Witam,
Mam w ovh kilka maszyn jednak brakuje mi u nich kilku opcji (np. wspólnego spięcia maszyn ) zastanawiam się nad zakupieniem kolejnych juz w serwerydedykowane.pl, dlatego jestem ciekaw waszego zdania na temat oferty serwerydedykowane.pl (plusy/minusy).
Ew. jeśli ktoś chciałby zaoferować usługę niezależną od kursu EUR/$ w następującym zestawieniu, proszę o przedstawienie swojej oferty na PM:
CPU bez większego znaczenia
4GB RAM
brak raid
2 HDD (mogą być różnej wielkości jednak min rozmiar pojedynczego 300 GB )
Transfer 2-3TB
min 5 IP (z możliwością dokupienia kolejnych)
1 lub 2 szt. (w zależności od ceny) oraz gwarancja dzierżawy kolejnych na nie gorszych warunkach.
Dziękuję i pozdrawiam
ovh vs serwerydedykowane
Rozpoczęte przez kronn4, lut 16 2009 18:37
1 odpowiedzi na ten temat
ovh vs serwerydedykowane
Napisany 16 luty 2009 - 18:37
Napisany 16 luty 2009 - 18:55
Plusy SD:
- niskie ceny
- obsługa 24h/dobę (także na miejscu w serwerowni)
- mają sporo zapasowego sprzętu
- można się w wielu kwestiach dogadać
Minusy SD:
- zablokują Ci adres IP za pierwszy lepszy raport o spamie z serwera - nie czekają na reakcje ani wyjaśnienia; czasami trzeba czekać kilka h na odblokowanie IP (szczególnie, jak zrobią to np. w sobotę o godz. 23).
- brak agregatu (UPS wytrzymuje ok. 30 minut)
- i kilka innych - delikatnie pisząc - trochę "kitów" na stronie firmowej
Stosunek ceny do jakości wg mnie całkiem niezły. Na pewno znacznie lepiej niż w ovh...
- niskie ceny
- obsługa 24h/dobę (także na miejscu w serwerowni)
- mają sporo zapasowego sprzętu
- można się w wielu kwestiach dogadać
Minusy SD:
- zablokują Ci adres IP za pierwszy lepszy raport o spamie z serwera - nie czekają na reakcje ani wyjaśnienia; czasami trzeba czekać kilka h na odblokowanie IP (szczególnie, jak zrobią to np. w sobotę o godz. 23).
- brak agregatu (UPS wytrzymuje ok. 30 minut)
- i kilka innych - delikatnie pisząc - trochę "kitów" na stronie firmowej
Stosunek ceny do jakości wg mnie całkiem niezły. Na pewno znacznie lepiej niż w ovh...
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników