefortz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów

Napisany 08 wrzesień 2011 - 08:47

Czytając to forum dochodzę do wniosku, ze kolega "DataBase" ma jakaś straszną traumę spowodowana najprawdopodobniej utratą lub likwidacją w przeszłości swojej firmy hostingowej (wspominał o tym w jakimś wątku) i teraz ma misje atakowania w niewybredny sposób wszystkich możliwych firm hostingowych w Polsce ...

#35 DataBase

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 47 postów

Napisany 08 wrzesień 2011 - 14:44

Zobacz postvilgefortz, o 08 wrzesień 2011 - 08:47, powiedział:

Czytając to forum dochodzę do wniosku, ze kolega "DataBase" ma jakaś straszną traumę spowodowana najprawdopodobniej utratą lub likwidacją w przeszłości swojej firmy hostingowej (wspominał o tym w jakimś wątku) i teraz ma misje atakowania w niewybredny sposób wszystkich możliwych firm hostingowych w Polsce ...

To nie jest wątek o "koledze DataBase" a o " [opinie] smallservers.pl". Zakładając tu konto zaakceptowałeś regulamin, który stanowi:

§ 1.3 Zawsze trzymaj się tematu dyskusji

I to by było na tyle w temacie off-topów.

Zobacz postsmallservers.pl, o 07 wrzesień 2011 - 20:50, powiedział:

Wydaje mi się, że dział "opinie" powinien służyć wyrażaniu opinii przez Klientów.

Jestem waszym klientem.

#36 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3645 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 08 wrzesień 2011 - 15:03

DataBase, Nie odbieraj tego, że staje po któreś ze stron (firma lub klient) , ale skoro to dział opinie, to Ty wyrażasz swoją opinie, a nie dyskutujesz.
Masz prawo oczywiście być niezadowolony z usług i to opisać, i nikt tego nie neguje.
Napisz jednak jeden, może dwa konkretne posty, opisując co Ci nie pasuje i już, to jest wtedy Twoja opinia.

Nie prowadź krucjaty nt. "jaka to firma jest zła", I pozwól innym klientom to ocenić samodzielnie.
Firma się ustosunkowała do Twoich wątpliwości i chyba wszystko już ok, resztę załatwiasz w BOK.
Ponadto Twój ton wypowiedzi na forum, bardzo mi się nie podoba.
Trochę kultury i bez krzyku, to nie jest jarmark.

Ten post był edytowany przez MZone Group dnia: 08 wrzesień 2011 - 15:06

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#37 DataBase

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 47 postów

Napisany 10 wrzesień 2011 - 23:26

Zobacz postMZone Group, o 08 wrzesień 2011 - 15:03, powiedział:

DataBase, Nie odbieraj tego, że staje po któreś ze stron (firma lub klient) , ale skoro to dział opinie, to Ty wyrażasz swoją opinie, a nie dyskutujesz.
Masz prawo oczywiście być niezadowolony z usług i to opisać, i nikt tego nie neguje.

Dokładnie tak. Napisałem swoją opinię w dziale Opinie o firmach hostingowych > [opinie] smallservers.pl

Zobacz postMZone Group, o 08 wrzesień 2011 - 15:03, powiedział:

Napisz jednak jeden, może dwa konkretne posty, opisując co Ci nie pasuje i już, to jest wtedy Twoja opinia.

Napisałem swoją OPINIĘ. Mam dla ciebie radę - naucz się czytać ze zrozumieniem...

#38 vilgefortz

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów

Napisany 11 wrzesień 2011 - 17:45

Zobacz postDataBase, o 10 wrzesień 2011 - 23:26, powiedział:

Napisałem swoją OPINIĘ. Mam dla ciebie radę - naucz się czytać ze zrozumieniem...

ależ to ponury typ - współczuje Twoim bliskim .....
sorry za offtopa

#39 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4319 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 16:54

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...mallservers-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...mallservers-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...smallserverspl/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników