Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinia] efuturo.pl / Sebak

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
46 odpowiedzi na ten temat

[opinia] efuturo.pl / Sebak

#41 pzebracki

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1360 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 12 luty 2009 - 14:41

@gowain, zmień firmę w której się hostujesz :)

#42 gowain

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Ponikiewski

Napisany 12 luty 2009 - 14:47

Nie do końca jest tak jak piszesz...Faktury online wystawiane elektronicznie są zgodne z Artykułem 226 Dyrektywy 2006/112/WE, obowiązującej dyrektywy w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej, który określa formalne wymogi dla faktur VAT. Postanowienia niniejszego artykułu zostały włączone do przepisów dotyczących podatku VAT w Polsce...

A co do zmiany firmy hostingowej...mam u Sebaka konto resellerowskie i założone kilkanaście kont Klientów - także nie chcę mi się zmieniać tego wszystkiego, zwłaszcza, że z samego hostingu jestem zadowolony. Dostęp przez ftp'a jest naprawdę błyskawiczny...tylko ta obsługa...

Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże po tych wiadomościach, bo nie lubię prać własnych brudów na forum ludzi...

----
pozdrawiam
Krzysztof Ponikiewski

#43 regdos

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 1504 postów
  • Firma:regdos.com
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Regdos

Napisany 12 luty 2009 - 15:07

Zobacz postgowain, o 12.02.2009, 14:47, powiedział:

Nie do końca jest tak jak piszesz...Faktury online wystawiane elektronicznie są zgodne z Artykułem 226 Dyrektywy 2006/112/WE, obowiązującej dyrektywy w sprawie wspólnego systemu podatku od wartości dodanej, który określa formalne wymogi dla faktur VAT. Postanowienia niniejszego artykułu zostały włączone do przepisów dotyczących podatku VAT w Polsce...

Jesteś tego pewien ? Artykuł 226 mówi tylko o danych umieszczonych na fakturze, natomiast odnośnie faktur elektronicznych są to punkty 232-237 i tam wyraźnie jest określone, że

"1. Państwa członkowskie akceptują faktury przesyłane lub udostępniane
drogą elektroniczną, pod warunkiem że autentyczność pochodzenia faktur
i integralność ich treści zagwarantowano przy użyciu jednej z następujących
metod:

a ) za pomocą zaawansowanego podpisu elektronicznego w rozumieniu
art. 2 pkt 2) dyrektywy Parlamentu Europejskiego i Rady 1999/93/WE z dnia
13 grudnia 1999 r. w sprawie wspólnotowych ram w zakresie podpisów elektronicznych(12);

b ) za pomocą elektronicznej wymiany danych (EDI) zgodnie z definicją
zawartą w art. 2 zalecenia Komisji 1994/820/WE z dnia 19 października 1994 r.
dotyczącego aspektów prawnych elektronicznej wymiany danych(13), w przypadku
gdy porozumienie dotyczące takiej wymiany przewiduje stosowanie procedur
gwarantujących autentyczność pochodzenia i integralność danych."

A w przypadku pdf-ów lub faktur ze strony brak jest tych punktów.

#44 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1048 postów

Napisany 12 luty 2009 - 15:14

Hmm z tego co czytam tutaj to macie mega straty.
Ja grałem ostatnio na serwerze postawionym u Seby i ping w graniach 30 był i zero jakichkolwiek lossów.
Sieć dialog, światło TP, Polska Północna :)

#45 gowain

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Ponikiewski

Napisany 12 luty 2009 - 15:18

Hmm, czytałem kiedyś interpretację US na temat faktur wystawianych przez Google, odnośnie usługi Adwords...Google jedynie co udostępnia to fakturkę do pobrania właśnie w formie pdf'a. US nie zakwestionował tego dokumentu...

Jedno jest pewne co Urząd Skarbowy to obyczaj...

No ale temat dostarczenia fakturki nie jest dla mnie teraz ważny, najważniejsze jest w ogóle żeby ta faktura była.

----
pozdrawiam
Krzysztof Ponikiewski

#46 bellerofont

szeryf :)

• WHT Pro
  • 2002 postów

Napisany 12 luty 2009 - 15:25

mili Państwo, mieliście wystarczającą ilość czasu, aby dać upust żalom pod adresem eFuturo,
w tej chwili dyskusja stacza się po równi pochyłej, więc zamykam wątek...

#47 Sebak

Weteran WHT

• WHT+
  • 1153 postów
  • Imię:Sebastian

Napisany 12 luty 2009 - 15:30

Zobacz postRuFiK, o 11.02.2009, 17:35, powiedział:

dozwolone, tylko sebak obcina o połowę transfer.
Nigdy nie były dozwolone w eFuturo serwery gier. Więc jak się nie znasz, nie wprowadzaj ludzi w błąd po raz kolejny.

@gowain tak jak pisałem mailowo, FVAT została wysłana 20-25 stycznia.

Zobacz postRuFiK, o 12.02.2009, 14:27, powiedział:

Nie tylko Ciebie Sebak olewa i olewać będzie...
Jak ja chciałem FVAT to mi napisał coś takiego

a przecież są serwisy do wystawiania FVAT on-line ..
np. takie coś praktykuje LiveNet ..

Ty chciałeś FVAT na osobę prywatną, a to zupełnie inna sprawa. Nie wystawiamy FVAT na osoby prywatne, co najwyżej dla takich osób jest przewidziany paragon. I tak jak napisałem, nasz system nie obsługuje FVAT dla osób prywatnych. Co jest normalną praktyką w większości firm. Ale po raz kolejny nie znasz się i wprowadzasz ludzi w błąd.

Zobacz postRuFiK, o 12.02.2009, 14:41, powiedział:

@gowain, zmień firmę w której się hostujesz :)
Zmień ton i nie życzę sobie takich wypowiedzi. Prowadzisz nielegalnie krzaka, wielokrotnie łamiesz prawo i masz celność publicznie krytykowania mnie, po tym co odemnie dostałeś. Nie mam czasu na zabawę z dziećmi, tak więc jeśli dalej będziesz się tak zachowywał, będę zmuszony zająć się Twoją działalnością.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników