Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

ovh vs serwerydedykowane

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
1 odpowiedzi na ten temat

ovh vs serwerydedykowane

#1 kronn4

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 16 luty 2009 - 18:37

Witam,

Mam w ovh kilka maszyn jednak brakuje mi u nich kilku opcji (np. wspólnego spięcia maszyn ) zastanawiam się nad zakupieniem kolejnych juz w serwerydedykowane.pl, dlatego jestem ciekaw waszego zdania na temat oferty serwerydedykowane.pl (plusy/minusy).

Ew. jeśli ktoś chciałby zaoferować usługę niezależną od kursu EUR/$ w następującym zestawieniu, proszę o przedstawienie swojej oferty na PM:

CPU bez większego znaczenia
4GB RAM
brak raid
2 HDD (mogą być różnej wielkości jednak min rozmiar pojedynczego 300 GB )
Transfer 2-3TB
min 5 IP (z możliwością dokupienia kolejnych)

1 lub 2 szt. (w zależności od ceny) oraz gwarancja dzierżawy kolejnych na nie gorszych warunkach.

Dziękuję i pozdrawiam

#2 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 558 postów

Napisany 16 luty 2009 - 18:55

Plusy SD:

- niskie ceny
- obsługa 24h/dobę (także na miejscu w serwerowni)
- mają sporo zapasowego sprzętu
- można się w wielu kwestiach dogadać

Minusy SD:

- zablokują Ci adres IP za pierwszy lepszy raport o spamie z serwera - nie czekają na reakcje ani wyjaśnienia; czasami trzeba czekać kilka h na odblokowanie IP (szczególnie, jak zrobią to np. w sobotę o godz. 23).
- brak agregatu (UPS wytrzymuje ok. 30 minut)
- i kilka innych - delikatnie pisząc - trochę "kitów" na stronie firmowej ;)

Stosunek ceny do jakości wg mnie całkiem niezły. Na pewno znacznie lepiej niż w ovh...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników